Medewerker interne controle / ondersteuning jaarrekening

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Laarbeek, een jonge, landelijke gemeente met ongeveer 22.000 inwoners en 120 medewerkers. Landelijk gelegen in een kwalitatief hoogwaardige leefomgeving met aandacht voor zowel recreatie en toerisme als voor de bedrijvigheid. Wij hechten veel waarde aan het samenwerken met inwoners, bedrijven en andere overheden.

We hebben een platte organisatiestructuur met vier afdelingen (Dienstverlening en Informatie, Omgevingsbeheer, Beleid & Projecten en Bedrijfsvoering). Onze medewerkers kijken over de grenzen van hun werkterrein heen, in de hoop dat onze klanten maar één keer hun verhaal hoeven doen. De lijnen binnen onze organisatie zijn kort en wij vinden het belangrijk dat we als collega’s onderling nauw samenwerken. Ook met de collega’s van omliggende gemeentes.

Binnen het intergemeentelijke team Financiën, heeft de gemeente Laarbeek een vacature openstaan voor een:

Medewerker interne controle / ondersteuning jaarrekening
(22 - 28 uur per week)


Het team Financiën bestaat uit 11 medewerkers, die deels zowel voor de gemeente Gemert-Bakel als de gemeente Laarbeek taken verrichten. In deze functie zal je alleen voor de gemeente Laarbeek werken.

Wat ga je doen als Medewerker interne controle?

  • Op basis van het intern controleplan voer je het hele jaar de (verbijzonderde) interne controles uit. Je zorgt er op proactieve wijze voor dat de bevindingen en aanbevelingen door de verantwoordelijken vertaald worden in proces- en kwaliteitsverbeteringen. Jij vervult hierin een adviserende en coachende rol.
  • In nauwe samenwerking met de concerncontroller draag je zorg voor het monitoren, borgen en verbeteren van kritische processen en lever je een actieve bijdrage aan de effectiviteit en efficiency van de gemeente Laarbeek.
  • Je volgt de (landelijke) ontwikkelingen op het gebied van interne controle en rechtmatigheid op de voet en vertaalt deze naar gemeentelijk beleid en de uitvoering ervan.
  • Om te komen tot een efficiënte interim- en jaarrekeningcontrole door de accountant en rechtmatigheidsverantwoording door het college, neem jij het voortouw in voorbereidende (dossiervorming, afstemming, planning) en uitvoerende werkzaamheden (afhandeling vragen, opstellen verantwoordingen) hiervoor.
  • Daarnaast ondersteun je bij diverse werkzaamheden zoals de totstandkoming van de jaarrekening en/of de financiële administratie van de gemeente Laarbeek.


Wie ben jij?
Je bent een enthousiaste en resultaatgerichte teamspeler met een proactieve houding en stevige persoonlijkheid. Als professional stel je prioriteiten, weeg je belangen goed af en realiseer je zelfstandig vooraf gestelde doelen. Onverwachte situaties, tegenslagen of weerstand brengen je niet van je stuk, met andere woorden: je bent flexibel, ook in hectische omstandigheden. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Wat breng je mee?
Je beschikt over een afgeronde financiële en/of bedrijfskundige opleiding op HBO-niveau.
Ervaring in een vergelijkbare functie en/of in een gemeentelijke organisatie is een pre, maar we geven ook starters op de arbeidsmarkt graag een kans. Je hebt de bereidheid om eventueel aanvullende noodzakelijke opleidingen te volgen.

Wat biedt de gemeente Laarbeek jou?
Inpassing vindt plaats in functieprofiel Administratief medewerker A, functieniveau 8 (= maximaal € 3.591 bruto op basis van 36 uur). Doorgroei naar schaal 9 is op termijn mogelijk. Het generieke functieprofiel met de daarbij behorende competenties vind je in de bijlage.

Meer informatie
Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je terecht bij Lisette van Veijfeijken, manager afdeling Bedrijfsvoering - tel. 0492 – 469794.
Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Kim van den Reek, P&O consulent - 0492 – 378724.

Solliciteren op de functie van Medewerker interne controle / ondersteuning jaarrekening?
Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en herken jij jezelf in bovengeschetst profiel? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren. Je kunt tot 19 april 2021 solliciteren via onze sollicitatiepagina, waar jij je cv en motivatiebrief kunt uploaden.
De eerste gesprekken vinden plaats op 28 april 2021 in de ochtend. De tweede gesprekken zullen in onderling overleg worden ingepland.

Assessment
Testen op geschiktheid voor de functie kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Medewerker Interne Controle, Ondersteuning Jaarrekening, Financieel Medewerker, Financieel Administratief Medewerker, Administratief Medewerker, Bedrijfskunde, Medewerker Financiën, Financieel Adviseur, Boekhouder, Financiën. 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, < 1 jaar, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, Parttime, HBO, Controlling, Financiele Administratie, Financial Controller, Noord-Brabant, Overheid