Teammanager Financiën

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.
(Sluitingsdatum: 24-03-2021 om 09:00 uur) Als teammanager zorg je ervoor  dat de doelstellingen van het team worden gerealiseerd. Je creëert taakverantwoordelijkheid bij je medewerkers; daarbij zorg je voor de juiste randvoorwaarden en faciliteer en stimuleer je je medewerkers. Je werkt met hen aan het uitvoeren van het verbeterplan; daarbij zoek je continu naar mogelijkheden om kwaliteit, doelmatigheid en samenwerking te verbeteren.
Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt voor tijdelijke en vaste vacatures, voornamelijk binnen de overheid. Wij werken samen met Freelancers, ZZP’ers, detacheringsbureaus en sollicitanten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband met flexibele uren. Je krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven een terugkoppeling. Heb je geen terugkoppeling ontvangen? Laat het ons direct weten, dan is er écht iets misgegaan en zullen we er alles aan doen om dit te herstellen.


Functieomschrijving

Startdatum:05-04-2021
Einddatum:05-10-2021
Optie op verlenging: Ja
Aantal uur per week:32-36
Sluitingsdatum:24-03-2021 om 09:00 uur

De gemeente is op zoek naar een interim-teammanager financiën in afwachting van definitieve invulling van de vacature teammanager. De openstelling van de vacature is afhankelijk van de uitkomsten van een organisatieonderzoek dat nu plaatsvindt  Het team is bezig met het uitvoeren van een verbeterplan, dat er op gericht is de medewerkers in positie te brengen. Van de interim-teammanager verwachten wij dat deze bijdraagt aan de ontwikkeling van de medewerkers, kan adviseren over de opbouw van het team en de positie van de controllersfunctie in het team. Ook verwachten wij dat de interim teammanager met het team ervoor zorgt dat de P&C-cyclus tijdig en goed verloopt, evenals de Interim-controle, de jaarrekening controle en de afstemming met de gemeente Hilversum over de belastingwerkzaamheden. In voorkomende gevallen zal dit ook vragen om een “hands-on” inzet van de interim-teammanager.

 • Je zorgt dat de doelstellingen van het team worden gerealiseerd (verloop P&C cyclus, op te stellen A3-teamjaarplan) en afspraken worden nagekomen;
 • Je bent inspiratiebron en leider van je team zowel wat betreft de strategisch-inhoudelijke vraagstukken als wat betreft de organisatieontwikkeling (waaronder invulling vacature financieel adviseur, positie teammanager/controller);
 • Je creëert taakverantwoordelijkheid bij je medewerkers; daarbij zorg je voor de juiste randvoorwaarden en faciliteer en stimuleer je je medewerkers. Je werkt met hen aan het uitvoeren van het verbeterplan; daarbij zoek je continu naar mogelijkheden om kwaliteit, doelmatigheid en samenwerking te verbeteren;
 • Je bent als integraal manager verantwoordelijk voor de P-taken en de daarbij behorende financiën en processen;
 • Je draagt als controller / teammanager zorg voor de gemeentelijke P&C-cyclus, de VIC en de accountantscontroles. Je onderhoudt het contact met de accountant, de VIC-er en via de griffie met de Auditcommissie van de gemeenteraad.

Organisatie
Aan de rand van het Gooi, tussen Amsterdam en Utrecht, ligt de gemeente Wijdemeren. Een gemeente met een kleine professionele organisatie. De gemeente heeft bijna 25.000 inwoners verspreid over enkele dorpen en ligt in een prachtig gebied met veel natuur, waterrecreatie (Loosdrechtse Plassen), landgoederen en de nodige bedrijvigheid.
Er zijn veel ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit, ruimte, woningbouw, duurzaamheid, Gebiedsakkoord Oostelijke Vechtplassen e.d.

Op het gebied van beleid en inkoop Sociaal Domein werkt de gemeente samen met de andere regiogemeenten in de Regio Gooi & Vechtstreek. Daarnaast zijn er nauwe banden met de buurgemeente Hilversum, waar onze financiële administratie en  de gemeentelijke belastingwerkzaamheden zijn ondergebracht.

Onder het team Financiën valt de Financiële administratie, Financieel Beleid en Belastingen. Binnen het team zijn een teammanager/controller, vier financieel consulenten en vier medewerkers financiële administratie (standplaats Hilversum) werkzaam. Daarnaast werken er twee medewerkers in Hilversum ten behoeve van de belastingwerkzaamheden en is er een VIC ingehuurd. In verband met een vacature financieel consulent is er senior financieel adviseur ingehuurd.


Functie-eisen
 • HBO/WO bachelor opleiding op het gebied van accountancy of bedrijfseconomie
 • Recente werkervaring als teammanager Financiën binnen een gemeentelijke instelling;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als leidinggevende bij een gemeente;
 • Werkervaring als (Financieel) controller bij een gemeente;
 • Werkervaring met P&C-producten (vermeld in het cv met welke producten dit zijn geweest;
 • Werkervaring met het doorvoeren van organisatieveranderingen;
 • Kennis en werkervaring op het gebied van gemeentelijke belastingen.

Vergelijkbare zoekopdrachten: Fulltime, Detachering, HBO, 3-5 jaar, Administratief Medewerker, MBO, Financiele Administratie, Overheid