Support Consultant salarisadministratie

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

VISMA Raet heeft voor haar locatie in Amersfoort een vacature voor een

Support Consultant salarisadministratie
Fulltime

Een rol waarin jouw payroll talent volledig tot zijn recht komt?
Die bestaat! Want bij het VISMA | Raet Service Center help je aansprekende organisaties om alles (meer mag!) uit onze innovatieve HR-platformen te halen. Belangrijk, want onze Youforce HR en Visma.net Payroll oplossingen kennen dagelijks 1,7 miljoen gebruikers. En onze payroll engines zijn goed voor miljoenen salarissen per maand. HR en Payroll oplossingen die een verschil maken. Voor klanten. En voor al hun medewerkers. 

Zo bouw je met ons mee
Als Support Consultant salarisadministratie (Payroll) help je klanten om alles uit onze innovatieve oplossingen te halen wat erin zit. Jij bent het kloppend hart en eerste aanspreekpunt voor onze (vele!) klanten. In deze functie adviseer jij onze klanten over onze salarisadministratie / payroll oplossingen. Dat gaat veel verder dan een individuele loonstrook, jij communiceert met specialisten op het vakgebied zoals HR managers, functioneel beheerders en salarisadministrateurs over het hoe en waarom van onze systemen. Denk aan vragen hoe de verloning is ingericht en het onderzoeken welke tabellen daaraan zijn gekoppeld, of waarom een loonaangifte niet de juiste gegevens lijkt te genereren - vragen waarvoor je diepgaande kennis van de systemen moet hebben gecombineerd met actuele kennis van relevante wet en regelgeving. Ook als het om de inhoudelijke thema's binnen payroll domein gaat, jij bent een betrouwbare en geloofwaardige adviseur. 

Support Consultant salarisadministratie word je natuurlijk niet zomaar. Die diepgaande kennis van onze systemen, die delen wij graag. Van Visma | Raet kun je daarom een mix van vak-trainingen vanuit onze academy en uitstekende learning en coaching on the job verwachten. Hierbij wordt jij de specialist op een specifiek vakgebied. Na een intensieve periode van een groot aantal maanden, met deep dives in onze payroll oplossingen en ontelbare espresso's ben jij in staat om de rol van trusted advisor met verve te vervullen. Dat is belangrijk, want hoewel je klanten support, is dit geen callcenter functie. Er zijn geen belscripts. Iedere case is uniek en vereist een hoog kennisniveau. 

Soms komt dat neer op het, samen met developers, troubleshooten van issues die opdrachtgevers ervaren. Maar veel vaker denk je op hoog niveau met klanten mee, bijvoorbeeld over de doorvertaling van cao-afspraken naar slimme features of het correct toepassen van nieuwe wet- en regelgeving. Met een hotline naar onze developers zorg jij ervoor dat issues bij onze klanten worden opgelost. Zodat wij onze dienstverlening steeds verder kunnen verbeteren. 
Ten slotte: je draagt als Support Consultant bij aan onze knowledge base, waarin duizenden kennisartikelen staan, zodat je collega's, de bredere VISMA | raet organisatie en uiteindelijk al onze klanten van waardevolle informatie en inzichten voorziet! 

Dit heb je ervoor nodig
Een stevige klantfocus; je bent tevreden als klanten tevreden zijn. Essentieel is ervaring in het Payroll vakgebied en handigheid met (en interesse in!) IT systemen. Dat je de communicatief vaardig bent, hoeven wij jou niet verder uit te leggen. Jij bent een goede luisteraar, stelt de juiste vragen en denkt mee over oplossingsrichtingen. Dat doe je niet alleen als het relatief rustig is, maar ook als de werkdruk plotseling piekt. Jij houdt je hoofd koel, ook als in het werk flink stormt. Verder ben je een teamspeler, je kunt solo de finish bereiken, maar doet dat liever samen met je team. Belangrijk hierbij is dat je dit alles doet vanuit een eigen intrinsieke motivatie. 

Wat er op jouw CV staat

 • HBO werk – en denkniveau
 • Kennis van payroll (bij voorkeur PDL gecertificeerd), salarisadministratie en relevante wet en regelgeving is een must
 • Analytische skills, procesmatig inzicht en een gezonde verbeter drive
 • Affiniteit met IT en de drive om je daarin te verdiepen


Wat je ziet en wat je krijgt
Vanwege de coronacrisis werken wij binnen Visma | raet volledig thuis. Maar wanneer je wel op kantoor werkt, is dat op ons hoofdkantoor in Amersfoort met zo'n 1000 andere collega's, onder wie 300 IT'ers. Wat je als Support Consultant salarisadministratie krijgt, is de kans om (vaak) toonaangevende organisaties te helpen om HR-ambities waar te maken. Een rol met impact dus, zowel op de organisaties die je support als op alle mensen die er werken. Wij bieden je een diverse en inhoudelijk uitdagende job en uitstekende begeleiding met coaching en learning on the job. Het team waarin je start (ongeveer 60 collega's!) is divers, de sfeer onderling is goed en zowel binnen als buiten werktijd wordt er van alles georganiseerd. 

Ook mooi: hoewel we hopen dat je het team lang gezelschap houdt, kunnen we niet ontkennen dat deze rol een goed geveerde springplank is naar andere functies binnen VISMA | Raet. In deze functie krijg je de kans om je te gaan specialiseren op een van de verschillende kennisgebieden binnen onze software applicaties zoals Selfservice, Managementinformatie of Payroll bijvoorbeeld. En met deze kennis op zak kun jij jezelf ontwikkelen richting een functie als Product Consultant of bijvoorbeeld Product Owner. 

Wat je verder mag verwachten:

 • Een rol met impact in een internationaal werkende, snel veranderende organisatie
 • Volop kansen om te groeien, zowel op professioneel als persoonlijk vlak door onder meer kennissessies
 • Een carrière pad dat je zelf opstelt in samenspraak met je leidinggevende
 • Een open cultuur met veel vrijheid en ruimte voor eigen initiatief
 • Een fulltime bruto salaris (afhankelijk van ervaring) tot 4200 euro
 • Een thuiswerkvergoeding om jouw werkplek mee in te richten
 • Een contract voor onbepaalde tijd
 • Tot 30 vakantiedagen per jaar
 • De mogelijkheid om (ook na de coronacrisis) parttime (32 uur), flexibel en thuis te werken


Meer informatie en solliciteren
Trek van gekregen? Rechtsboven zit de knop der knoppen om te solliciteren via onze sollicitatiepagina

Wil je eerst nog wat meer weten? Bel of app dan met Loes van Rijn (Recruiter) via 06 - 83 00 22 16 en loes.vanrijn@visma.com. Sollicitatiegesprekken vinden uitsluitend online plaats via google meets, een online assessment is onderdeel van de procedure. 
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Trefwoorden: Support Medewerker, Customer Support, Consultant, Payroll Consultant, Salarisadministratie, PDL


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, HBO, 3-5 jaar, Administratief Medewerker, MBO, Consultancy, Utrecht, Salaris Administratie, ICT/Communicatie/Media