Specialist financiële administratie

Wat ga je doen?

Als specialist financiële administratie heb je een zeer afwisselende baan en ben jij hét aanspreekpunt namens de Financiële Administratie (FA) voor met name de Dienst Publiekszaken (DPZ) en zal je als zodanig regelmatig contact hebben met medewerkers die werkzaam zijn in het primaire proces. Maar ook zal je veel schakelen met de ondersteunende controllers.

Jouw taak binnen het team is het zelfstandig uitvoeren van werkzaamheden ten behoeve van de boekhouding(en). Je levert een bijdrage aan het opstellen van de planning- en control producten (begroting, administratieve afsluitingen en jaarrekening) en verzamelt informatie voor de periodieke externe aangiften (btw, bcf), verzorgt de (consolidatie van) IV3-rapportage en interpreteert de cijfers. Verder lever je een bijdrage aan de inrichting van de financiële administratie volgens de interne afspraken, adviseer je over verbetering van werkprocessen en test je nieuwe functionaliteiten. Daarnaast bewaak je de kwaliteit en samenhang van de administratieve processen en stuur je de processen inhoudelijk bij.

Bij complexe vraagstukken adviseer je over de methode van administratieve verwerking. Tevens signaleer je ook zelfstandig financieel administratieve (ontwikkel)vraagstukken, analyseert deze, schat de consequenties in en lost ze op. Mutaties worden door jou getoetst aan richtlijnen en regelgeving. Je beoordeelt en corrigeert zo nodig financiële gegevens in de administratie. Daarnaast plan en coördineer je onderdelen van de periodesluiting en beoordeel je specificaties of stel je deze zelf op. Op basis van analyses en (plausibiliteits- en verbands) controles rapporteer je de bevindingen en je pleegt overleg met diverse partijen over de oplossing van gesignaleerde afwijkingen.

Wat vragen wij?

In een dynamische omgeving die volop in ontwikkeling is sta jij stevig in je schoenen. Als ervaren boekhouder met een administratief hart houd jij ervan om met cijfers te werken, de kaders te bewaken, ben je accuraat en vind je het leuk om tot het uiterste te gaan. Kwaliteit en betrouwbaarheid staan bij jou hoog in het vaandel. Je bent goed in staat om werkzaamheden te prioriteren en waar nodig te delegeren aan de twee medior administrateurs in het team.

Je hebt het inzicht en het kennisniveau om de samenhang tussen de verschillende (financiële) administraties te zien en je bent in staat om op basis daarvan te opereren. Je bent een verantwoordelijke, gezellige collega die graag de handen uit de mouwen steekt.

Daarnaast beschik je over:

• minimaal hbo werk- en denkniveau;

• een afgeronde opleiding SPD of soortgelijke richting;

• minimaal 5 jaar kennis en ervaring op het vakgebied;

• kennis van en ervaring met het werken binnen een grote organisatie met complexe financiën

  is een must, kennis van en ervaring met gemeentefinanciën een grote pré;

• kennis en ervaring met het inrichten en werken met ERP systemen (bij voorkeur Oracle) in

 relatie tot andere gegevensbronnen en subsystemen.

Wat bieden wij?

Als specialist financiële administratie heb je een zeer afwisselende baan in een veranderende omgeving die veel van je vraagt. Verder kun je rekenen op:

 • een arbeidsovereenkomst voor één jaar, die we daarna bij goed functioneren graag omzetten in een vast dienstverband (tenzij je bij al de gemeente Den Haag in vaste dienst bent aangesteld of in verband met de ketenbepaling);
 • een maximaal salaris van €5.169,- bruto per maand op basis van een volledige (36-urige) werkweek (schaal 11):
 • een 36-urige werkweek en de ruimte om compensatieverlof op te bouwen.

Ook kun je rekenen op een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket, zoals:

 • uitstekende opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • opname in het ABP-pensioenfonds;
 • een maandelijkse bijdrage aan de ziektekostenverzekering;
 • een individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop jouw salaris wat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld: extra verlof, salaris of lidmaatschap van de sportschool gevestigd in het stadhuis.

Wie zijn wij?

De Financiële Administratie (FA) is verantwoordelijk voor een betrouwbare, tijdige en correcte vastlegging van alle inkomende en uitgaande geldstromen van de Gemeente Den Haag, een G4 gemeente met een jaarlijkse begroting van € 2,7 miljard. We hebben net een gemeentebrede financiële administratie ingevoerd en hebben nog volop ontwikkel- en verbeterambities. De financiële professionals werken samen aan een betrouwbare en efficiënte verwerking van financiële transacties. Ze leggen de basis voor relevante, juiste, volledige en tijdige managementinformatie en financiële verantwoordingen.

De Financiële Administratie is een gebundeld organisatieonderdeel van de gemeente Den Haag en bestaat uit drie taakvelden: Transactieverwerking, Administratie en Support. De financiële professionals werken samen aan een betrouwbare en efficiënte verwerking van financiële transacties. De cultuur en sfeer op de afdeling zijn te kenmerken als informeel, ambitieus, resultaatgericht, dynamisch en op (zelf)ontwikkeling gericht. Momenteel is de afdeling volop in ontwikkeling en streven we ernaar de samenwerkingsgerichtheid binnen het team verder te bevorderen.

Meer weten?

Voor meer informatie over deze functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Wilfred Batenburg, teammanager administratie, telefoonnummer 06 10 77 40 35.

Extra informatie

 • Meer over onze arbeidsvoorwaarden vind je op www.werkenvoordenhaag.nl/arbeidsvoorwaarden.
 • Het opvragen van referenties kan een onderdeel zijn van de procedure.
 • Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) maakt deel uit van de procedure.
 • Als we niet fysiek met sollicitanten in gesprek kunnen i.v.m. de ontwikkelingen rond het Coronavirus, zullen de sollicitatiegesprekken online met de applicatie Microsoft Teams plaatsvinden.
 • Onderaan de pagina is een bijlage toegevoegd met tips voor een online sollicitatiegesprek.

Interesse?

Solliciteer via de 'Solliciteer' button.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, HBO, 3-5 jaar, Administratief Medewerker, Financiele Administratie, Randstad, Overheid, Den Haag