Manager Team Financiën

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Geeft het je energie als je een team verder kunt helpen in de (persoonlijke) ontwikkeling? En als dankzij jouw inspanningen de financiële huishouding van maar liefst vier organisaties goed is neergezet en kwalitatief geborgd? Dan ben je bij ons helemaal op je plek!

HLTsamen heeft voor haar locatie in Hillegom een vacature voor een

Manager Team Financiën
36 uur

Dit ga je doen als Manager Team Financiën
Als teammanager zorg je ervoor dat de fundamenten van onze financiële huishouding goed zijn neergezet en kwalitatief gewaarborgd. Het team is de afgelopen jaren op sterkte gekomen. De basis is op orde. Het staat aan de vooravond van een volgende stap in de ontwikkeling. Daarnaast maak je deel uit van het management van het domein bedrijfsvoering.

Daarbij hoort dat je in de praktijk:

 • De medewerkers van jouw team stimuleert en faciliteert om zich verder te ontwikkelen. Dit met het ultieme doel hun prestaties voor wat betreft kwaliteit en dienstverlening te perfectioneren. Verdere professionalisering van het adviseurschap en de werkprocessen en het coachen van je medewerkers op houding en gedrag horen hier nadrukkelijk bij.
 • Op alle facetten van de financiële functie de gesprekspartner bent, of het nu gaat om administratie of beleid, verbijzonderde interne controle of bussinesscontrol. Gesprekspartner ben je ook voor bestuur, directie en management.
 • Ervoor zorgt dat de doelstellingen van jouw team en van de projecten die jouw medewerkers trekken, binnen de gestelde tijdsplanning gerealiseerd worden. Daarbij speel je met de beschikbare middelen in op relevante ontwikkelingen en los je knelpunten op.
 • Vanuit jouw perspectief van financieel expert gevraagd en ongevraagd adviseert over onze strategische organisatieontwikkeling. Natuurlijk anticipeer je daarbij op ontwikkelingen die je verwacht.
 • De organisatiedoelstellingen en teamdoelstellingen bewaakt, eventuele knelpunten signaleert en analyseert. Waar nodig, kom je met verbetervoorstellen, die bijdragen aan de ambitie, visie en gewenste –externe- profilering van HLTsamen.
 • Intensief werkt aan goede contacten met stakeholders binnen en buiten de organisatie.

Dit bieden wij
Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst van een jaar. Zijn we allebei tevreden over dat eerste jaar? Dan zetten we die natuurlijk graag om in een vast contract. Daarnaast bieden we je:

 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 5.872,00 bij een 36-urige werkweek.
 • Een budget van ruim 17% van je salaris, dat je naar eigen inzicht kunt besteden, bij voorbeeld voor de aankoop van extra verlofuren.
 • Een laptop, een mobiele telefoon om je werk te kunnen doen waar en wanneer je wilt.
 • Uitstekende thuiswerkfaciliteiten.
 • Naast de wettelijke 20 vakantiedagen per jaar een aantal extra vrije dagen.
 • Pensioen via het ABP, een bijdrage in je ziektekostenverzekering en, als we weer naar kantoor mogen, een reiskostenvergoeding.
 • Flexibele werktijden.
 • Als we weer naar kantoor kunnen, is je standplaats Hillegom. Ook ga je voor je werk naar onze locaties in Lisse, Sassenheim en Voorhout.
 • Bij alle locaties is voldoende gratis parkeergelegenheid en de mogelijkheid om voor dienstreizen gebruik te maken van een elektrische fiets, scooter of auto.
 • Gezien de krapte op de arbeidsmarkt, is een arbeidsmarkttoelage van maximaal 10% van het salaris bespreekbaar.

Dit breng jij mee
Je hebt een heldere visie op de vernieuwing en modernisering van planning & control en op de doorontwikkeling van een team financiën naar bussinescontrol. Je weet waar je met je team naar toe wilt. Aan tafel bij ons management, bestuur en directie ben je een stevige, gezaghebbende gesprekspartner, die vanuit die visie echt bijdraagt aan de organisatiestrategie en –resultaten. Ook zorg je ervoor dat financiën -op inhoud en proces- op evenwichtige wijze in onze doelen en besluitvorming aan bod komt. Je hebt vernieuwende ideeën en bent in staat deze te realiseren. Je bent een geboren leider met een resultaatgerichte, verbindende en coachende leiderschapsstijl. Toegankelijk, benaderbaar, oprecht en rechtvaardig zijn eigenschappen die bij jou horen. Je vertrouwt op je medewerkers en biedt hen veiligheid. Je spreekt hun taal. Je stelt de juiste prioriteiten en hakt op de juiste momenten knopen door. Je communiceert helder en biedt duidelijkheid. Je kunt goed omgaan met tegenslagen en bent een netwerker pur sang. Daarnaast beschik je over:

 • WO werk- en denkniveau.
 • Minimaal drie jaar leidinggevende ervaring.
 • Aantoonbare ervaring in een financiële functie in een gemeentelijke organisatie.
 • Aantoonbare ervaring met verandermanagement.
 • Een sterk ontwikkelde politiek-bestuurlijke antenne.

Waarom kiezen voor team Financiën?
Er zijn veel goede redenen om manager van dit team te worden. De belangrijkste:

Vanwege de uitdaging die we als team financiën hebben om voor drie gemeenten en één werkorganisatie de financiële advisering en de begroting, jaarrekening, tussenrapportages en financiële processen verzorgen. En omdat jij leiding gaat geven aan een bont gezelschap van adviseurs, coördinators en medewerkers. Ruim 30 gedreven vrouwen en mannen, verdeeld over twee clusters: het cluster Advies, Planning & Control en het cluster Administratie & Beheer. Jij gaat hen verder helpen in hun (persoonlijke) ontwikkeling.

Over HLTsamen: Inventief, krachtig en verbindend
Drie gemeenten, vijf dorpen met meer dan 80.000 inwoners; 60 km2 kernen, woonwijken, polders, wegen en uitgestrekte bollenvelden die in het voorjaar een explosie van kleur zijn. Goed bereikbaar vanuit plaatsen als Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer en Hoofddorp. En dichtbij steden als Haarlem, Den Haag en Leiden. Hier werkt HLTsamen. Met 470 collega’s werken we voor Hillegom, Lisse en Teylingen. We adviseren de bestuurders van deze gemeenten én voeren de gemaakte keuzes uit. We zijn groot genoeg om specialist te kunnen zijn, en klein genoeg om zichtbare impact te hebben in de gemeenten waar we werken. We bundelen kennis en menskracht. Zo helpen we de ruim 80.000 inwoners van onze gemeenten vooruit. Met ons werk hebben we impact op drie gemeenten en maken we daadwerkelijk het verschil. We zijn een flexibele, wendbare en lerende organisatie, waar nog niet alles in beton gegoten is. Dat biedt mooie kansen voor ons allemaal.

Ja! Dit is mijn baan
Heb je vragen over de vacature, neem dan contact op met Marco Witkamp, domeinmanager bedrijfsvoering, op 0252-78 35 49 of, voor inhoudelijke vragen, met Pieter Jan Gutter, de huidige interim teammanager Financien, op 0252-78 33 30.

Of solliciteer direct via onze sollicitatiepagina. Ga naar Werken in het Westen en stuur ons vóór 19 april 2021 je motivatie en CV.

We stellen de vacature tegelijkertijd in- en extern open. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Een referentiecheck en een assessment maken deel uit van de sollicitatieprocedure.
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 

Trefwoorden: Finance Manager, Financieel Manager, Manager Financiën, Overheid, Gemeente


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO, 3-5 jaar, 5-10 jaar, Consultancy, Financiele Administratie, Zuid-Holland, Financieel Manager, Overheid