Risk Manager Groep Financiën

Risk Manager Groep Financiën
 

Wat ga je doen?

Als Risk Manager hebt je een sleutelrol bij de risicobeheersing van Groep Financiën en vervul je een belangrijke rol tussen directie, senior management, 1e lijnorganisatie, 2e lijn Risk & Compliance en 3e lijn Internal Audit.  Je hebt kennis over de interne- en externe ontwikkeling op het gebied van risico management en compliance en kennis over de bedrijfsprocessen. Zodoende zie jij wat de gevolgen zijn voor de organisatie en ben jij in staat om gedegen advies te geven. Tevens zorg jij voor het vergroten van de risico awareness en kennis binnen de organisatie en met name voor de bedrijfsonderdelen van Groep Financiën.

Wat betekent dit concreet?

  • Je helpt de business om risico’s te identificeren en adviseert over de inrichting van processen met als doel deze risico’s te mitigeren door middel van operationele risk assessments
  • Je adviseert het (senior) management en directie over risico-gerelateerde vraagstukken
  • Je bent verantwoordelijk voor het beheer en verbeteren van het control framework van Groep Financiën
  • Je rapporteert over risicobeheersing, issues en incidenten aan het senior management en de directie
  • Je draagt bij aan het vergroten van de awareness voor Risk & Compliance
  • Je zorgt voor een goede samenwerking met en tussen de 1e, 2e en 3e lijn

In de rol van de Risk Manager voor de Groep Financiën, kom je terecht bij de holding. Dat betekent veel dynamiek, een steile leercurve en in aanraking komen met verschillende disciplines. Je schuift aan bij verschillende directeuren en krijgt de mogelijkheid om snel zichtbaar te worden en je verder te ontwikkelen.

Wie ben jij?

  • Je hebt een afgeronde hbo of wo opleiding
  • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring binnen het aandachtsgebied van Audit of Risk & Compliance, waarvan minimaal 2 jaar bij een grote financiële dienstverlener
  • Een afgeronde Register Accountant, Register Controller of risk management opleiding is een pré. 

Je bent een stevige gesprekspartner voor de directeur en het (senior)management met als doel te challengen en te adviseren. 
Je werkt zelfstandig, maar zoekt wel op de juiste momenten afstemming met de verschillende business partners. Je weet communicatief je weg goed te vinden en bent flexibel om de verschillende belanghebbenden op één lijn te hebben en te houden.

Wat bieden wij?

Een afwisselende en uitdagende functie in een complexe, veranderende en ambitieuze omgeving met gedreven en kundige collega’s.
Wij bieden uitstekende arbeidsvoorwaarden: 

  • een marktconform salaris afhankelijk van achtergrond en/of ervaring, met naast 136 verlofuren per jaar obv 34-urige werkweek
  • een persoonlijk keuzebudget opgebouwd uit 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en 3,85% bovenwettelijk verlof. Je kiest zelf of je dit budget laat uitbetalen, spaart of dat je er verlofuren van koopt.
  • uitstekende pensioenregeling van 1,875% met een vaste jaarlijkse premie.
  • korting op je zorgverzekering bij Zilveren Kruis voor jou én je gezin. Je krijgt ook nog een extraatje van €250 bruto per jaar.  
  • korting op je schadeverzekering bij Centraal Beheer en Interpolis. 

Wie zijn wij?

De afdeling Expertise, Coördinatie & Consolidatie bestaat sinds 1 januari 2020 en bestaat uit 17 medewerkers. Hier zijn diverse activiteiten ondergebracht die een Reporting overkoepelend karakter hebben, waaronder het zorgen voor uniforme processen en werkwijzen. 

Het team is 1e aanspreekpunt voor Internal Audit, Risk & Compliance en treedt op als SSC-loket als het gaat om activiteiten op het gebied van masterdata, wet & regelgeving, Risk & Compliance, financiële tools, datakwaliteit en financiële maand-/kwartaal-/en jaarafsluitingen.

De afdeling vervult ook de regiefunctie op het risicomanagement-proces binnen Groep Financiën en zorgt voor het vertalen van het Achmea-brede Recordmanagementbeleid binnen Groep Financiën. Werkzaamheden worden wisselend in Apeldoorn en Zeist uitgevoerd. Samen met een andere collega ben je verantwoordelijk voor de Risk & Compliance activiteiten.

Interesse? 

Reageren op deze vacature kan via de solliciteren button.
Eerst meer informatie? Neem dan contact op met Rohan Omer (recruiter bij Achmea) via 06-83171818


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, Parttime, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, > 10 jaar, Compliance, Financiele dienstverlening, Utrecht, Compliance Manager, Risk Management, Gelderland, Overijssel, Zakelijke dienstverlening, Risk Manager