Expert Accounting & Policies

Bedrijfsomschrijving

Een duurzame, winstgevende en aangename toekomst voor een melkveehouder door robotisering, engineering en boerenkennis te combineren, daar geloven we in.

Dat begon ruim 70 jaar geleden met een droom van twee broers in Maassluis, sindsdien zijn we innovatieve koploper in geautomatiseerde systemen voor melkveehouders over de hele wereld. Met 1.600 gespecialiseerde professionals werken we constant aan nieuwe agrarische revoluties. Dat doen we nog steeds vanuit onze Campus in Maasluis, het gebouw met de hoogst haalbare duurzaamheidsprestaties van Nederland, maar ook wereldwijd. Met als doel, melkveehouden voor een volgende generatie (ook) interessant te maken.

Vacatureomschrijving

Ben jij op de hoogte van de laatste financiële wet- en regelgeving? Kun jij het beleid vormen, AO/IC vormgeven en voor Lely de expert zijn op het gebied van wet- en regelgeving? Kun jij als consultant fungeren en jouw financiële-, maar ook niet-financiële collega’s voorzien van de juiste informatie? Zet jij de kaders neer en ben jij de ‘go to person’ op dit gebied? Lees dan verder. 

Wat ga je doen? 

Lely is continu in beweging, het zit in ons DNA om te denken vanuit innovatie. Dat heeft ook consequenties voor de manier waarop we financieel rapporteren. Droog nieuwe wet- en regelgeving implementeren is bij ons niet de juiste manier. We zoeken echt iemand die creatief met ons mee kan denken, eerst de wijzigingen goed tot zich kan nemen en dan adviseert over de impact die het heeft op diverse processen en policies. Jij wordt de ‘go to person’ en de ‘goeroe’ binnen Lely op dit gebied. 

Ook door het continu innoveren verandert af en toe de manier waarop we financieel rapporteren. Zo hebben we, naast het verkopen van robots, vorig jaar ook software uitgebracht en maken we het mogelijk om een robot te leasen. Dit alles brengt een andere manier van rapporteren met zich mee, daar willen we van jou de juiste adviezen over krijgen. 

Verder zijn we continu bezig om het een en ander te herstructureren en verbeteren. We verwachten van jou een visie in het vormgeven van onze (externe) financiële rapportage en het hierop laten aansluiten van onze accounting policies en grootboekschema, waarbij je het hele proces end-to-end meedenkt en met andere afdelingen aan de inrichting werkt.  

Je ontwikkelt, onderhoudt en publiceert de AO/IC en zorgt ervoor dat deze wordt nageleefd. Naast het onderhouden en verbeteren van accounting policies en AO/IC krijg je ook een rol in het ondersteunen van de audit (memo's, vaktechnische onderbouwing van de jaarrekening), begeleiden van M&A activiteiten en het delen van financiële kennis binnen de Lely Group. 

Functie-eisen

Je hebt een aantal jaar bij een accountancy kantoor gewerkt, bijvoorbeeld bij de afdeling vaktechniek, en bent toe aan de overstap naar corporate. Je kunt strategisch meedenken, je bent analytisch genoeg om nieuwe stof tot je te nemen en creatief genoeg op dit over te brengen op een manier die passend is in een innovatieve organisatie. Qua profile Dynamics zoeken we eigenlijk iemand die zowel blauw is als geel ;-). 

Het is een nieuwe functie binnen Lely, dus we verwachten dat je zelfstandig aan de slag kunt, uiteraard in samenwerking met de collega’s van de afdeling Finance. 

Verder heb je: 

 • Minimaal hbo-niveau;
 • Ervaring als AA accountant is een pré;
 • Minimaal 4 jaar ervaring op accountancy kantoor (afdeling vaktechniek); 
 • Heel goede schrijf- en communicatievaardigheden in het Engels.

Aanvullende informatie

Je komt te werken op een afdeling die verantwoordelijk is voor de consolidatie van alle financiële rapporten van entiteiten binnen de Lely Groep. Daarnaast biedt je support aan onze accountants van ons Financial Shared Service Center hoe zij jouw van de juiste cijfers kunnen voorzien. Met andere woorden een verantwoordelijke positie en op basis van jouw informatie worden cruciale beslissingen genomen.

Kies je voor Lely, dan kies je voor:

 • Je gaat aan de slag met een enthousiast en ambitieus team; 
 • Werken in een internationale omgeving bij één van de meest innovatieve organisaties van Nederland; 
 • Je komt te werken in het duurzaamste kantoor en productielocatie van Europa;
 • Vrijheid in het organiseren van je eigen werk; 
 • Een goed salaris die past bij de uitdaging in relatie tot jouw kennis en ervaring; 
 • Salarisschaal die loopt tot ongeveer €5.800,- bruto per maand waarbij wij graag zien dat je nog kan groeien;
 • 27 vakantiedagen en 13 roostervrije dagen;
 • de mogelijkheid om per jaar 6 roostervrije dagen te verkopen;
 • flexibiliteit in werktijden en werkplek;
 • tegemoetkoming in diverse verzekeringspremies;
 • Lely Academy met een aanbod van verschillende opleidingen die je zonder verplichtingen kunt volgen;
 • Bedrijfsrestaurant met een rijk en gezond aanbod;
 • Werken in een enthousiast en ambitieus team.

Om antwoord te kunnen geven op de voedsel uitdaging voor 2050 is het van groot belang om verantwoord met mens, dier en milieu te blijven omgaan. Voor ons betekent het dat we een betrouwbare partner voor de lange termijn willen zijn voor onze klanten. En daarnaast willen we de wereld doorgeven aan de volgende generatie door het duurzaam ontwikkelen van onze producten. Jij kan een bijdrage leveren in het realiseren van deze droom. 

Werving & selectiebureau, consultancy en/of detacheringsbureau? 

We stellen de interesse op prijs, maar we zoeken al onze kandidaten rechtstreeks. We begrijpen dat jullie als intermediair de kandidaten onze toffe posities willen voorleggen en zo bijdragen aan onze ambities, maar dit is niet hoe wij onze werving hebben ingericht. Dit betekent dat alle ongevraagde profielen die worden aangeboden op Lely vacatures, als directe sollicitaties zullen worden behandeld.

Interesse

Solliciteren kan via de ''Solliciteer'' button.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Accountant, Parttime, HBO, 3-5 jaar, Financiele Administratie, Zuid-Holland, Industrie/Techniek