Senior businesscontroller

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Senior businesscontroller
Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA)

Functieomschrijving

De grootste directie van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit ondersteunen bij haar streven naar efficiënt en effectief toezicht? Jij zorgt ervoor als businesscontroller. Met een gevarieerd pakket aan financiële taken draag je vanuit Utrecht bij aan de koers van de directie Handhaven en daarmee indirect aan het vergroten van de voedsel- en productveiligheid.

Een brede controlaanpak, waarbij het niet alleen gaat om de beheersing, maar ook om het proactief bijdragen aan de strategie van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA): jij maakt je er sterk voor, met behulp van het inregelen van effectief toezicht tegen de juiste kosten en baten. Zo toets je of de planning en uitvoering plaatsvinden binnen de afgesproken kaders. Hierbij kom je met alternatieve scenario’s en prognoses, en geef je zowel gevraagd als ongevraagd advies aan het management.

Je maakt deel uit van de directie Interne Organisatie, die je ondersteunt met de ontwikkeling en realisatie van producten, diensten, beleid en processen op meerdere complexe multidisciplinaire aandachtsgebieden. Hierbij speel je in op veranderingen met betrekking tot de strategische NVWA-beleidsdoelstellingen en de externe omgeving. Om je werk zo optimaal mogelijk uit te kunnen voeren, onderhoud je daarom een relevant netwerk zowel binnen als buiten de NVWA. Je rapporteert aan de teamleider van het team Control en functioneel aan de divisiemanagers binnen de directie Handhaven.

Functie-eisen
Coördineren, samenwerken en met verbetervoorstellen komen: jij bent er goed in. Ook heb je oog voor de belangen die in de organisatie (kunnen) spelen. En weet je precies hoe hoog een vraag die vanuit de organisatie komt op jouw prioriteitenlijst moet komen te staan. Verder beschik je over overtuigingskracht, kun je snel doordringen tot de kern van vraagstukken en kom je met creatieve oplossingen voor zaken.

Wat je nog meer in huis hebt:

 • Je hebt een wo-opleiding afgerond in bedrijfseconomie of een vergelijkbare richting.
 • Je hebt meerdere jaren werkervaring als businesscontroller binnen de Rijksoverheid.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van en ervaring met Excel.
 • Je hebt ruime ervaring met het opbouwen en onderhouden van een netwerk en kunt je werk goed plannen en organiseren.
 • Je vindt het belangrijk om jezelf verder te ontwikkelen.


Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau
: schaal 11
Maandsalaris: Min €3.279 – Max. €5.039 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Waar kom je te werken?

De NVWA is een betrokken, sociale werkgever die actief is in een groot en maatschappelijk speelveld. Ons werk als toezichthouder staat in het centrum van de belangstelling. Media, politiek, bedrijfsleven en de Nederlandse burgers volgen ons werk kritisch. Bij de NVWA doe je werk met maatschappelijk belang, jouw werk heeft impact op de veiligheid van voedsel, producten, de gezondheid van planten en dieren en het dierenwelzijn in Nederland.

Wat bieden wij jou?

 • Een inwerkprogramma dat past bij jouw functie met begeleiding van ervaren collega’s.
 • Ruime opleidings- en/of coaching mogelijkheden voor jouw verdere professionele ontwikkeling.
 • Waar de functie het toelaat bieden we jou de ruimte om tijd- en plaats onafhankelijk te werken.
 • Er heest een prettige werksfeer binnen de verschillende locaties en het hoofdkantoor is gevestigd op loopafstand van het Centraal Station in Utrecht.
 • Regelmatig leuke activiteiten met je collega’s, zoals onze (inmiddels legendarische) pub-quiz!


Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Heb je (nog) geen vast dienstverband als rijksambtenaar, dan start je met een tijdelijke aanstelling met uitzicht op vast.
 • We kunnen je sollicitatie alleen in behandeling nemen wanneer je op de juiste manier reageert via de sollicitatiebutton, en je cv en motivatie zijn bijgesloten. Na de sluitingsdatum kunnen we je sollicitatie helaas niet meer in behandeling nemen.
 • Geef duidelijk in je cv aan dat je aan de gevraagde opleiding(en) voldoet, zoals omschreven in de functie-eisen.
 • Wanneer je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan een kopie van je beschikking als bijlage mee met je sollicitatie.
 • De sollicitaties worden volgens geldende afspraken in beschouwing genomen, waaronder de cao Rijk- en NVP-sollicitatiecode.
 • Een competentietest en/of een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Mogelijk winnen we referenties in, dat stemmen we vooraf met jou af.
 • Online screening, bijvoorbeeld via zoekmachines en sociale media, kan onderdeel zijn van het selectieproces.
 • Wanneer je solliciteert op een functie bij de divisie Inlichtingen- en Opsporingsdienst, is een uitgebreide screening A of B door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, met als resultaat een Verklaring van Geen Bezwaar, een vereiste voor aanstelling in deze functie.
 • Na de sluitingsdatum zijn de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar. Daarom verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.


Digitaal solliciteren
Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, 3-5 jaar, Controlling, Utrecht, Business Controller, Overheid