Controller

Voor het team Bedrijfsvoering en Organisatie zijn wij op zoek naar een:

Controller
Beleidsmedewerker Planning & Control
Apeldoorn, 36 uur per week


Bedrijfsinfo
Dagelijks zorgen we ervoor dat 1,1 miljoen mensen veilig kunnen wonen en werken. Waterschap Vallei en Veluwe zorgt voor veilige dijken, optimale waterstanden, het zuiveren van afvalwater en schoon oppervlaktewater. Samenwerken en vernieuwen staan in onze dienstverlening centraal. Wij werken in de provincies Utrecht, Gelderland en Overijssel.

Afdeling en team
Voor het team Bedrijfsvoering en Organisatie (B&O) binnen de afdeling Bedrijfsvoering, Dienstverlening en Informatiemanagement (BDI) zijn wij op zoek naar een nieuwe collega! Het team bestaat uit ruim 40 medewerkers die zich bezighouden met planning en control, personeel en organisatie, financiën en arbo en milieu. Samen hebben we de ambitie om de organisatie te voorzien van een betrouwbare administratie, sturingsinformatie en integraal advies.

Functieomschrijving
Op dit moment is onze nieuwe visie op control in ontwikkeling. We willen de controlfunctie doorontwikkelen tot een functie die het management, de directie kwalitatief hoogwaardig ondersteunt en adviseert in hun verantwoordelijkheid om de organisatiebeheersing op orde te krijgen, te houden en continu te verbeteren. De controlfunctie vervult zijn rol op het brede spectrum van de organisatiebeheersing en heeft kennis van en beweegt mee met de ontwikkelingen in de organisatie, de samenleving en op het vakgebied. Naast een stevige adviesrol weet de controlfunctie wat er speelt en is deze ‘positief kritisch’ op alle niveaus in de organisatie. De controlfunctie heeft een belangrijke signaalfunctie en escaleert indien dat nodig is.

Op dit moment zijn de werkzaamheden als volgt, een mooie basis om met ons mee te ontwikkelen:

  • Je bent een professioneel adviseur voor diverse afdelingen als het gaat om de planning- en controlcyclus (begroting, managementrapportages, jaarrekening). Je stelt op, analyseert gegevens, adviseert en controleert.
  • Je vertaalt interne en externe ontwikkelingen naar doelrealisatie en financiële consequenties.
  • Je kijkt samen met de P&O-adviseur naar de formatie, bezetting en inhuur van de afdeling om gezamenlijk tot een integraal advies te komen als het om personeel gaat.
  • Je bent contactpersoon richting verbonden partijen. Je neemt o.a. deel aan overleggen en schrijft annotaties op bestuurlijke documenten.
  • Je denkt mee in de doorontwikkeling van de informatievoorziening en de digitalisering daarvan.
  • Je adviseert over de inrichting van de bedrijfsvoeringsprocessen en managementcontrols in de afdelingen en programma’s.


Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden je een baan in een organisatie (en een team) die volop in beweging is. Dat geeft jou de kans om verbeterkansen die je ziet op te pakken. Om jou zo goed mogelijk tot je recht te laten komen, krijg je bijvoorbeeld een opleidingsbudget en kan je de werkweek indelen zoals jij dat wil. Het salaris is afhankelijk van de ervaring die je meebrengt en zal liggen tussen € 3.256,- en € 4.500,- (schaal 10 op basis van een 36-urige werkweek). Daarbij heb je de beschikking over een Individueel Keuzebudget van 20% van je jaarsalaris (inclusief vakantiegeld).

In eerste instantie bieden we je een contract voor bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar aan. Bij functioneren naar verwachting kan die worden omgezet in een contract voor onbepaalde tijd.

Functie-eisen

  • Je beschikt in ieder geval over een afgeronde hbo-opleiding in een bedrijfseconomische richting, dit is voor ons een harde eis.
  • Ervaring met bedrijfseconomische werkzaamheden, bijvoorbeeld in een soortgelijke functie als controller.
  • Qua competenties zoeken we iemand die proactief de samenwerking opzoekt en mogelijkheden verkent. Iemand die als hij/zij verbeteringen ziet, daar actief mee aan de slag gaat. Wij bieden je de ruimte om je te ontwikkelen, we hopen dan ook dat jij die ruimte gaat pakken.
  • Kennis op het vlak van informatievoorziening en digitale vaardigheid.
  • Overtuigingskracht en goede communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk).
  • Bestuurlijke sensitiviteit.
  • Verder spreekt het voor zich dat we iemand zoeken die nauwkeurig, analytisch en integer is.


Contactinfo
Heb je interesse gekregen in deze functie? We zien je reactie graag binnenkomen via het sollicitatieformulier vóór 11 februari 2021.

De sollicitatiegesprekken (als videogesprek via Teams) zullen plaatsvinden op 23 februari 2021 in de ochtend.

Als je nog vragen hebt, neem dan contact op met Gerwin Hospers, controller, tel. (06) 11733120. Of kijk op www.vallei-veluwe.nl/over-ons/werken-bij/ voor meer informatie over de organisatie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO+, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, Consultancy, Controlling, Controller, Gelderland, Financial Controller, Overijssel, Overheid