Projectcontroller/Adviseur Planning & Control

Projectcontroller/Adviseur Planning & Control
36 uur | Dordrecht

Wil jij als Projectcontroller/ Adviseur Planning & Control de Dordtse organisatie bedienen op het terrein van brede control? Zie jij jezelf als sparringpartner bij complexe politiekgevoelige projecten? En wil jij een bijdrage leveren aan de Dordtse Planning & Control cyclus? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?
Als projectcontroller/ adviseur planning & control ligt jouw uitdaging in het adviseren aan de projectmanagers en opdrachtgevers van grote- en minder grote projecten binnen de gemeente Dordrecht. Je gaat aan de slag in een overzichtelijke gemeente met grote stedelijke vraagstukken.

Eén van de projecten waarvoor jouw inzet wordt gevraagd is de bouw van het nieuwe stadskantoor, "Huis van Stad en Regio". Je wordt ook ingezet op een aantal grondexploitaties en daarnaast komt je focus o.a. te liggen op de onderdelen Mobiliteit en Verkeer. Ook word je adviseur van een aantal reguliere organisatieonderdelen die samenhangen met de projecten waar je je mee bezig houdt.

In jouw rol als projectcontroller ben je de adviseur en sparringpartner voor zowel de opdrachtnemer als de opdrachtgever van complexe en politiekgevoelige projecten. Je ben de ogen en oren van de opdrachtgever in het project. Je bent positief kritisch en bewaakt dat de opdrachtgever, het bestuur en de gemeenteraad tijdig, volledig en transparant worden geïnformeerd en besluitvorming op de juiste wijze plaatsvindt. En dat is nog niet alles, want als projectcontroller/ adviseur P&C ben je ook druk met het:

  • Geven van gevraagd en ongevraagd advies op het gebied van (brede) projectcontrol waarbij je oog hebt voor alle GROTICK-onderdelen.
  • Verbinden tussen verschillende organisatieonderdelen, stakeholders en de sparringpartner van het management.
  • Proactief informeren over risicofactoren rondom projectbeheersing en financiële aspecten.
  • Adviseren over de mogelijkheden en onmogelijkheden binnen de bestaande wet- en regelgeving en de gemeentelijke kaders en richtlijnen.
  • Adviseren op bestuurlijke voorstellen, ontwikkelingen leveren van een bijdrage aan de planning & control cyclus.

Wat neem je mee?
Je bent een spontane collega met een gezonde dosis humor en flair. Deze functie vraagt om een aanjagende én uitvoerende rol. We zoeken daarom een stevige en initiatiefrijke persoonlijkheid met een goed analytisch denkvermogen. Je beschikt daarbij over goed ontwikkelde adviesvaardigheden, die je zowel mondeling als schriftelijk laat zien. Met een open blik en verfrissende ideeën ben je in staat het gehele werkveld te overzien.

Jij hebt het lef om anders te denken en te doen! Je bent je bewust van je omgeving en jouw invloed hierop. Initiatief, overtuigingskracht en het leggen van verbanden zijn daarin belangrijk. Je ziet geen problemen maar uitdagingen en bent een innovatief persoon die op vernieuwende wijze een positieve bijdrage levert aan de ambities van de oudste stad van Holland! Als echte teamspeler ga je voor het beste resultaat, ook als het gaat om je eigen effectiviteit.

Daarbij beschik jij over:

  • Hbo/ wo werk- en denkniveau.
  • Minimaal 4 jaar gerichte werkervaring in een vergelijkbare functie met actuele kennis van gemeentelijke financiën en regelgeving (o.a. BBV) of binnen een complexe non-profit organisatie.
  • Ervaring met (gemeentelijke) grondexploitaties en vastgoedexploitaties.
  • Ervaring met grote en/of complexe (bouw)projecten.
  • Bekendheid met de LCC (Life Cycle Costs) methode.

Waar kom je te werken?
Je gaat aan de slag binnen het team Planning & Control van het cluster Versterking Bestuur & Organisatie (VBO). In het team zijn 21 enthousiaste, zelfstandige en vakkundige professionals werkzaam. Wij werken nauw samen met andere teams uit het cluster VBO. Het team Planning & Control is in 2018 voortvarend gestart met het traject van zelforganisatie. Dit betekent dat we met elkaar de verantwoordelijkheid nemen om de best mogelijke kwaliteit te leveren voor onze stad. Hiervoor heerst bij ons een open sfeer, waarin we elkaar helpen en van elkaar leren door het delen van ervaringen.

Wie zijn wij?
De gemeente Dordrecht. Niet zomaar een stad. Een eiland. Een stad met verborgen kwaliteiten. Een stad waar bijzondere dingen gebeuren. Maar waarover Dordtenaren niet opscheppen.
Werken voor Dordrecht is extra leuk, omdat de stad precies de juiste schaalgrootte heeft: de stad biedt complexe grootstedelijke uitdagingen en tegelijkertijd is de organisatie compact genoeg om slagkracht en korte lijnen te behouden. Dordrecht is daarmee de perfecte omgeving om jouw talent voor in te zetten.

Meer weten over werken bij Dordrecht, kijk dan op onze website www.werkenbijdordrecht.nl en er gaat een stad voor je open.

Wat bieden we jou?
We willen dat onze medewerkers gemotiveerd en betrokken zijn en dat ook blijven. Daarom willen wij dat jij met plezier naar je werk gaat. Zo werken we optimaal samen om de ambities van Dordrecht te realiseren!

We bieden je een mooie plek binnen onze organisatie voor 36 uur per week. Je salaris is afhankelijk van je kennis, opleiding en ervaring en is maximaal € 5.169, - bruto per maand (uitgaande van functieniveau 11 bij een 36-urige werkweek). Je krijgt een dienstverband voor de duur van één jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

Daarnaast bieden wij flexibele werktijden, reiskostenvergoeding, goede pensioenregeling, diverse verlof- en studiefaciliteiten en een Individueel Keuze Budget (17,05% van je bruto jaarsalaris).  

Solliciteren of meer weten?
Enthousiast geworden, solliciteer direct voor 10 maart 2021 via de sollicitatiebutton. Wil je eerst nog meer weten over deze functie, neem dan contact op met Lianne Edelschaap via 06-11701685 of met Hans Veeke via 06-10673663.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Trefwoorden: Projectcontroller, Adviseur, planning, control, fulltime, Dordrecht, HBO, WO, financiën, regelgeving, grondexploitaties, vastgoedexploitaties, bouwprojecten, LCC, ervaren

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: WO, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO, 3-5 jaar, Controlling, Financial Controller, Overheid