Payroll Specialist EMEA

Topcon Europe Medical B.V. is het EMEA hoofdkantoor van het Japanse Topcon, een bedrijf dat o.a. oogheelkundige diagnostische instrumenten produceert. Vanaf Capelle aan den IJssel leveren wij medische apparatuur aan o.a. ziekenhuizen, specialisten en optometristen in de gehele regio EMEA en verzorgen wij alle Service en Administratie op het gebied van Logistiek, IT, Legal, HR en Finance.

Wij zijn ter uitbreiding op de afdeling Human Resources op zoek naar een fulltime:

Payroll Specialist EMEA
Capelle aan den IJssel, 32-40 uur per week

Functieomschrijving
Topcon Europe Medical is bezig met een centrale EMEA structuur, onderdeel daarvan is dat de payroll voor deze regio onderdeel wordt de HR Shared Service Center gedachte. Vanuit Capelle aan den IJssel zal t.z.t. voor meer dan 350 medewerkers in 10 landen de gehele personeels- en salarisadministratie worden verzorgd. Jij als Payroll Specialist komt te werken binnen het HR-team waar je samen met 3 collega's, verantwoordelijk bent voor de salarissen van alle medewerkers in de EMEA regio.

Dit houdt in dat je de volgende werkzaamheden hebt:

 • Je voert alle mutaties die verband houden met de salarisverwerking door in het HR-systeem en onderhoudt hierover contacten met de verschillende landen.
 • Je draagt zorg voor een tijdige en correcte salarisbetaling.
 • Je draagt zorg voor een tijdige en correcte betaling van belastingen, (sociale) verzekeringspremies en pensioenbijdragen en onderhoudt hiertoe contact met externe leveranciers.
 • Je genereert documenten ten behoeve van de financiële administratie.
 • Je controleert de werkzaamheden op basis van het vierogenprincipe en draagt bij aan de uitvoering van key controls.
 • Je beantwoordt payroll gerelateerde vragen van medewerkers en leidinggevenden en ondersteunt HR-collega’s met betrekking tot salaris gerelateerde arbeidsvoorwaarden.
 • Je bewaakt de juiste toepassing van interne regelingen en HRM-procedures en voert deze uit.
 • Je levert een actieve bijdrage aan projecten en de verdere optimalisatie van werkprocessen en professionalisering van de afdeling.


Functie-eisen
Wij zoeken een ervaren Payroll Specialist die deze nieuwe functie en werkwijze wil helpen vorm geven en interesse heeft in het gehele salarisproces. Daarnaast heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel en ben je communicatief zeer vaardig!

Tevens beschik je over:

 • Kennis van de payroll systematiek, bij voorkeur heb je een PDL- of VPS-diploma.
 • Kennis van de Nederlandse en EU-wet- en regelgeving, maar ook ervaring met payrolling voor andere EU-landen.
 • Ruime relevante werkervaring met salarisadministratie in een complexe en internationale werkomgeving.
 • Een gestructureerde, accurate en analytische werkwijze.
 • Ervaring met geautomatiseerde (personeels)systemen, bijvoorbeeld ADP en Workday.


Aanvullende informatie
Je vindt het een uitdaging om in een dynamische werkomgeving voor een optimale dienstverlening te zorgen en je haalt plezier uit het contact met verschillende in- en externe partijen. Met jouw kennis en expertise signaleer je mogelijke knelpunten en pak je deze ook aan. Waar nodig draag je bij aan de implementatie van verbetervoorstellen.

Ben jij iemand die graag samenwerkt met collega’s en interne klanten om gestelde doelen te bereiken; Je hebt overzicht, stelt de juiste prioriteiten, geeft realistische inschattingen van de werkzaamheden, komt afspraken na en haalt gestelde deadlines; Je communiceert effectief en helder naar interne en externe klanten; Je herkent/ voorkomt knelpunten op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid; Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat bieden wij je:
Een eerste contract voor 12 maanden met zicht op een vaste arbeidsovereenkomst. Een veelzijdige uitdaging in een internationaal georiënteerde omgeving, een informele werksfeer waar vernieuwing hoog in het vaandel staat. Het salaris en je arbeidsvoorwaarden zijn zonder meer marktconform met een 13e maand, premievrij pensioen en 28 verlofdagen bij een werkweek van 40 uur met flexibiliteit in werktijden.

Je hebt aantoonbaar hbo-werk- en -denkniveau en tenminste 5 jaar relevante ervaring, bij voorkeur in een internationale actieve onderneming en je beschikt naast Nederlands ook over goede kennis van de Engelse taal in woord en geschrift.

Herken je jezelf in dit profiel en ben je enthousiast om bij een wereldspeler op het gebied van hightech oogheelkundige en optometrische apparatuur te werken? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren via het sollicitatieformulier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacatures wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, Parttime, HBO, 5-10 jaar, > 10 jaar, Zuid-Holland, Salaris Administratie, Industrie/Techniek, Financieel Medewerker