Financieel Medewerker Debiteuren

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Financieel Medewerker Debiteuren
32-36 uur | Dordrecht


Creëer je graag structuur binnen de financieel administratieve processen en weet jij alle zaken rondom debiteurenbeheer up-to-date te houden? Ben jij een zelfsturend debiteuren talent die graag ondersteunt bij allerhande werkzaamheden binnen de debiteurenportefeuilles van onze klantorganisaties? Dan nodigen wij je graag uit om jouw interesse kenbaar te maken voor de functie van Financieel Medewerker Debiteuren bij het Servicecentrum Drechtsteden.

Wat ga je doen?
Als Financieel Medewerker Debiteuren wikkel je teveel-, vooruitbetaalde- en creditbedragen af.

Je controleert en verzendt herinneringen/aanmaningen en post-dwangbevelen. Je spreekt betalingsregelingen af met debiteuren en bewaakt de naleving hiervan.

Samen met je collega's beheer je de debiteurenportefeuilles van alle klantorganisaties door het controleren, analyseren en afwikkelen van openstaande verkoopnota’s. Je stelt afboekvoorstellen op. Je houdt controle op de afwikkeling hiervan en onderhoudt het noodzakelijke contact met de klant hierover.

Je incasseert periodiek verkoopnota’s via automatische incasso indien hiervoor door de debiteur een machtiging is afgegeven. Tevens bewaak je de voortgang hierop. Ook verricht je alle handelingen die nodig zijn voor het toepassen van loonvordering. Je geeft openstaande vorderingen uit handen aan de belastingdeurwaarder of de gerechtsdeurwaarder. Het is daarom belangrijk dat jij sterk bent in het onderhouden van contacten met de desbetreffende klantorganisatie, debiteur en/of deurwaarder.

Wat neem je mee?
Na een korte inwerkperiode ben jij in staat om zelfstandig aan de slag te gaan. Je bent in staat resultaat te boeken en met jouw proactieve houding verbeter jij samen met collega's onze processen. Daarnaast beschik jij over:

  • Minimaal een afgeronde financiële mbo+ opleiding (bij voorkeur MBA (Moderne Bedrijfsadministratie) eventueel aangevuld met een op creditmanagement gerichte opleiding)
  • Ervaring op het gebied van invordering is een vereiste;
  • Minimaal 2 jaar recente werkervaring in een vergelijkbare functie;
  • Ervaring met gebruik van Office, met name Excel;
  • Ervaring met Key2Financien (bij voorkeur, of met vergelijkbaar financieel systeem);
  • Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden.

Waar kom je te werken?
Je wordt onderdeel van Team Debiteuren dat samen met team Crediteuren onderdeel is van de Financiële afdeling. Deze teams bestaan momenteel uit 10 en 17 medewerkers. Bij ons heerst er een prettige, informele werksfeer en zijn er volop ontwikkelingsmogelijkheden. We sturen op resultaten en het tonen van eigen initiatief wordt gewaardeerd.

Team Debiteuren houdt zich bezig met het verwerken en invorderen van verkoopfacturen. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met onze klanten. Om dit op een juiste manier te doen loopt wettelijke regelgeving als een rode draad door onze processen heen. We worden daarbij ondersteunt door het team Financiële Administratie en team Ontwikkeling en Functioneel Beheer. Het inrichten, borgen en optimaliseren van de processen hoort ook tot onze kerntaak.

Wie zijn wij?
Het Servicecentrum Drechtsteden (SCD) is de verbindende kracht achter zeven gemeenten en een aantal regionale organisaties binnen de Drechtsteden. We bieden ondersteunende diensten op het gebied van Financiën, Juridische Zaken, Personeel & Organisatie, Facilitair Management, ICT, Documentaire Informatie Voorziening, en Communicatie.

Naast het leveren van kwaliteit in dienstverlening staan plezier in het werk en de persoonlijke ontplooiing van onze medewerkers centraal. Iedere uitdaging binnen onze regio is een kans om jouw talent verder te ontwikkelen. Wij zijn ondernemend. Bij ons mag je vragen stellen maar durf vooral ook te doen.

In onze organisatie werken we met vier kernwaarden die ons richting geven: Professioneel, Empathisch, Eigenaarschap en Lef. We gaan ervan uit dat deze ook voor jou vanzelfsprekend zijn in je werk en in je samenspel met collega's en onze klanten.

Wat bieden we jou?
Wij bieden je een arbeidsovereenkomst van 32 tot 36 uur per week voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband in een jonge organisatie met volop ontwikkelingskansen. Door ons samenwerkingsverband zijn we in staat om over organisatiegrenzen heen te kijken. Voor jouw functie als Financieel medewerker debiteuren (jouw formele functienaam) is de salarisindicatie, afhankelijk van ervaring en opleiding maximaal € 3.176,- bruto per maand (schaal 7) op basis van een 36-urige werkweek.

Wij zijn een moderne werkgever. Jij krijgt bij ons uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van flexibele werktijden, pensioen, verlofregelingen, reiskosten en studiefaciliteiten. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen. Hier vind je al onze arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren of meer weten?
Enthousiast geworden, solliciteer direct via de sollicitatiebutton. Voor inhoudelijke vragen over deze functie en de procedure kun je contact opnemen met (mogelijk jouw toekomstige collega) Alianne de Bruijn (Senior Medewerker Debiteuren). Zij is bereikbaar via 06 40793315.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 
Trefwoorden: financieel medewerker, debiteuren, finance, bedrijfseconomie, bedrijfsadministratie, creditmanagement, Moderne BedrijfsAdministratie, ervaren, invordering, mbo+, MS Office, Key2Financien, Excel


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, 1-3 jaar, € 2.000 - € 3.000, 3-5 jaar, Administratief Medewerker, € 3.000 - € 5.000, MBO, Debiteuren Administratie, Zuid-Holland, Overheid