Medewerker Salarisadministratie

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Wij zijn op zoek naar een

Medewerker Salarisadministratie

De ene salarisadministratie is de andere niet. Wij verwerken verschillende salarisadministraties, voor de Gemeente Lelystad en onze klanten de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi- en Vechtstreek (OFGV) en Concern voor Werk (CVW). Met 4 verschillende deadlines per maand. En alle 4 hebben ze weer andere regelingen. Dat maakt deze unieke functie alles behalve saai en je kunt gewoonweg niet op de automatische piloot werken. Je start met werkzaamheden voor 1 organisatie en hebt de ruimte om te groeien naar meerdere administraties.

Wat ga je doen?
Als medewerker salarisadministratie zorg je samen met je collega’s dat elke maand de salarissen op tijd worden verwerkt. Jij voert dagelijks mutaties door en je bent aanspreekpunt voor zowel interne als externe klanten. Afhankelijk van je ervaring draai je mee in de controle van de salarisoutput.

Wij kunnen een uitgebreide opsomming van taken en werkzaamheden noemen die bij deze functie door jou opgepakt kunnen worden, maar stel je een administratie voor met verschillende soorten software, verschillende klanten met diverse cao’s (gemeenten, SGO, sociale werkvoorziening, sociaal werk en schoonmaak) en pensioenregelingen. Als je daar eerst meer van wilt weten, neem dan zeker even contact met ons op. We vertellen je er graag over.

Collega’s die bij ons werken geven aan dat de werkzaamheden écht heel divers zijn met een prettige mate van complexiteit. Er zijn nagenoeg geen taken die je simpelweg even op routine doet.

Jouw kracht
Je bent zowel schriftelijk als communicatief sterk en je kunt jezelf goed presenteren. Plannen en prioriteren is je tweede natuur en samenwerken met de collega’s vind je niet alleen leuk, maar ook noodzakelijk om de dienstverlening naar een hoger niveau te tillen. Je hebt een toegankelijke en open instelling zodat collega’s en klanten graag bij jou komen en zich door jou echt geholpen voelen. Je volgt de ontwikkelingen op het vakgebied op de voet, van sociale- en fiscale wet- en regelgeving tot specifieke cao-kennis.

Verder vragen we:

 • minimaal een mbo niveau 4 diploma en daarnaast heb je een PDL diploma of een soortgelijk diploma
 • bij voorkeur minimaal 3 jaar ervaring in de salarisadministratie
 • bij voorkeur ervaring met de Visma-Raet software: Beaufort, Gemal en Youforce, of je hebt ervaring met een vergelijkbaar salarissoftwarepakket
 • je hebt goede kennis van Office applicaties, je bent vaardig met Excel en je maakt je snel overige software pakketten eigen (denk aan Topdesk, Pardon, Nocore, Unit4)
 • Maar we zoeken vooral gewoon een leuke en daadkrachtige collega die zich laat zien en horen (als het nodig is), die van hard werken houdt én energie overhoudt voor luchtigheid en gezelligheid.

Het mooie van de functie en van gemeente Lelystad
Je komt werken in een stad waar de pioniersmentaliteit nog altijd heerst. Dit zie je ook terug in jouw werk. Jouw werk is van directe invloed op hoe professioneel onze organisatie overkomt op onze interne en externe klant. Je hebt dus een uitdagende baan, vol afwisseling in een energieke organisatie.

De personeel- en salarisadministratie…
Het cluster personeel- en salarisadministratie (PSA) maakt onderdeel uit van het team P&O. Wij zijn gedreven en werken nauw met elkaar samen en zijn trots op het werk dat we doen. We bieden een dienstverband van gemiddeld 32 tot 36 uur per week. Het salaris is, afhankelijk van kennis en ervaring, schaal 7 of schaal 8 (max. € 3.591,- bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week). Bovenop je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget van 17,05%. Je kiest ervoor om dit flexibel uit te laten betalen, of je koopt er bijvoorbeeld extra verlof van of een fiets. Ook kun je een deel van jouw budget omzetten in een tegemoetkoming voor reiskosten.

Extra pluspunten

 • flexibiliteit werk/privé
 • zeer goede thuiswerkmogelijkheden
 • een ABP-pensioen
 • laptop en smartphone van de zaak
 • informele sfeer
 • een verrassend vitaliteitsbeleid
 • ontwikkelings-en opleidingsmogelijkheden
 • een inspirerende werkplek (al werken we voorlopig nog even vanuit huis)
 • een station of (betaalde) parkeergelegenheid op 2 minuten
 • bedrijfsmiddelen om het thuiswerken arbo-proof te kunnen doen

Meer info....

Heb je naar aanleiding van onze vacature nog vragen over deze functie? Neem dan contact op met Ellie van der Heide (coördinator PSA), via 06 11905330. Zij kan jou de inhoud van de functie en de procedure toelichten.

Interesse?
Hebben we je enthousiast gemaakt? Dan ontvangen we jouw motivatiebrief en cv uiterlijk 20 april 2021 via onze sollicitatiepagina.

Let op! E-mail vanuit de Gemeente Lelystad kan in je spambox terechtkomen.

Als je op ‘Solliciteer’ klikt, dan ontvang je binnen 10 minuten een automatische ontvangstbevestiging. Ontvang je deze niet (controleer ook je spambox), dan adviseren we je om je sollicitatie opnieuw in te dienen.

In verband met het digitale proces kunnen wij te laat, of op een andere wijze ingediende sollicitaties niet meenemen in de procedure.

Het opvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de benoemingsprocedure.

De gemeente Lelystad biedt aan iedereen ruimte. We streven naar het zijn van een diverse en inclusieve organisatie. Een organisatie die talent als basis en die kracht van diversiteit van de medewerkers inzet om betere resultaten te halen voor de stad.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Personeelsadministratie, P&O, Medewerker Salarisadministratie Lelystad, Salarisadministrateur, Finance, Financieel, Administrateur, PDL, Gemeente, Overheid


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, Parttime, HBO, 3-5 jaar, Administratief Medewerker, € 3.000 - € 5.000, MBO, 5-10 jaar, Gemeente, Financiele Administratie, Flevoland, Salaris Administratie, Financieel Medewerker, Overheid