Hoofd Financiële Administratie

(Sluitingsdatum: 11-01-2021 om 09:00 uur) In deze vacature als Hoofd Financiële Administratie zorg je dat er inzicht is en voert het goede gesprek met financieel adviseurs over onder andere de balans en grootboekrekeningen. Je bent dan ook ervaren om het gehele financieel administratieve proces te overzien. Je houdt de hoofdlijn in de gaten en doorziet snel waar zaken anders lopen dan zou moeten.
Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt voor tijdelijke en vaste vacatures, voornamelijk binnen de overheid. Wij werken samen met Freelancers, ZZP’ers, detacheringsbureaus en sollicitanten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband met flexibele uren. Je krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven een terugkoppeling. Heb je geen terugkoppeling ontvangen? Laat het ons direct weten, dan is er écht iets misgegaan en zullen we er alles aan doen om dit te herstellen.


Functieomschrijving

Startdatum: 25-01-2020
Optie op verlenging: Ja
Aantal uur per week: 32-36
Sluitingsdatum: 11-01-2021 om 09:00 uur

Wij zoeken een Hoofd Financiële Administratie voor Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) in Houten voor 32-36 uur.

Met jouw team ben je in 1e instantie verantwoordelijk voor de juistheid, tijdigheid en volledigheid van de financiële administratie. Je zorgt dat er inzicht is en voert het goede gesprek met financieel adviseurs over onder andere de balans en grootboekrekeningen. Je bent dan ook ervaren om het gehele financieel administratieve proces te overzien. In deze opdracht houd je de hoofdlijn in de gaten en doorziet snel waar zaken anders lopen dan zou moeten. Je bent dan in staat om de details in te duiken en correcties voor te stellen. Je coördineert de maandafsluiting en het samenstellen van de jaarrekening. Verder verzorg je o.a. betalingen en behartig je de bankzaken. Daarnaast lever je overzichten aan collega's en het bestuur.

Ten tweede ben je (mede) verantwoordelijk voor de uitvoering van de veranderopgave. Daarvoor werk je nauw samen met Control, de bedrijfskundige en de financieel adviseurs. In deze opdracht kom je met verbeter- en vernieuwingsvoorstellen om zo mee te helpen aan de heldere afbakening tussen Control en Financiële administratie en het (verder) professionaliseren, optimaliseren en digitaliseren van de processen op de financiële administratie.

De medewerkers in jouw team werken zelfstandig. In dit team geef je de kaders weer en stelt prioriteiten. Je hebt oog voor de sociale component en biedt waar nodig een luisterend oor. Er moet echter ook 'productie' gedraaid worden. Dat vraagt soms om een fijne balans tussen menselijkheid en zakelijkheid.

Door verdergaande automatisering neemt de efficiëntie binnen de financiële administratie toe. Je begeleidt deze ontwikkeling door zorg te dragen voor een juiste inrichting en een juist gebruik van systemen.

De huidige Manager Financiën is na een lang dienstverband bij HDSR een nieuwe uitdaging aangegaan. Een gedeelte (de financiële administratie, hieronder valt ook de fiscaliteit en treasury) van zijn op zichzelf staande afdeling wordt per 1 januari 2021 ondergebracht bij Bedrijfsvoering (hieronder vallen de afdelingen Control, Projectbeheersing, HR, KAM en Inkoop). Om daarbij een goede start te kunnen maken is het van belang dat er een optimale taakafbakening komt met de afdeling Control. Dit kan leiden tot de herinrichting van verschillende processen en inrichting van het controlsysteem.

De afdeling financiële administratie bestaat uit ongeveer 15 medewerkers (een coördinator grootboek, medewerkers grootboekadministratie, financieel adviseurs en een bedrijfskundige.) Voor de financiële administratie zoeken we een Hoofd Financiële administratie die met enthousiasme en gedrevenheid wil bijdragen aan de nieuwe ontwikkelingen en aan het vernieuwen en professionaliseren van de afdeling.

Organisatie
Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden zorgt voor veilige dijken, schoon water en droge voeten in het zuidelijk deel van de provincie Utrecht en een klein deel van Zuid-Holland. Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden is één van de 21 waterschappen in Nederland. Het waterschap is, net als een gemeente, een lokale overheid. Het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) bestaat uit een algemeen bestuur, een college van Dijkgraaf en Hoogheemraden en meer dan 500 medewerkers.


Functie-eisen
  • Afgeronde opleiding op minimaal HBO bachelor niveau in de richting van bedrijfseconomie of financiën
  • Minimaal 5 jaar werkervaring in de afgelopen 8 jaar als leidinggevende
  • Werkervaring met het verbeteren van processen
  • Werkervaring met jaarverslaggeving en begeleiding accountantscontrole
  • Werkervaring met BBVW
  • Uiterlijk beschikbaar per 1 februari 2021 voor minimaal 32 uur per week
  • Kennis op het gebied van digitalisering van werkprocessen
  • Kennis op het gebied van verandertrajecten 
  • Kennis op het gebied van optimaliseren financiële processen 
  • Werkervaring in een functie binnen de overheid, zoals; waterschappen of gemeenten, bij voorkeur op financieel gebied als leidinggevende
     

Vergelijkbare zoekopdrachten: Fulltime, Detachering, HBO, Administratief Medewerker, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, Utrecht, Financiele Administratie, Overheid