Strategisch Financieel Adviseur

Voor ons team Financiën zijn we op zoek naar een

Strategisch Financieel Adviseur
die houdt van innoveren, coördineren en enthousiasmeren

Voor 36 uur per week

Dit doe je als Strategisch Financieel Adviseur
Als strategisch financieel adviseur heb je een belangrijke verbindende rol in het team. Je vertaalt landelijke ontwikkelingen naar de (financiële) situatie bij onze gemeente en betrekt hierin actief het team. Je begrijpt de essentie van het BBV en je hebt visie hoe je dit kunt vertalen naar zowel de bestuurlijke als de dagelijkse praktijk. Je maakt daardoor de verbinding tussen het coalitieakkoord met de bestuurlijke ambities en de inrichting van begroting, tussenrapportages en jaarrekening. Je komt actief met voorstellen om proces, inhoud en vormgeving hierop af te stemmen. Je weet welke keyspelers je moet betrekken om dit tot een succes te maken.

Je hebt een spilfunctie in de planning- en controlcyclus. Je coördineert tijdige start en oplevering. Tijdens het proces schakel je moeiteloos tussen de bestuurlijke en cijfermatige verantwoording. Hiervoor onderhoudt je actief contacten met het team, het organisatiebrede management en de bestuurders. Je geniet er van om een goede P&C-product op te leveren, waarbij je steeds alert bent op verbeteringen op de inhoud en het proces.

De komende jaren gaan we actief aan de slag met innovatie in onze P&C-cyclus. De PDCA-circle wordt een leidende factor achter ons handelen. Ambities, plannen, uitvoering en maatschappelijk effect verbinden we aan elkaar. We willen kunnen reflecteren, bijsturen en evalueren. Jij hebt visie op wat hiervoor nodig is. In de projectorganisatie kun je dit samen met anderen vormgeven tot een nieuw concept. Innovatie is je dus op het lijf geschreven en je houdt er van dit uit te dragen en anderen te enthousiasmeren, zowel binnen als buiten het eigen team.

Ook lever je een belangrijke bijdrage in grote projecten binnen de organisatie. Zo denk je mee in strategische vraagstukken en kun je lastige casussen in de juiste (politieke) context plaatsen.

Naast een belangrijke rol in de coördinatie van de P&C-cyclus en je inbreng in projecten, kun je als financieel adviseur gekoppeld worden aan één of enkele teams binnen de organisatie. Zo houd je binding met de uitvoerende processen. Je bent betrokken bij het initiëren van nieuwe voorstellen en je geeft daar je financieel advies op. Je ondersteunt de teammanager tijdens P&C-processen, bij het bewaken en uitvoeren van de financiële afspraken en je zorgt voor eventuele correcties en begrotingswijzigingen.

Dit ben je
Je hebt minimaal een HBO+ werk- en denkniveau en een pittige portie ambitie. Qua overheidsfinanciën en de (bestuurlijke) processen die daarmee samenhangen ken jij het klappen van de zweep. Het is voor jou een uitdaging om je bijdrage te leveren in de boeiende ontwikkeling die onze organisatie en ons team doormaakt. Jij overziet op ieder moment wat er speelt en kijkt daarbij verder dan je eigen werk. Je bent sterk analytisch en sociaal zeer sterk. Je weet goed mondeling en schriftelijk over je werk te communiceren en je weet je verhaal met overtuiging te brengen. Daarbij beschik je over de nodige politieke sensitiviteit. Je werkt nauwkeurig en vindt het leuk om samen met het team voor maximale  resultaten te gaan. En natuurlijk ben je voor je collega’s ook sparringpartner. Je initieert en denkt mee over verbetervoorstellen op het gebied van kwaliteit of efficiency. Hiervoor kijk je niet alleen naar ervaringen “binnen” maar ook naar die van andere organisaties.

Dit biedt de Gemeente Zeist jou
Als Financial bij de gemeente Zeist doe je werk dat ertoe doet. En krijg je de mogelijkheid en vrijheid om je werk-privébalans optimaal in te richten.

Als je bij de gemeente Zeist werkt, heb je uitstekende arbeidsvoorwaarden. Wij vinden persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling belangrijk en bieden daarvoor tal van mogelijkheden. Lerend werken noemen we dat. Bij ons zit niemand stil, je kunt altijd vooruit. Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. De functie is ingedeeld in schaal 11 van de Cao Gemeenten. Daarnaast krijg je een individueel keuze budget van 17,05% van je salaris. Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. Ben jij de kandidaat die alles heeft en is het belangrijk voor jou? Dan is een vast dienstverband bespreekbaar.

Dit is Zeist
De gemeente Zeist is een moderne werkgever met medewerkers die betrokken en vooral zichzelf zijn. We werken op basis van onze kernwaarden ‘vertrouwen, kracht en nabijheid’. De werksfeer is open en prettig. Met zo’n 400 collega’s werken we voor en met ongeveer 60.000 inwoners. Daardoor is het niet te massaal, zijn de lijnen kort en de mogelijkheden groot. Onze cultuur is informeel, onze werkwijze integraal en interactief. Ontwikkeling is voortdurend vereist en belangrijk: als organisatie weten wat er in de samenleving speelt en daar flexibel op inspelen. We juichen het toe als je daaraan je eigen perspectief en waarde toevoegt en verwelkomen dus iedereen met de juiste ervaring en eigenschappen voor de functie. Waar je wieg ook heeft gestaan, wat ook je achtergrond, levensstijl of geloof is, als je je herkent in het profiel, solliciteer! In Zeist werk je vanuit je eigen verantwoordelijkheid en word je ondersteund door de organisatie, zodat je als mens en als professional blijft groeien. We zijn niet op zoek naar een perfecte medewerker, maar iemand die zijn kwaliteiten, rafelrandjes én zelfkennis wil inzetten om met humor en lef uitdagingen te lijf te gaan.

Meer informatie?
Bel dan met Jan Willem Berkhof, teammanager Financiën: tel. 14 030. Voor meer informatie over onze gemeente kun je kijken op www.werkenbijzeist.nl en www.zeist.nl.

Solliciteren op de functie van Strategisch Financieel Adviseur
Herken je jezelf in het profiel? Wacht dan niet langer en solliciteer! Klik hier om direct naar het sollicitatieformulier te gaan. Laat ons in je motivatie weten waarom je kiest voor Zeist, deel een paar mooie resultaten die je in voorgaande banen hebt behaald en de manier waarop je dat voor elkaar hebt gekregen. En bovenal: verklap ons vast waar je slecht in bent.

Je kunt tot en met zondag 25 april reageren. De selectiegesprekken vinden plaats op maandag 10 mei. Je hoort uiterlijk donderdag 6 mei of je daarvoor wordt uitgenodigd. Houd je daar vast rekening mee?

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten de voorkeur.
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 

Trefwoorden: Financieel Adviseur, Strategisch Adviseur, Financial Consultant, Overheidsfinanciën, Overheid, Gemeente


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO, 3-5 jaar, 5-10 jaar, Consultancy, Utrecht, Gemeente, Financieel Adviseur, Overheid