Controller

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

In Nederland worden drie bevolkingsonderzoeken naar kanker uitgevoerd: borstkanker, baarmoederhalskanker en darmkanker. Bevolkingsonderzoek Midden-West (BOMW) is één van de vijf screeningsorganisaties die zorg draagt voor de vroegtijdige opsporing van kanker. Zij doet dit in de provincie Noord-Holland, Flevoland en Utrecht door het uitvoeren van kwalitatief hoogwaardig bevolkingsonderzoek, met als doel gezondheidswinst te realiseren en sterfte terug te dringen. De vijf regionale screeningsorganisaties naar kanker en de Facilitaire Samenwerking Bevolkingsonderzoeken (FSB) vormen vanaf 1 september 2020 één bestuurlijk gefuseerde organisatie: Bevolkingsonderzoek Nederland. Het managementteam van Bevolkingsonderzoek Midden-West is verantwoordelijk voor de operationele activiteiten ten behoeve van de kankerscreening en legt verantwoording af aan de Raad van Bestuur van Bevolkingsonderzoek Nederland. Onze organisatie is strategisch en operationeel in ontwikkeling. Het komende jaar wordt een juridische fusie voorbereid van de vijf screeningsorganisaties. Dit vraagt flexibele medewerkers die in een organisatie willen werken, die in transformatie is.

Per direct zijn wij op zoek naar een verbindende, slagvaardige en zelfstandige:

Controller
32 – 36 uur per week, in Amsterdam

Over de functie van Controller
Als controller geef je hiërarchisch leiding van de financiële administratie en de salarisadministratie (2 medewerkers). Ook ben je lid van het managementteam van BOMW. Je rapporteert aan en adviseert de Raad van Bestuur en het management van BOMW met betrekking tot financieel economische resultaten en risico’s. Je bent verantwoordelijk voor een optimaal, verantwoord en transparant beheer van middelen volgens de gangbare standaarden en gedragscodes. Je bent verantwoordelijk voor en bewaakt de planning- en controlcyclus en je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het (strategisch) financieel beleid van de organisatie.

Er vindt veel collegiaal overleg plaats met de financieel verantwoordelijken van de overige screeningsorganisaties met als doel te komen tot een landelijk afgestemde planning en control cyclus. Daarnaast ben je in nauw contact met externe ter zake doende instellingen en adviseurs (onder andere de accountants, financiers, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Belastingdienst).

Met het oog op het voorbereiden naar de juridische fusie zal komende jaren in het teken staan van harmonisatie en (her)inrichting van de administratieve organisatie en interne beheersing.

De volgende resultaatgebieden zijn van belang in deze functie:

 • Het opleveren van de onderdelen van de planning en control cyclus en het geven van een analyserende en adviserende toelichting hierop;
 • Het continue en nauwgezet bewaken van de resultaten van de organisatie;
 • Het leveren van een bijdrage aan de totstandkoming van het (financieel) beleid door deelname aan overlegvormen en projecten.

Wij vragen

 • Aantoonbaar kennis van en een opleiding op het gebied van financial en business controll op minimaal hbo-niveau.
 • Aantoonbare meerjarige ervaring in een vergelijkbare functie in een organisatie met een publieke taak, een ZBO of een publieke instelling.
 • Aantoonbare ervaring bij het voorbereiden, harmoniseren en implementeren van AO/IB.
 • Je beschikt over goede adviesvaardigheden en bent analytisch goed onderlegd.
 • Je hebt een pro-actieve houding en je werkt systematisch.
 • Je beschikt over uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden.

Wij bieden

 • Een zelfstandige functie in een veranderende organisatie met een belangrijke maatschappelijke doelstelling.
 • Een functie van 32 - 36 uur per week voor de duur van een jaar, met de mogelijkheid tot verlenging.
 • Het maandsalaris is op basis van FWG 70 (CAO-Ziekenhuizen) minimaal € 4.529,- en maximaal € 6.752,- bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week, exclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering.
 • De organisatie kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de Cao Ziekenhuizen.

Meer informatie
Voor nadere informatie over deze functie kun je contact opnemen met Ilja Langevoort (adviseur P&O) op telefoonnummer 06-82173193. Meer informatie over Bevolkingsonderzoek Midden-West lees je op onze website.

Solliciteren op de functie van Controller
Je sollicitatie, voorzien van een korte motivatiebrief en recent cv, ontvangen wij graag voor 14 februari 2021 via onze sollicitatiepagina.

De eerste sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 18 februari 2021 via videobellen. Reageren op deze vacature kan door te klikken op de knop 'Solliciteer' onderaan deze pagina.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Deze vacature zal tegelijkertijd zowel intern als extern worden geplaatst. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar interne kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Trefwoorden: Financieel Controller, Financial Controller, Financial Control, Business Control, Finance, Financial, Financieel


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Amsterdam, Bepaalde tijd, Parttime, HBO, 3-5 jaar, 5-10 jaar, Controlling, Gezondheidszorg/Welzijn, Controller, Noord-Holland