Senior Business Controller

Senior Business Controller
Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA)

Functieomschrijving

Ben jij als Senior Business Controller toe aan de uitdaging om de grootste directie van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, de directie Handhaven, te ondersteunen in haar streven naar efficiënt en effectief toezicht?

Hou je van een brede control-aanpak waarbij het niet alleen gaat om beheersing, maar ook het leveren van een proactieve bijdrage aan de NVWA strategie, middels het inregelen van effectief toezicht tegen de juiste kosten en baten? Dan kun je als Senior Business Controller voor de directie Handhaven een zinvolle bijdrage leveren. Met een sterke informatiepositie draag je bij aan meer vergroten van de voedsel- en productveiligheid. Je komt te werken binnen de directie Interne Organisatie, op de afdeling Financiën en Control en binnen het cluster ‘Control Handhaven’. Dit cluster bestaat uit een vijftal collega’s.  Gezamenlijk zorgen jullie ervoor dat de financiële processen van de directie Handhaven, zoals het begrotings-, monitorings- en verantwoordingsproces optimaal worden ondersteund en het lijnmanagement in staat wordt gesteld om binnen de kaders adequaat te sturen.

Wat ga je doen?
Als Senior Business Controller toets je of de planning en uitvoering plaatsvindt binnen de afgesproken kaders. Je bent gesprekspartner voor het MT en daarbij kom je met alternatieve scenario’s en prognoses en geef je gevraagd en ongevraagd advies aan het management. De directie Handhaven bevindt zich in een dynamische en snel veranderende omgeving. Binnen deze context ondersteun je in deze functie de directie Handhaven bij het verder ontwikkelen van de interne en externe sturing. Ook voer je verbeteringen door in de NVWA-brede control processen. Concreet ontwikkel je beleid en processen op meerdere complexe multidisciplinaire aandachtsgebieden. Dit doe je binnen een sterk team dat kwaliteit, samenwerking en gedrevenheid hoog in het vaandel heeft staan. Je bouwt een actief intern netwerk op en onderhoudt dit.

Je rapporteert aan de teamleider van het team Control en functioneel aan één van de divisiehoofden binnen de directie Handhaven. De NVWA biedt de ruimte om je werk flexibel in te plannen.

Functie-eisen
Als Senior Business Controller ben je pro-actief en kan je goed coördineren en samenwerken. Hierin opereer je zowel op operationeel, tactisch als strategisch niveau . Je hebt ervaring in het doorvoeren van veranderingen en procesverbeteringen en je vindt het leuk om daarin het voortouw te nemen. Daarin ben je creatief en resultaatgericht. Tevens ben je politiek- en organisatiesensitief.

Verder zien wij graag het volgende:

  • Een afgeronde opleiding op WO-niveau in de bedrijfseconomie, bedrijfskunde of vergelijkbare studie.
  • Meerdere jaren werkervaring als business controller.
  • Kennis van- en ervaring met Excel is een grote pré.
  • Gedegen ervaring met netwerken en je kunt goed plannen en organiseren.
  • De wil en de ambitie om de organisatie verder te ontwikkelen.
  • Je bent een gesprekspartner voor de business en adviseert en informeert door te luisteren en in te spelen op behoeften.
  • Wanneer nodig richt je processen (opnieuw) in.Je hebt ervaring in het doorvoeren van veranderingen en procesverbeteringen.
  • Je beschikt over analytisch vermogen, bestuurlijke sensitiviteit, overtuigingskracht, adviesvaardigheden, een klantgerichte instelling en uitstekende communicatieve vaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau
: schaal 13
Maandsalaris: Min €4.281 – Max. €6.419 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Waar kom je te werken?

De NVWA is een betrokken, sociale werkgever die actief is in een groot en maatschappelijk speelveld. Ons werk als toezichthouder staat in het centrum van de belangstelling. Media, politiek, bedrijfsleven en de Nederlandse burgers volgen ons werk kritisch. Bij de NVWA doe je werk met maatschappelijk belang, jouw werk heeft impact op de veiligheid van voedsel, producten, de gezondheid van planten en dieren en het dierenwelzijn in Nederland.

Wat bieden wij jou?

  • Een inwerkprogramma dat past bij jouw functie met begeleiding van ervaren collega’s.
  • Ruime opleidings- en/of coaching mogelijkheden voor jouw verdere professionele ontwikkeling.
  • Waar de functie het toelaat bieden we jou de ruimte om tijd- en plaats onafhankelijk te werken.
  • Er heest een prettige werksfeer binnen de verschillende locaties en het hoofdkantoor is gevestigd op loopafstand van het Centraal Station in Utrecht.
  • Regelmatig leuke activiteiten met je collega’s, zoals onze (inmiddels legendarische) pub-quiz!

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

  • Heb je (nog) geen vast dienstverband als rijksambtenaar, dan start je met een tijdelijke aanstelling met uitzicht op vast.
  • We kunnen je sollicitatie alleen in behandeling nemen, wanneer je op de juiste manier reageert via de sollicitatiebutton en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten.
  • Na de sluitingsdatum kunnen we je sollicitatie helaas niet meer in behandeling nemen.
  • Geef duidelijk in je CV aan dat je aan de gevraagde opleiding(en) voldoet, zoals omschreven in de functie-eisen.
  • Wanneer je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan een kopie van je beschikking als bijlage mee met je sollicitatie.
  • De sollicitaties worden volgens geldende afspraken in beschouwing genomen, waaronder de CAO Rijk- en NVP-sollicitatiecode.
  • Een competentietest en/of een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.
  • De selectiecommissie kan referenties inwinnen, maar zal dit altijd vooraf met jou afstemmen.
  • Een online screening via bijvoorbeeld zoekmachines of sociale media, kan onderdeel zijn van het selectieproces.
  • Wanneer je solliciteert op een functie bij de IOD, dan is een uitgebreide screening A of B door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, met als resultaat een verklaring van geen bezwaar, een vaste eis voor aanstelling in deze functie.

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Digitaal solliciteren
Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, Parttime, 5-10 jaar, Controlling, Utrecht, Business Controller, Overheid