Risk Manager

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Risk Manager Pensioen & Leven – Tilburg
(Flexibel, thuiswerken)

 

Jij vervult als Risk Manager een sleutelrol bij de risicobeheersing en naleving van wet- en regelgeving. In je functie richt jij je met name op het identificeren, bewaken, adviseren en het auditen van risico’s, governance en de interne beheersing binnen divisie Pensioen en Leven.

Je beoordeelt en managet alle relevante risico’s vanuit de eerste lijn. Je signaleert, monitort en stelt verbeteringen voor op basis van analyses van risicogebieden. Daarbij adviseer je onder andere de verschillende bedrijfsonderdelen op het vlak van risicobeheersing. Je verliest hierbij de brede doelstellingen -  een zo hoog mogelijk klantgeluk te realiseren tegen de laagste kosten en er zijn voor onze klanten op de momenten dat het ertoe doet - niet uit het oog en helpt jouw stakeholders hier continu aan bij te dragen.

Je volgt de interne - en externe ontwikkelingen die van invloed zijn op de operationele en compliance risico’s en de beheersing van deze risico’s. Je benadert deze zo integraal mogelijk om zodoende samenloop te herkennen en overlap te elimineren. Vanuit de ontwikkelingen help je bij het maken van de vertaalslag naar heldere bedrijfsprocessen en –procedures. Je schakelt eenvoudig tussen standaard, repeterende werkzaamheden en onvoorspelbare, ad hoc opdrachten met een hoog impact.

Wil je bijdragen aan de vele facetten van risicobeheersing, heb je ervaring hierin en kun je divisie Pensioen en Leven helpen nog beter te worden? Dan nodigen we je graag uit om direct te solliciteren. Wacht niet en kom ons jouw verhaal vertellen, want dan zal dit wel eens de start kunnen zijn van een indrukwekkend avontuur bij een zeer dynamische divisie. Wij zijn benieuwd!

Wat jou uniek maakt als Risk Manager 

 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo opleiding met accountancy, controller en/of juridische componenten
 • Je hebt opleidingen gevolgd op gebied van Risicomanagement e/o Compliance, zoals Leergang Compliance Professional. Je zorgt ervoor dat je kennis op het gewenste niveau blijft.
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring opgedaan op het gebied van Risk en/of Compliance
 • Bij voorkeur heb je ervaring met/kennis van en affiniteit met de voornaamste wet- en regelgeving voor Ken uw Cliënt processen (Sanctiewet, Wwft, Wft)
 • Je bent heel goed op de hoogte van de externe wet- en regelgeving die Pensioen & Leven kunnen raken, of in staat deze op zeer korte termijn eigen te maken. 

Je creëert vertrouwen door aandacht, openheid en respect. Je verplaatst je in de ander, voelt aan waar gevoeligheden, twijfels, emoties en vragen liggen en houdt hier in je gedrag rekening mee. Verder ben je alert op kansen, nieuwe situaties of problemen en weet er in een vroeg stadium naar te handelen. Je wacht niet af, maar verzamelt informatie, onderneemt actie om het probleem op te lossen en desnoods vraag je tijdig hulp.

Een afwisselende baan in een moderne en dynamische leeromgeving met een team van experts als collega’s. De standplaats is Tilburg met flexibiliteit in werktijden en reizen naar andere locaties van Achmea. Uiteraard met uitstekende arbeidsvoorwaarden:

Wat wij bieden

 • Naast 136 verlofuren per jaar op basis van een 34-urige, een persoonlijk keuzebudget opgebouwd uit 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en 3,85% bovenwettelijk verlof. Je kiest zelf of je dit budget laat uitbetalen, spaart of dat je er verlofuren van koopt
 • Uitstekende pensioenregeling van 1,875% met een vaste jaarlijkse premie
 • Een aantrekkelijke reiskostenvergoeding voor auto, openbaar vervoer én fiets
 • Mogelijkheid tot thuiswerken 
 • Korting op je zorgverzekering bij Zilveren Kruis voor jou én je gezin. Je krijgt ook nog een extraatje van €250 bruto per jaar  
 • Korting op je schadeverzekering bij Centraal Beheer en Interpolis. 

Pensioen en leven 

Je komt te werken binnen het team Kwaliteitsbeheersing, die rechtstreeks onder de divisie voorzitter is gepositioneerd. Een klein team, bestaande uit gedreven professionals die zich op allerlei vlakken bezig houden met zeer afwisselende onderwerpen op gebied van Risk en Compliance. Er is een informele sfeer met veel ruimte voor plezier, vrijheid voor eigen inbreng en ontwikkeling en waar je wordt aangemoedigd om nieuwe mogelijkheden te verkennen. De verantwoordelijkheid delen we met elkaar. Wij geloven dat de impact van het team groter is dan de som van individuen en daarom helpen en vertrouwen we elkaar. In onze omgeving wordt feedback geven en ontvangen gewaardeerd.

Interesse? 

Reageren op deze vacature kan via de solliciteren button.
Eerst meer informatie? Neem dan contact op met Rohan Omer (recruiter bij Achmea) via 06-83171818


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, Parttime, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, Controlling, Financiele dienstverlening, Risk Management, Controller, Noord-Brabant, Heel Nederland, Zakelijke dienstverlening, Risk Manager