Senior Adviseur Planning, Control & Financiën

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Ben jij een bruggenbouwer met visie en een hands-on mentaliteit? Ben jij een veelzijdig financieel talent, weet jij alles van planning en control en heb jij een duidelijk beeld over hoe je het P&C-proces zo succesvol en klantvriendelijk mogelijk kan optimaliseren? Dan is gemeente Heemskerk op zoek naar jou!
 
Wat maakt de functie aantrekkelijk?
Als Senior adviseur Planning, Control & Financiën (PCF) ben je een veelzijdig financieel talent. Door continu af te stemmen en te sparren met verschillende interne partijen creëer je draagvlak bij financiële vraagstukken en zorg je voor doorontwikkeling van de P&C cyclus.
De veranderende maatschappelijke opgave, maakt dat binnen PCF voortdurend moeten worden ontwikkeld met oog voor en behoud van het goede. Uitgangspunten voor de ontwikkeling zijn: vergroten van de professionaliteit, omgevingsbewust werken, verbeteren van het procesmatig werken en uitbreiden van integraal en projectmatig werken.
 
Wat is je profiel?
Wij letten natuurlijk op wat je kennis en kunde is, maar vooral ook op wie je bent. Je bent een bruggenbouwer met visie en een hands-on mentaliteit. Je weet alles van planning en control en hebt een duidelijk beeld over hoe je het P&C-proces zo succesvol en klantvriendelijk mogelijk kan optimaliseren. Samen met de andere P&C adviseurs bedien je de domeinen en teams op het brede terrein van financiële advisering en als senior adviseur ben je de rechterhand van de teamleider. Je hebt nauwe afstemming met de Concerncontroller en bent op je vakgebied een verbindende schakel. Je denkt en handelt team-overstijgend, weet trends en ontwikkelingen te vertalen in begrijpelijke financiële beleidsadviezen en maakt gebruik van kansen in deze snel veranderende wereld. Integraal denken en handelen is voor jou vanzelfsprekend. Je zorgt voor afstemming en samenhang en bij politiek-bestuurlijk gevoelige vraagstukken staat jouw antenne op scherp. Als persoon ben je mensgericht, heb je zelfkennis en gevoel voor humor.
 
Wat zijn je taken?

 • Je draagt bij aan de totstandkoming en optimalisatie van de financiële informatievoorziening voor het management en kunt deze duiden.
 • Je adviseert het management over de financiële en bedrijfseconomische consequenties van besluiten en beleidsvoorstellen concern breed.
 • Je bent sparringpartner voor de teamleider PCF, vraagbaak voor de P&C-adviseurs en financieel gesprekspartner voor het MT.
 • Je adviseert de concerncontroller en de portefeuillehouder Financiën over financieel complexe dossiers.
 • Je ontwikkelt financieel beleid en bewaakt de kwalitatieve onderlinge samenhang tussen beleidsnotities, financiële consequenties en P&C documenten.
 • Je analyseert de efficiëntie en de effectiviteit van de beleidsmatige processen.
 • Je hebt een actieve bijdrage bij de totstandkoming van planningen en (jaar)programma’s en signaleert bij de voortgang erin.
 • Je geeft vorm en uitvoering aan de strategische financiële advisering op voorstellen, ontwikkelingen én bijdragen aan de P&C cyclus en draagt in teamverband bij aan de opstelling van de planning & control documenten.
 • Je geeft gevraagd en ongevraagd advies bij financiële vraagstukken, budgetverantwoording en analyses.

Wat biedt gemeente Heemskerk?
We bieden je een uitdagende functie in een prettige, open werkomgeving. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 5.169 bruto per maand (schaal 11, peildatum 1 oktober 2020) bij een 36-urige werkweek. De gemeente beschikt over goede secundaire arbeidsvoorwaarden (17,05% Individueel Keuze Budget).
 
Verder zijn er ruime mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en cursussen. Het betreft een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met de intentie om deze om te zetten naar een vast dienstverband. De kandidaat in dienst van gemeente Heemskerk behoudt zijn/haar arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. 
 
Wat vragen we

 • HBO/WO werk- en denkniveau, bij voorkeur op het financiële vakgebied.
 • Ervaring in een gemeentelijke organisatie en actuele kennis inzake Besluit begroting en verantwoording (Bbv).
 • Ervaring met gemeentelijke- of overheidsfinanciën.
 • Sterke adviesvaardigheden en klant- en resultaatgerichtheid.
 • Organisatiesensitiviteit en inlevingsvermogen.
 • Analytisch denkvermogen en helicopterview.
 • Proactieve houding gericht op integrale samenwerking (bruggenbouwer).
 • Politiek-bestuurlijke sensitiviteit.

De gemeente Heemskerk streeft naar een lerende organisatie, waar structuren en processen zo eenvoudig en efficiënt mogelijk zijn ingericht en waar mensen lef tonen en zich verantwoordelijk voelen.
De organisatie bestaat uit drie domeinen: Fysiek, Sociaal en Bedrijfsvoering. Onder het domein Bedrijfsvoering valt het team Planning, Control & Financiën (PCF).
 
Solliciteren:
De werving en selectie voor deze vacature is uitbesteed aan Publiek Netwerk. Een ontwikkelassessment kan onderdeel uit maken van de procedure.
Voor meer informatie over deze functie neem je contact op met Dorine Krantz van Publiek Netwerk: 06 2332 6404 en dorinekrantz@publieknetwerk.nl. 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, HBO, 3-5 jaar, In overleg, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, Consultancy, Controlling, Randstad, Non-profit organisaties, Financieel Adviseur, Financieel Manager, Noord-Holland, Overheid