Business Controller Stadsreiniging Gemeente Almere

(Sluitingsdatum: 18-01-2021 om 09:00 uur) Als businesscontroller ga jij, als vertegenwoordiger vanuit de afdeling Financiën en Control, aan het werk binnen een dynamisch speelveld: een innovatieve gemeente 
Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt voor tijdelijke en vaste vacatures, voornamelijk binnen de overheid. Wij werken samen met Freelancers, ZZP’ers, detacheringsbureaus en sollicitanten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband met flexibele uren. Je krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven een terugkoppeling. Heb je geen terugkoppeling ontvangen? Laat het ons direct weten, dan is er écht iets misgegaan en zullen we er alles aan doen om dit te herstellen.


Functieomschrijving

 

Startdatum: 01-02-2021
Einddatum: 30-06-2021
Optie op verlenging: Ja
Aantal uur per week: 36
Sluitingsdatum: 18-01-2021 om 09:00 uur

 

Gemeente Almere is op zoek naar een Business Controller Stadsreiniging.

Wat ga je doen
Als businesscontroller ga jij, als vertegenwoordiger vanuit de afdeling Financiën en Control, aan het werk binnen een dynamisch speelveld: een innovatieve gemeente en een complexe grote organisatie volop in ontwikkeling, met dus ook ingewikkelde dilemma’s en opgaven. Jij bent hierin de sparringpartner voor portefuillehouders, directie, afdelingsmanagers en teammanagers.

Jouw voortdurende vraag is: “Hoe zorg ik ervoor dat we het maximale van onze ambities realiseren en toch zorgen voor een duurzaam gezond financieel huishouden”

Daarbij ken jij uiteraard het verhaal achter de cijfers en kijkt je in jouw zware adviesrol continu proactief met de organisatie mee bij het realiseren van haar doelen, en de daarbij horende complexe vraagstukken.

Jij zorgt ervoor dat het account dat je bedient (stadsreiniging) “in control” is en gebruikt daarbij de planning- en control-cyclus, managementrapportages en adviezen en alles wat je daarnaast nodig hebt, om dit te bereiken. Hierbij steek je zelf ook de handen uit de mouwen. Je kijkt over de grenzen van je account heen, legt verbanden en betrekt externe ontwikkelingen bij jouw advisering. Je doet dit in een accountteam en in nauw overleg met de andere businesscontroller (die zich tijdelijk richt op een project) en de medioren en junioren waar je mee samenwerkt.

Het team waarbinnen je terecht komt richt zich op het adviseren van afdelingen en programma’s, die actief zijn in het ruimtelijke domein van de gemeente Almere, zoals grondbeleid en -exploitatie, stadsreiniging, onderhoud van de stad,  stedelijk beleid en de verstedelijking van Almere. Jouw uitdaging is het gebalanceerd omgaan met twee rollen: die van meedenkende businesspartner en die van kritische bewaker van de kaders.

Extra informatie

  • Werken op afstand is de norm. Van jou verwachten we dat je ondanks deze beperking in staat bent om snel ingewerkt te raken en zaken zelfstandig (op afstand) op te pakken.
  • P.S. Op verzoek van de opdrachtgever wordt deze interim opdracht alleen aangeboden o.b.v. een (tijdelijk) loondienstverband. Factureren als ZZP'er is niet mogelijk aangezien er gevraagd wordt om de arbeid persoonlijk uit te voeren (geen vervangingsrecht) en er onder leiding en toezicht zal worden gewerkt. ZZP'ers dienen daarom tijdelijk (bij ons) op de payroll te komen.
     


Functie-eisen

 

  • Minimaal een HBO+ of WO diploma;
  • Meer dan 7 jaar ervaring in de rol van businesscontroller/financieel adviseur in de afgelopen 10 jaar;
  • Ervaring met de planning& control-cyclus en het financieel adviseren in politiek-bestuurlijke overheidsomgevingen;
  • Meer dan 3 jaar werkervaring op senior niveau in het gebied van gemeentefinanciën (opstellen jaarrekening etc) in de afgelopen 3 jaar.

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Fulltime, 1-3 jaar, Detachering, HBO, 3-5 jaar, MBO, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, Financiele Administratie, Flevoland, Financieel Adviseur, Overheid