Financial controller

Financial controller
40 uur | Hoofddorp


Over Scarabee
Scarabee Aviation Group is een van oorsprong Nederlands bedrijf met kantoren in Europa, Azië en Amerika. Het bedrijf houdt zich al meer dan 30 jaar bezig met het ontwikkelen, produceren en leveren van intelligente oplossingen die de veiligheid en reiscomfort van luchthavenbezoekers wereldwijd verhogen. Denk hierbij aan de witgekleurde security lanes op Schiphol en de selfservice BagDrops. Scarabee werkt voor 's werelds grootste luchthavens en luchtvaartmaatschappijen en staat bekend om haar innovatieve karakter, baanbrekende technologie en vooruitziende blik in de snel ontwikkelende technologie die luchthavens rijk zijn.

Luchthavens zijn altijd in beweging. Het werk van een financial controller is dan ook veelzijdig en dynamisch. Als belangrijk lid van het finance team help je onze collega’s bij te dragen aan de veiligheid en reizigerservaring op luchthavens over de hele wereld. Met jouw servicegerichte instelling en ondernemende aanpak is optimale ondersteuning en advisering van onze collega’s voor jou een fluitje van een cent.

Jouw werk als financial controller 
Vanuit de afdeling Finance werken we met het vizier op mensen en organisatie. We zijn deskundig én vakkundig als het gaat om voorbereiden van en uitvoering geven aan het financiële beleid van de onderneming en het realiseren van de periodieke verslaglegging. Daarnaast adviseren wij de interne organisatie, management en directie. We nemen initiatief, zijn resultaatgericht en spelen in op wat er nodig is. 

Als Financial controller bij Scarabee ben jij verantwoordelijk voor:

 • Toezien op een juiste uitvoering van de financiële transacties in de administratie.
 • Opstellen van de liquiditeitspositie en prognoses.
 • Periodieke P&L en Balansposten analyseren.
 • Controleren van de financiële output en de daarmee samenhangende gegevens.
 • Opstellen van tijdige rapportages en analyses ten behoeve van de maandafsluiting.
 • Opstellen van maand- en kwartaalrapportages ten behoeve van de Japanse aandeelhouder.
 • Toelichten van cijfers, periodieke controles en jaarafsluiting aan de accountant.
 • Opstellen van de jaarrekeningen en aanlevering aan accountant.
 • Analyseren van budgetvoorstellen en doorspreken met betrokkenen, het voeren van overleg met budgetverantwoordelijke en het opstellen van het nieuwe budget.

Wie ben jij?
Je bent een echte financial en je pakt zaken proactief en zelfstandig op. Integriteit staat bij jou hoog in het vaandel en je bent analytisch sterk onderlegd. Je overziet het financiële proces en je vindt het leuk om in de systemen te zorgen voor een optimale financiële administratie.

Verder heb je:

 • Een Hbo of wo-bachelor richting bedrijfseconomie of accountancy.
 • 5+ jaar werkervaring als financial controller in een middelgrote project- of serviceorganisatie.
 • Gedegen boekhoudkundige kennis en achtergrond.
 • Kennis van externe verslaggevingsvereisten zoals Dutch GAAP en IFRS.
 • Ervaring met het schrijven van een geconsolideerde jaarrekening.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Ervaring met Exact Globe is een pre.
 • Uitstekende beheersing van MS Office, in het bijzonder Excel. Excel mag eigenlijk geen geheimen voor je hebben.

Je werkt in een klein, professioneel team van 7 mensen waarvan 3 financial controllers. Je rapporteert aan de CFO.  Je bent betrokken bij de financiële operatie over de volle breedte en krijg je de ruimte voor eigen initiatief en jouw ontwikkeling als financieel professional.  Ben je tevens voor 40 uur per week beschikbaar en herken jij je in deze beschrijving? Dan kun jij wel eens de nieuwe Scarabeeër zijn!

Jij & Scarabee
Werken bij Scarabee betekent je vaardigheden verbreden, aan de slag in de dynamische wereld van de luchtvaart en een baan vol variatie. Je komt terecht in een gedreven en collegiaal team dat Finance naar een hoger plan tilt. Er is veel ruimte voor groei, ontwikkeling en eigen initiatief. Ben jij de gedreven financial? Reageer dan snel!

Sluit jij je aan bij Scarabee’s Financiële team? Solliciteer direct via de sollicitatiebutton op de functie van Financial controller.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 
Trefwoorden: finance, controller, Hoofddorp, hbo, wo, bedrijfseconomie, accountancy, financial controller, Dutch GAAP, IFRS, jaarrekening, Exact Globe, ervaren, Excel, liquiditeitspositie, prognoses, maand- en kwartaalrapportages


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Amsterdam, Bepaalde tijd, HBO, 5-10 jaar, > 10 jaar, Controlling, Financiele Administratie, Industrie/Techniek, Financial Controller, Noord-Holland, Zakelijke dienstverlening