Projectcontroller Rijksvastgoed

Projectcontroller Rijksvastgoed
Rijksvastgoedbedrijf (RVB)

Functieomschrijving

De grootste vastgoedeigenaar van Nederland. Met een unieke portefeuille, die onder andere bestaat uit musea, paleizen en gevangenissen. Dit staat garant voor gevarieerde onderhouds-, renovatie- en duurzaamheidsprojecten. Als projectcontroller bij het Rijksvastgoedbedrijf in Den Haag zorg jij dat we op onze projecten volledig in control zijn.

Van de verhuizing van de Koninklijke Bibliotheek tot het aanbrengen van laadpalen rondom het rijksvastgoed. En van het programma ‘Zon op Daken’ tot het onderhoud van de start- en rolbanen op de vliegbasissen. Je bent projectcontroller van de directie Financiën en Bestuursadvisering, maar werkt voor de directie Vastgoedbeheer. Die heeft maar liefst 4.000 grote en kleine projecten in portefeuille waarop gedegen projectcontrol moet worden gevoerd. Voor de complexere projecten neem je zelf het projectcontrol voor je rekening. En door de projectcontrollers binnen de sectie B van de afdeling Planning en Control aan te sturen en te coördineren til je het projectcontrol in het algemeen naar een nog hoger plan. Je krijgt daarbij de vrijheid om zelf voorstellen te doen hoe de werkprocessen efficiënter ingericht kunnen worden.

Je onderhoudt nauw contact met de projectleiders en de projectadministrateurs van de directie Vastgoedbeheer, met de (project)controllers van de andere secties en met de financiële administratie en concerncontrol om het budget van de projecten te bewaken. Zo houd je de projectadministratie volledig op orde. Met jouw helikopterview zorg je dat je op zowel strategisch als operationeel niveau een helder beeld hebt van de projecten. Signaleer je risico’s? Dan adviseer je de projectleider over de te nemen maatregelen om zo weer tot een beheersbare situatie te komen en indien nodig het lijnmanagement. Dashboards met sturingsinformatie met daarin onder andere kritische prestatie-indicatoren spelen daarin een steeds belangrijkere factor. Daarom denk jij na over hoe we daar nog effectiever gebruik van kunnen maken en kom je met verbetervoorstellen.

Beheersbare projecten waarop je volledig in control bent. Een heldere projectadministratie. En efficiënte dashboards. Doelen die jij graag realiseert en waarbij je jouw collega’s overtuigend meeneemt. En waarmee je uiteindelijk ons projectcontrol een kwaliteitsinjectie geeft. Inderdaad, het is een stevige functie. Maar dat wil niet zeggen dat jij al helemaal uitgeleerd bent. Integendeel; van deze functie een succes maken lukt alleen als je jezelf blijft ontwikkelen, meebeweegt met de dynamiek van onze organisatie en de samenleving, en je frisse blik bewaart.

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal hbo- werk- en denk -niveau. Bij voorkeur heb je een bedrijfseconomische hbo-opleiding afgerond, of een hbo-opleiding met aanvullende relevante opleidingen.
 • Je hebt minimaal drie jaar relevante werkervaring als projectcontroller.
 • Je hebt ervaring met ERP-systemen (liefst Oracle).
 • Je hebt goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden.
 • Je kunt gevarieerd advies geven, soms globaal en snel, soms gedetailleerd en uitgebreid.
 • Je kunt goed plannen en organiseren, analyseren, netwerken en mensen overtuigen.
 • Je bent bestuurlijk, politiek en organisatiesensitief.


Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau
: schaal 12
Maandsalaris: Min €3.842 – Max. €5.710 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur: 1 Jaar
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de maand februari 2021.
 • Op dit moment vinden de sollicitatiegesprekken digitaal plaats, via videobellen. Bij de uitnodiging voor het sollicitatiegesprek ontvang je hiervoor een instructie.
 • Mogelijk is voor de uitoefening van je werkzaamheden bij het Rijksvastgoedbedrijf (in de toekomst) een veiligheidsonderzoek aan de orde. We gaan ervan uit dat je daaraan meewerkt.
 • Omdat we duurzaamheid stimuleren, reizen we zoveel mogelijk met het openbaar vervoer. Je krijgt daarom van ons een ov-kaart voor woon-werkverkeer en dienstreizen. Voor locaties die niet goed te bereiken zijn met het ov zijn bedrijfsauto’s beschikbaar.
 • Bij het Rijksvastgoedbedrijf werken we onafhankelijk van tijd, plaats en apparaat. Je overlegt met je leidinggevende hoe je hier invulling aan geeft. Het kan dus ook zijn dat je af en toe op een andere locatie of thuis werkt.
 • Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.


Digitaal solliciteren
Rijksvastgoedbedrijf (RVB) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Fulltime, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, HBO, 3-5 jaar, Controlling, Zuid-Holland, Overheid, Project Controller