Manager Finance

Manager Finance

QPS Netherlands B.V. in Groningen voert geneesmiddelenonderzoek uit in opdracht van internationale farmaceutische en biotechnologische bedrijven en maakt onderdeel uit van een internationale organisatie. In deze dynamische omgeving bieden wij u een fulltime functie met veel afwisseling. Onze primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn marktconform.

Binnen onze locatie in Groningen zijn we op korte termijn op zoek naar een ervaren Manager Finance (Head Finance & Accounting) die met de nodige ervaring en kennis leiding zal gaan geven aan ons Finance team. Onze Finance-afdeling verzorgt, naast de financiële administratie, de maand-, kwartaal-, en jaarrapportages en beantwoordt alle relevante financiële fiscale en administratieve vragen.

Als Manager Finance bent u een belangrijk partner van het Management Team van QPS Netherlands B.V. U bewaakt de planning- en control cyclus en bent verantwoordelijk voor alle boekhoudkundige en financiële aspecten binnen QPS Netherlands B.V. Daarnaast draagt u zorg voor het optimaal functioneren van onze Finance organisatie. U bent aanspreekpunt voor interne en externe stakeholders. U bent als professional vernieuwend met een heldere toekomstvisie waarbij u continu op zoek bent naar verbetering van processen en procedures om maximaal te kunnen blijven voldoen aan de bedrijfsbehoefte en in te kunnen spelen op toekomstige groei.

Uw taken en verantwoordelijkheden:

  • U leidt de maandelijkse financiële afsluiting en zorgt voor de voorbereiding van jaarrekeningen.
  • U analyseert en beoordeelt de balans en verlies- en winstrekening.
  • U stelt de budgettering op en coördineert deze.
  • U ontwikkelt en implementeert beleid, procedures en controles om de activa van het bedrijf te beschermen en de betrouwbaarheid en regelmaat van financiële rapportages te verzekeren.
  • U evalueert de financiële cyclus en voert verbeteringen door, waarbij u kostenbesparende initiatieven voorstelt en deze weet te implementeren.
  • U geeft op een coachende wijze leiding aan de assistent financial controller en de financial controller.
  • U begeleidt externe accountants bij de jaarlijkse controle.
  • U adviseert proactief de relevante stakeholders over financiële zaken en ontwikkelingen.
  • U houdt toezicht op en draagt bij aan de uitvoer van verschillende subsidieregelingen en vergoedingen vanuit de overheid.


Functievereisten
U beschikt over een wo-werk- en -denkniveau in de richting van accountancy of bedrijfseconomie en u heeft een scherp analytische blik. U heeft minimaal 5 jaar relevante werkervaring binnen een projectorganisatie met diepgaande kennis van boekhoudpakketten (bij voorkeur ervaring met NetSuite), forecasting, budgettering en planning & control-activiteiten. Van u vragen we een hands-on, proactieve en doortastende houding. U bent communicatief bedreven waarbij u open staat voor interactie met medewerkers van alle niveaus binnen de organisatie. U bent continu bereid uw kennis uit te breiden en deze te vertalen naar visie en doelstellingen. U heeft een uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels in woord en geschrift.

Is dit profiel u op het lijf geschreven en wilt u zich indirect inzetten voor de ontwikkeling van nieuwe en betere medicijnen, dan zien we uw sollicitatie graag tegemoet via het sollicitatieformulier. Meer informatie over onze organisatie kunt u vinden op onze website. Ook kunt u contact opnemen met al uw vragen over deze functie met Martijn van Dijk, Head Human Resources van QPS Netherlands via tel. nr.: 050-3048000.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Accountancy, Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, 5-10 jaar, Controlling, Financieel Manager, Overheid, Groningen