Concerncontroller

 

Concerncontroller

Katwijk | 36 uur per week

Verantwoordelijkheden

Als concerncontroller sta je voor een sterke bedrijfsvoering. Je bevordert de doelgerichtheid, de doelmatigheid en effectiviteit. Je adviseert het college en de directie - gevraagd en ongevraagd - over alles wat nodig is voor een gezonde bedrijfsvoering. Jouw belangrijkste verantwoordelijkheden:

  • samen met je team stel je jaarlijks een onderzoeksprogramma op waarmee je de kwaliteit van een breed scala aan processen beoordeelt op doelmatigheid en doeltreffendheid
  • je brengt periodiek verslag uit over het beheer van middelen, waaronder de naleving van toepasselijke wettelijke bepalingen, bestuurlijke richtlijnen en integriteit
  • je maakt risico’s inzichtelijk, adviseert hierover en draagt actief bij aan het opstellen van verbetervoorstellen
  • je vormt een oordeel over de betrouwbaarheid van de informatie(voorziening). Deze is noodzakelijk voor een goede besluitvorming bij (complexe) opgaves en voor het succesvol bereiken van langetermijndoelstellingen van de gemeente Katwijk

 

Over de gemeente Katwijk

Door de ligging aan zee, de rijke geschiedenis en de enorme betrokkenheid van haar 65.000 inwoners, is Katwijk met recht een bijzondere plek te noemen. Als woongemeente realiseert zij ruim 5.600 woningen. De lokale infrastructuur ondergaat een metamorfose om ook in de toekomst bereikbaar te blijven. Ruim 500 professionals werken aan de ontwikkeling van hun organisatie. Zij sluiten aan bij initiatieven, ideeën en energie in de samenleving.

Concerncontrol

Als lerende organisatie streven we ernaar om adequaat in te spelen op een veranderende wereld. Behalve een sterke bedrijfsvoering vereist dat organisatorische flexibiliteit. De concerncontroller ziet samen met drie (senior) internal auditors toe op de kwaliteit van de informatievoorziening en de onderliggende processen. Zij richten zich niet alleen op het beheersen van risico’s, maar vooral ook op de ontwikkeling van de organisatie en verbetering van processen.

Profiel

Je ziet je zelf als stevig gesprekspartner met uitstekende analytische vaardigheden en strategische advieskwaliteiten. Je signaleert niet alleen, maar pakt regie en maakt zaken bespreekbaar. Je draagt graag actief bij aan ontwikkeling naar een wendbare organisatie die inspeelt op de wensen in de samenleving. Met jouw fundamentele en actuele kennis van gemeentes, beleidsprocessen en wetgeving, doorgrond je snel risico’s. Enerzijds verbind je, je krijgt makkelijk mensen mee en brengt samenwerking tot stand. Anderzijds weet je tegenwicht te bieden en fungeer je als ‘risicogeweten’.

Functie-eisen

Voor deze functie vragen wij het volgende:

  • Je werkt en denkt op wo-niveau met een relevante opleiding, bijvoorbeeld bedrijfseconomie/ of bedrijfskunde. Een aanvullende opleiding tot RegisterAccountant is een pre.
  • Je beschikt over diepgaande kennis van bedrijfsvoering en diverse processen in complexe organisaties.
  • Je neemt ten minste vijf jaar brede control-ervaring mee.

 

Wat wij jou bieden

Wij bieden jou de mogelijkheid om jezelf als expert te ontwikkelen. Verder bieden wij jou:

  • Je salaris bedraagt maximaal € 6.994,- bruto per maand (schaal 14 o.b.v. 36 u/wk).
  • Je ontvangt een individueel keuzebudget (ruim 17,05% bovenop je salaris) dat je naar eigen inzicht inzet. Bijvoorbeeld voor extra salaris, vakantiedagen of opleidingen.
  • Je bouwt een keuze pensioenregeling op via het ABP.
  • Je ontvangt een tegemoetkoming in de reiskosten woon- werkverkeer.
  • Je treedt in dienst voor een jaar met zicht op een vast dienstverband.

 

Sollicitatieprocedure

Na een briefselectie nodigen wij een beperkt aantal kandidaten uit voor een gesprek met een adviescommissie. Bij een voordracht vindt een vervolggesprek plaats met de selectiecommissie. Een assessment maakt mogelijk onderdeel uit van de selectieprocedure. Ook vragen we je om twee referenties.

Solliciteren

Wil je meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Iwan Westdijk via 06-28781614. Direct solliciteren? Stuur dan een korte motivatie en je cv op. Doe dat uiterlijk 22 maart want dan sluiten we de vacature. Solliciteer nu via de sollicitatiebutton.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, Parttime, 5-10 jaar, > 10 jaar, Controlling, Corporate Finance, Gemeente, Zuid-Holland, Randstad, Controller, Financial Controller, Overheid