Beleidsmedewerker Economische Zaken en Planeconomie

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Aan de slag voor Midden-Delfland

Het verschil. Dat kun jíj maken in Midden-Delfland. Het Bijzonder Provinciaal Landschap tussen Rotterdam, Den Haag en Delft. Een uniek stukje Nederland waar inwoners goed zijn voor elkaar, het landschap en de karakteristieke dorpen. Waar de koe zoveel mogelijk in het weiland staat en weidevogels zich thuis voelen in de polders. Waar je nog kunt genieten van de eerlijke, volle smaak van lokale groenten, melk, kaas en vlees. Een plek die stedelingen uitnodigt om op adem te komen.

Ben jij een veelbelovend talent of heb je je strepen inmiddels verdiend? Zolang jij met kennis en toewijding jouw vak uitoefent én onze liefde deelt voor Midden-Delfland, ben je welkom bij ons.

Wij zoeken een

Beleidsmedewerker Economische Zaken en Planeconomie
(36 uur per week)
 

Je bent werkzaam binnen de afdeling Landschap, Wonen en Economie. De afdeling bestaat uit collega’s in gemeentelijke dienst en enkele collega’s die ingehuurd zijn. Iedere medewerker werkt zelfstandig en is verantwoordelijk voor de afstemming met andere taakvelden binnen de gemeente. Binnen de gemeente en de afdeling is een grote betrokkenheid en loyaliteit naar het werk en elkaar. De directeur en de teamleider sturen de werkzaamheden inhoudelijk aan.

Wat je gaat doen als Beleidsmedewerker Economische Zaken en Planeconomie
Je bent verantwoordelijk voor het grondbeleid en voor het integrale economische beleid. Binnen het integrale economische beleid vallen specifiek de deelgebieden glastuinbouw, bedrijventerreinen, detailhandel en kantoren. Landbouw, toerisme en recreatie vallen niet onder jouw verantwoordelijkheid en zijn belegd bij collega’s.

Je zorgt voor het actueel houden van het beleid en je geeft invulling aan de beoogde (politieke) doelstellingen. Je draagt zorg voor een evenwichtige samenhang tot andere beleidsvelden. Het is belangrijk dat je zorgt voor draagvlak binnen en buiten de organisatie. Je werkt hierbij samen met de bedrijfscontactfunctionaris.

Taken in deze functie zijn:

 • Initiëren van beleids- en beheersinstrumenten voor de uitvoering van het beleid.
  • Voor het grondbeleid zijn dat bijvoorbeeld het inzetten van passief grondbeleid of juist actief grondbeleid (grondexploitaties) en erfpacht.
  • Voor het economisch beleid zijn dat bijvoorbeeld het initiëren van samenwerkingsvormen of stimuleringsmaatregelen.
 • Verantwoording van de planeconomische toetsing van de werkzaamheden binnen de gemeente.
 • Opstellen, herzien van en de communicatie over de (meerjarenprogramma) grondexploitaties, grondexploitatieplannen en de ontwikkeling van de reserve grondexploitaties.
 • Gebruik en beheer van het instrument erfpacht.
 • Invulling geven aan de beleidsmatige onderdelen glastuinbouw, werkterreinen (bedrijventerreinen), detailhandel en kantoren.
 • Creëren van samenhang tussen de beleidsonderdelen van het economisch beleid.
 • Adviseren ten aanzien van opgaven en vragen van ondernemers.
 • Afstemmen met de bedrijfscontactfunctionaris.

Bij de uitvoering van bovenstaande taken bevorder je een projectmatige aanpak. Je zorgt ervoor dat je over je taken rapporteert en dat je de taken borgt in alle onderdelen van de planning en control cyclus. Je stimuleert je collega’s binnen en buiten de afdeling om via projecten een bijdrage te leveren aan beleidsdoelstellingen. Je initieert en bevordert de samenwerking met andere overheden, organisatie en partijen en ontwikkelt en onderhoudt een relatienetwerk. Je vertegenwoordigt de gemeente in diverse externe overlegstructuren.

Wij vragen dit van jou
Wij zijn op zoek naar een daadkrachtige beleidsmedewerker economische zaken en planeconomie die stevig stuurt op concrete resultaten en knopen durft door te hakken. Je hebt een duidelijke meerwaarde door je strategische inzicht en bestuurlijke sensitiviteit, vakkennis en enthousiaste inbreng.

We juichen toe dat jij verder denkt dan de grenzen van je vakgebied. Aandacht en kwaliteit zijn daarbij jouw sleutelwoorden. Hieronder lees je welke kennis, eigenschappen en ervaring we met jou in huis willen halen.

 • Relevante opleiding op WO-niveau zoals bijvoorbeeld econometrie, onroerend vastgoedrecht, economie of planologie met relevante specialisatie (s) of deelopleidingen
 • 3 tot 5 jaar relevante werkervaring
 • Financieel en cijfermatig inzicht
 • Bestuurlijke sensitiviteit
 • Sterke communicatieve vaardigheden
 • Netwerker
 • Klant en resultaatgericht

Welk vergezicht bieden wij jou?
Hebben we een goed gevoel bij elkaar? Dan bieden wij een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd aan.

 • Je salaris is maximaal € 5.169,- bruto per maand (inschaling in schaal 11 bij 36 uur per week).
 • Doorgroei mogelijk naar uitloopschaal 12.
 • Je vakantiegeld en eindejaarsuitkering is ruim 17% van je salaris. Jíj bepaalt wanneer je die uitbetaald wilt hebben.
 • Flexibele werktijden geven je de mogelijkheid werk en privé goed op elkaar af te stemmen.
 • Ben je ambitieus of ‘gewoon’ nog niet uitgeleerd? Wij juichen het toe als jij je verder wilt ontwikkelen.

Dit zijn wij
Midden-Delfland is niet zomaar ‘een gemeente’. Het grijze pak past ons niet.

We zijn geïnteresseerd in jou
Bij ons werken mensen met idealen, goede ideeën, empathie, kennis en kunde. Inwoners en medewerkers voelen zich begrepen, geholpen, betrokken en thuis. We zijn benaderbaar, tonen oprechte belangstelling en luisteren écht. Naar elkaars verhalen, wensen en vragen. We kijken naar het geheel en zoeken naar een passend antwoord. Ook als we daarvoor van de gebaande paden af moeten wijken.

We staan open voor ideeën
Wij worden enthousiast van inwoners, ondernemers en collega’s met ideeën. We denken graag samen na over onze gemeente. We houden ervan als iemand een andere kijk heeft op de zaken. Zo blijven we ons ontwikkelen.

Meer weten over Midden-Delfland?
Meer weten over Midden-Delfland? Blader door ons Welkom in Midden-Delfland boekje (link: www.middendelfland.nl/kennismaking) en verwonder je over onze prachtige plek tussen de steden. Bekijk via dezelfde link ook ons filmpje met streekondernemers en voel hun passie voor onze Cittaslow. Kijk voor meer informatie over onze organisatie, onze arbeidsvoorwaarden en de sollicitatieprocedure op www.middendelfland.nl/werken-bij.

Midden-Delfland wacht op jou
Gaat jouw hart sneller kloppen? Dan nodigen wij je uit om jezelf aan ons voor te stellen. Kies daarbij de manier die bij jou past. Naast een goede CV ontvangen wij graag een filmpje, een advertentie, een mindmap, een brief… Wij zijn benieuwd wie jij bent. Reageer wel voor maandag 18 januari 2021 via onze sollicitatiepagina.

Misschien heb je nog wat vragen over de functie of de sollicitatieprocedure. Aarzel niet te bellen of stuur een mail.

 • Voor meer informatie over de de functie kun je terecht bij Aron Vitner, teamleider, bereikbaar via telefoonnummer (015) 380 4111.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Ilze Groenewegen, P&O adviseur. Zij is bereikbaar via telefoonnummer (015) 380 4111.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Trefwoorden: Econometrie, Vastgoedrecht, Economie, Planologie, Overheid, Gemeente, Beleid, Beleidsmedewerker


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, 3-5 jaar, Consultancy, Controlling, Gemeente, Zuid-Holland, Financieel Medewerker