Business Controller

Business Controller
Deventer, 32-36 uur per week

"Ben jij die verbindende en communicatieve gesprekspartner die met onze klanten meedenkt en ontwikkelt?"

Als Business Controller geef je advies aan het management van bibliotheken. Je kunt op strategisch niveau vooruitdenken en met visie met hen meedenken bij complexe vraagstukken op het gebied van financieel beleid, processen en scenario’s. Daarbij help jij onze klanten met het beheersen en ontwikkelen van de financiële huishouding. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies op maat. Om dit advieswerk goed te kunnen uitvoeren wordt je ondersteund door je collega’s van het team Financiën.

Jij voelt je als Business Controller thuis bij verschillende klanten. Je bent proactief en pragmatisch en hebt een sterk ontwikkeld oordeelsvermogen. Daarnaast beschik je over:

  • Een afgeronde financiële academische/hbo+-opleiding.
  • Ervaring als Business Controller ook op strategisch niveau. Bij voorkeur in het sociaal domein en als gesprekspartner bij instanties als een gemeente.
  • Kennis en ervaring van projectmanagement en adviesvaardigheden.
  • Ervaring in (financial) controlling.
  • Ervaring met het financiële pakket Afas is een pre.
  • Kennis van de laatste trends, ontwikkelingen en wetgeving.
  • Een rijbewijs, de beschikking over een auto en een grote reisbereidheid.


We vinden jouw persoonlijkheid zeker zo belangrijk als ervaring en kennis van het vakgebied. Je bent een stevige, toegankelijke adviseur en communicatief sterk. Je denkt ondernemend mee met onze klant en bent in staat het verhaal achter de cijfers te zien. Je werkt zelfstandig en zorgt ervoor dat de klantvraag goed vertaald wordt naar het team. Je werkt samen met je collega’s binnen het team financiën en legt verbindingen met andere Rijnbrink-collega’s om de integrale dienstverlening continue te vernieuwen, verdiepen en verbreden.

Wij bieden

  • Een salaris in schaal 11 cao Openbare Bibliotheken (inschaling indicatief, afhankelijk van ervaring min. € 4.158,- en max. € 5.419,- bij 36 uur p.w.).
  • Een contract voor de duur van een jaar waarbij doorgroei naar een vast dienstverband zeker de intentie is.
  • Een open en prettige sfeer en belangrijk werk bij een maatschappelijk betrokken organisatie waar hard wordt gewerkt, maar ook informele ontmoeting op waarde wordt geschat.
  • Flexibele werktijden en gunstige reiskostenvergoeding. Kijk hier voor een totaalbeeld van de arbeidsvoorwaarden.
  • Aandacht voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling. We vinden het belangrijk dat je je talent kan inzetten, je kennis en ervaring kan verruimen, je verder kan ontplooien en kennis kan uitwisselen. Je leidinggevende helpt je daar graag bij. Je leert immers het meest op de werkvloer zelf. Waar mogelijk en gewenst, wordt er geïnvesteerd in opleidingen of trainingen.


Waar ga je werken
Onze missie is bijdragen aan een vaardiger, creatiever en slimmer Overijssel en Gelderland. We hechten dan ook grote waarde aan persoonlijke ontwikkeling en zelfredzaamheid van burgers. Samen met onze partners zetten we ons hier iedere dag voor in. Onze waarden zijn gericht op verbinden, vernieuwen en verdiepen. We zijn sterk in samenwerking, doelgericht, deskundig en wendbaar.

Zelf zijn we ook volop in beweging. Rijnbrink ontwikkelt zich van een maatschappelijke organisatie die werkt vanuit overheidssubsidies naar een maatschappelijke ketenpartner. Dit vereist van de organisatie een flinke dosis doorzettingsvermogen en een omslag in de bedrijfscultuur.

Leer onze organisatie verder kennen op www.rijnbrink.nl.

Laten we kennismaken!
Zie jij deze uitdaging helemaal zitten en wil je er meer over weten? Dan zijn wij misschien wel op zoek naar jou! Solliciteren is zo gebeurd, klik op het sollicitatieformulier en stuur je cv en motivatie in. Wacht niet te lang, want zodra de juiste kandidaat en wij elkaar hebben gevonden, sluiten we de vacature.

De vacature wordt zowel in- als extern opengesteld. Als je vragen hebt over de vacature, dan kun je contact opnemen met Frea Molema, teamleider financiën, via 06-153 97 897.

Wij zoeken graag zelf naar geschikte kandidaten en werken niet met recruiters of bureaus voor de invulling van deze vacature.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO+, Parttime, 3-5 jaar, Controlling, Business Controller, Gelderland, Sport/Cultuur