Medewerker Concernboekhouding

Medewerker concernboekhouding


Wat ga je doen en waar draag je aan bij?
De afdeling Finance en Control van Waternet is met grote automatiserings- en optimaliseringslagen bezig. De concernboekhouding maakt deel van het team Financiële Administratie. Als ervaren Medewerker Concernboekhouding lever jij een bijdrage door in een dynamische omgeving mee te denken over de verbeterslagen en de inrichting van de administraties vorm te geven. En zet jij nieuwe administraties op voor activiteiten in het kader van de circulaire economie en duurzaamheid.

Jij bent mede verantwoordelijk voor het opstellen van de jaarrekeningen van stichting Waternet en Waterschap Amstel, Gooi en Vecht (AGV) en voor het businessdossier van de Gemeente Amsterdam. Jij maakt analyses en schrijft toelichtingen op de balansen. Ook verzorg jij de aangiften voor Omzetbelasting, BTW-compensatiefonds, Belasting op leidingwater, suppletie-aangiften en de vennootschapsbelasting. Voor de vaste activa leg jij de kapitaaluitgaven vast en bereken en analyseer je de kapitaallasten. Dit doe je voor zowel Waternet, AGV als gemeente Amsterdam.

Jij maakt analyses en gaat in gesprek met interne en externe partijen. Jij adviseert de administrateurs, (assistent-)controllers en beleidsmedewerkers binnen Waternet. En hebt contact met de Belastingdienst, het Bureau Fiscaal Advies & Control (FAC), het CBS, ACAM Accountancy en Advies en de Dienst Middelen en Control van de Gemeente Amsterdam.

Verder hou je je ook bezig met de volgende werkzaamheden:

 • Beheer en onderhoud van de grootboekparameters.
 • Het analyseren van financiële gegevens en het leggen van verbanden binnen de administraties van Waternet, AGV en A’dam.
 • Het controleren van betalingsbatches en het autoriseren daarvan.
 • Verzorgen periodieke- en jaarafsluitingen.

Welkom in het team
De concernboekhouding bestaat uit 3 medewerkers waarvan één coördinator. Er is nauwe samenwerking met de administrateurs van de verschillende onderdelen/ activiteiten. In principe zijn de medewerkers Concernboekhouding gezamenlijk verantwoordelijk voor de uitvoering van de taken bij concernboekhouding. Er heerst een no-nonsens mentaliteit waarbij er gestuurd wordt op deadlines. Onderlinge collegialiteit wordt als belangrijk ervaren. Voortgang en bespreking onderwerpen vindt plaats in een wekelijks overleg tussen concernboekhouding en administrateurs.  

Wat breng je mee?

 • HBO diploma in de richting financieel administratief
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie bij een grote (semi) overheidsorganisatie
 • Kennis van BBV/ BBVW
 • Het is een pre als je hebt gewerkt met vennootschapsbelasting

Jij brengt een groot analytisch vermogen mee en weet zaken goed en snel eigen te maken. Met jouw communicatieve vaardigheden weet jij dingen over te brengen op anderen. Daarbij ben je een teamspeler en zoek je je collega’s en externe partijen op, maar zij weten jou ook te vinden. Complexe zaken ga je niet uit de weg en kan het overzicht bewaren. Tot slot ben jij initiatiefrijk en zelfstandig.

Dit krijg je ervoor terug
Als je bij Waternet werkt, heb je uitstekende arbeidsvoorwaarden:   

 • Max € 4.500,- per maand (schaal 10) voor 36 uur per week
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met de mogelijkheid op een vast contract
 • Maar liefst 20% van jouw maandsalaris ontvang je extra. Uit te betalen in extra vrije dagen, een opleiding of salaris
 • Een ruim opleidingsbudget van € 5.000,- voor jou persoonlijk
 • Een pensioenfonds van het ABP
 • Reiskostenvergoeding of thuiswerkvergoeding

Werken bij Waternet
Bij Waternet werk je met een uniek product: water. Samen met zo’n 2000 collega’s zorgen we voor veilig drinkwater, schone grachten, rivieren en droge voeten. Waternet werkt met de nieuwste technieken en is bijna 100% klimaatneutraal. Bij ons werken echte vakmensen: van dijkinspecteur tot dataspecialist en van techneut tot teamleider. Al deze betrokken medewerkers maken Waternet samen tot een werkgever waar je jezelf kan zijn. Wij stimuleren je om elke dag een stukje beter te worden. Je vindt dan ook een groot aanbod aan opleidingen en trainingen bij onze eigen Waternet Academie. 

Wij vragen onze nieuwe medewerkers om een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag en doen een internetscreening. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. 

Nieuwsgierig?
Wil je meer over de vacature weten of heb je vragen over werken bij Waternet? Neem contact op met Daphne Huyser van recruitment. Daphne Huyser is bereikbaar op +31652480483 of daphne.huyser@waternet.nl of druk op de 'Solliciteren button'. 

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Amsterdam, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, Parttime, € 2.000 - € 3.000, HBO, 3-5 jaar, Administratief Medewerker, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, Energie, Controlling, Financiele Administratie, Randstad, Financieel Medewerker