Business Controller

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Ben jij een sterke verbeteraar en financial business partner voor de organisatie? Wij hebben je een unieke rol als Business Controller te bieden! Je gaat aan de slag met ons Finance 2.0 project (Purchase to pay, Record to report en Bi-tooling). Daarnaast adviseer je de projectleiders over de resultaten van projecten. Het ene moment zal jij met de financiële administratie kijken hoe je de processen van vandaag gaat verbeteren en het andere moment kijk je vooruit en denk je mee over de te voeren strategie. Wil jij ervoor zorgen dat de financiële administratie het maximale resultaat kan behalen, door hen te voorzien van de juiste cijfers & inzichten en hen hierop te challengen? Wij zoeken voor ons hoofdkantoor een:
 

Business Controller, Schiedam - fulltime
 

Wat ga je doen

Als Business Controller rapporteer je aan de Groepscontroller en ben je verantwoordelijk voor de diverse administraties binnen de A. de Jong Groep. Je zult als business partner van het management fungeren waarbij de focus ligt op prestatiemeting, besluitvorming, planning en control cyclus en het financieel ondersteunen van de organisatie.

Naast controllerwerkzaamheden ga je ook aan de slag met een uitdagend project, Finance 2.0. Finance 2.0 richt zich op het optimaliseren van de financiële administratie en een vergaande koppeling tussen operatie en Finance. In dit project ligt voor jou een belangrijke rol, waarbij je veel invloed hebt op het beleid en de ontwikkeling hiervan.

Daarnaast zal je je in de rol van ‘expert’ specialiseren op een aantal vakgebieden, bijvoorbeeld op het gebied van specifieke richtlijnen, wet- en regelgeving. Denk aan compliance in het algemeen, vreemde valuta, fiscaal beheer, verzekeringen, subsidieregelingen en de AO/IC. Als expert ontwikkel je ‘best practices’ en focus je op het verbeteren van de efficiëntie en effectiviteit van de specifieke vakgebieden.

 

Wat bieden wij

Veel verantwoordelijkheid vraagt om een passende beloning. Dat mag je zeker van ons verwachten, want op basis van een 40-urige werkweek krijg je als Business Controller:

  • Een goede salariëring en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een winstdeling en 40 vrije dagen per jaar;
  • Je krijgt zelfstandigheid en verantwoordelijkheid voor de financiële administratie (6 man) en business control van A. de Jong Groep. Hierbij krijg je de ruimte voor jouw inzicht en expertise zodat je jouw eigen projecten kan doen;
  • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, onder andere door het kunnen volgen van cursussen en trainingen.

Functievereisten

  • Je hebt een afgeronde financiële opleiding op HBO niveau (Bedrijfseconomie, Controlling of Accountancy);
  • Je beschikt over minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een financiële functie (bij voorkeur in een omgeving met technische projecten);
  • Je hebt kennis van of ervaring met een projectadministratie;
  • Je bent analytisch sterk en je beschikt over sterke sociale en communicatieve vaardigheden;
  • Je bent in staat mee te denken over strategische commerciële keuzes;
  • Je kan zowel zelfstandig als in projectverband goed functioneren en stelt je klantgericht op;
  • Je vindt het leuk om cijfermatige ontwikkelingen te doorgronden en samen met je collega’s de financiële processen te optimaliseren.

Waar kom je te werken?

De A. de Jong Groep is een familiebedrijf met ruim 140 jaar ervaring op het gebied van duurzame energie- en milieutechnologie. Wij beschikken als familiebedrijf over onze eigen DNA. Deze sluit aan op onze visie waarin we vier kernwaarden nastreven, namelijk: Betrouwbaarheid, Oplossingsgerichtheid, Mensgerichtheid en Ondernemend.


Wij bedienen onze nationale en internationale opdrachtgevers vanuit de twee kernactiviteiten, namelijk gebouw gebonden klimaatinstallaties en industriële brandersystemen. Hier vallen een vijftal ondernemingen onder waarbij A. de Jong Groep in Schiedam de overkoepelde moederorganisatie is.

Dagelijks adviseren wij klanten en ontwikkelen wij maatwerkoplossingen. Hoe ingewikkeld de vraag ook is. Door innovatie en de inzet van veilige, schone en efficiënte klimaat, - energie, - en brandersystemen dragen wij bij aan een duurzame leefomgeving.
 

Ben jij die Business Controller die wij zoeken?
Wij komen graag met jou in contact! Upload nu je motivatiebrief en CV door op de ‘solliciteer’ button te klikken. Voor meer informatie of vragen kan je contact opnemen met Wesley van der Wilk Recruiter, via w.vanderwilk@dejong.nl of 0648520184 of krijg een impressie van ons bedrijf door te kijken op www.werkenbijdejong.nl.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, Parttime, HBO, 3-5 jaar, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, Dienstverlening algemeen, Corporate Finance, Business Controller, Financiele Administratie, Zuid-Holland, Randstad, Controller, Industrie/Techniek