Teamleider Financiën, Belastingen & HR (36 uur)

Teamleider Bedrijfsvoering

Voor het team Financiën, Belastingen en HR
(36 uur per week)

Ben jij een coachende, inspirerende, empathische en eigentijdse leidinggevende? Heb je een visie op de ontwikkeling van Financiën, Belastingen en HR bij de lokale overheid? Ben je gericht op samenwerking binnen je team en daarbuiten en het neerzetten van resultaat bij het verder professionaliseren van je team? Dan is deze leidinggevende functie bij de gemeente Soest iets voor jou!

Waarom hebben we jou nodig

Wij zoeken een teamleider die werkt in samenspraak met de collega-teamleiders binnen en buiten de bedrijfsvoering, de afdelingsmanagers en de medewerkers aan een toekomstbestendige bedrijfsvoering en stuurt op de reeds ingezette lijn voor de doorontwikkeling. De teamleider heeft een eigentijdse kijk op de rol van een gemeentelijke overheidsorganisatie en wil mee in de ontwikkeling die wij als organisatie maken.

Als moderne en eigentijdse teamleider ben je verantwoordelijk voor het resultaat van het team (kwaliteit en voortgang). Je coördineert, plant, coacht, verbindt en stuurt bij vanuit het perspectief ‘Continu verbeteren’. Uiteraard stuur je op proces, competenties, houding en gedrag en faciliteer je het team om de goede dingen goed te doen.

Voor jou is elke dag verschillend. Een greep uit de diversiteit van je werk. Je coacht en voert ontwikkelgesprekken, bent bezig met de doorontwikkeling van werkprocessen, begeleidt teamsessies, hakt knopen door, neemt deel aan organisatieontwikkeling en werkt samen met je (interne) klanten.

In jouw opdracht ben jij naast de reguliere processen in het team ook verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van de financiële processen, systemen en producten. Je werkt daarin nauw samen met de projectleider voor de versterking van de financiële functie en de interne beheersing.  

Wanneer zijn we een match

Wij zoeken natuurlijk de gedroomde kandidaat! Dit is ons perfecte plaatje:

 • Je beschikt over (minimaal) een HBO+/WO werk- en denkniveau en je hebt (minimaal) 3 jaar gemeentelijke ervaring in leidinggevende of vergelijkbare rollen
 • Je hebt aantoonbare affiniteit en werkervaring met genoemde werkvelden (Financiën en HR) en herkent en benut kansen op succes.
 • Je bent een coachende, inspirerende, empathische leidinggevende die aandacht heeft voor de mens en de medewerkers op een enthousiaste manier faciliteert.
 • Je bent in staat om verschillende leiderschapsstijlen in te zetten.
 • Je hebt oog voor de individuele ontwikkeling van medewerkers en de wijze waarop deze acteren in het team en stimuleert hen in die ontwikkeling.
 • Je neemt je verantwoordelijkheid voor de resultaten van het team en de bijdrage die het team levert binnen de afspraken. Hierbij denk je vanuit de vraag/opgave die er ligt en hanteer je onze organisatievisie als leidraad. Je maakt de organisatievisie vanuit Financiën en HR bespreekbaar in de organisatie.
 • Als het nodig is, hak je knopen door, neem je beslissingen en sta je voor de beslissingen van jezelf en van je team.
 • Je beschikt over verbindende kwaliteiten, een klantgerichte houding.
 • Je hebt een goed ontwikkeld gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en de daarbij behorende sensitiviteit.
 • Jouw drive is aanstekelijk en je daagt uit tot creatieve oplossingen.
 • Je hebt ervaring met procesverbeteringen en implementatie van ICT-systemen.

Werken voor Soest betekent dat je in contact staat met onze inwoners, het bestuur en partners. Jij legt makkelijk de verbinding. Je weet jouw expertise en vakkennis in te brengen bij de actuele situaties. Voldoe je niet aan alle hiervoor genoemde punten, maar ben je er wel van overtuigd dat je met jouw ervaring en kennis ons kan helpen? Laat het weten in jouw motivatie!

Wat krijg je ervoor terug

 • Een leuke, boeiende baan in een inspirerende organisatie. Je krijgt volop ontwikkelmogelijkheden en kansen om jouw talenten optimaal in te zetten. Deze functie is gekoppeld aan functieschaal 12. Het salaris bedraagt maximaal € 5.872 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Inschaling gebeurt aan de hand van jouw kennis en ervaring.
 • We starten met een tijdelijke overeenkomst voor één jaar. Bij goed functioneren en onveranderde omstandigheden, zetten we dit om naar een vast contract.
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Dit is 17,05% over je salaris. Met het IKB heb je zelf de keuze over deze financiële ruimte. Dit sluit aan bij jouw levensfase, persoonlijke wensen en doelen.
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden. Mogelijkheid tot thuiswerken. Betaald ouderschapsverlof. Mogelijkheid tot het kopen en verkopen van verlofuren. Bedrijfsfitness en tegemoetkoming in reiskosten woon-werkverkeer.

Waar werken we aan in Soest

Werken voor de gemeente betekent werken voor onze inwoners. Als gemeente ondersteunen we op allerlei gebieden de samenleving. Wij werken aan de leefbaarheid van onze gemeente en kijken daarbij naar de lange termijn. Op dit moment spelen een aantal belangrijke projecten. Zo werken we hard aan de energietransitie voor een duurzame, toekomstbestendige gemeente. We zijn bezig met het maken van een omgevingsvisie als onderdeel van de Omgevingswet. Verschillende bouwprojecten zijn in ontwikkeling en ook versterken we de sport in onze gemeente met allerlei projecten. Meer weten? Lees het Coalitieakkoord 2018-2022.

Dit zijn wij

We vormen samen met 230 professionals onze organisatie. We zijn open, sociaal en ontwikkelingsgericht. De organisatievisie is voor ons een belangrijke basis. Om onze inwoner, maatschappelijke partijen en ondernemers zo goed mogelijk te helpen, houden we de lijnen kort, het werk efficiënt en de oplossingen professioneel. Het ontwikkelen van onszelf en de organisatie vinden we erg belangrijk. Ons doel is om een wendbare en rol bewuste organisatie te zijn die in verbinding staat met de omgeving.

Als gemeentelijke organisatie werken we voor een diverse samenleving. Daarom vinden we het belangrijk dat onze organisatie net zo divers is.

Dit is het team Financiën, Belastingen en HR

Binnen jouw team werk je samen met circa 25 collega’s die je rechtstreeks aanstuurt. Het team bestaat uit uitvoerende medewerkers en adviseurs op uiteenlopende niveaus.

Samen met het team Advies & Interne Dienstverlening en het team Proces- en Informatiemanagement (PIM) is het team verantwoordelijk voor een professionele bedrijfsvoering met ongeveer 80 collega’s. De bedrijfsvoering is op dit moment volop in beweging en maakt zowel op teamniveau als op organisatieniveau een ontwikkeling door om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de huidige vraag van dienstverlening.

Informeren & solliciteren

Ben je enthousiast geworden? Upload dan je motivatie en cv via de sollicitatieknop. Je kunt je motivatie richten aan Marit de Nooij, HR Adviseur.

De kennismakingsgesprekken vinden plaats op donderdag 4 maart en de vervolggesprekken op dinsdag 9 maart. Wil je hier alvast rekening mee houden? Na de sluiting van de vacature krijg je meer informatie over het vervolg. 

Heb je nog inhoudelijke vragen over de functie? Dan kun je terecht bij Nienke Grimmius (Hoofd Bedrijfsvoering) via 06 – 121 700 30. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je contact opnemen met HR Office / Recruitment via 035 - 60 93 033.

Elke sollicitatie behandelen wij volgens de NVP sollicitatiecode.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Parttime, Audit, HBO, 3-5 jaar, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, Controlling, Utrecht, Gemeente, Randstad, Financial Controller, Financieel Manager, Overheid