(Senior) Financieel Adviseur

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Gemeente Sliedrecht heeft een vacature voor een

(Senior) Financieel Adviseur

Waarom zou je moeten kiezen voor een baan als Financieel Adviseur bij de gemeente Sliedrecht?

  1. De lijnen in ons kleine lokale netwerk (collega's, wethouders, burgemeester, raadsleden,) zijn open, kort en direct, zodat je je eigen relaties kan ontwikkelen om dingen voor elkaar te krijgen. De gemeente Sliedrecht durft te investeren in de toekomst en heeft daar de ruimte en middelen voor.
  2. We willen maximaal gebruik maken van je financiële vakmanschap, je ideeën en je energie om de uitdagingen die we hebben binnen Sliedrecht aan te gaan.
  3. Omdat we een klein team zijn, maak je al heel snel verschil en heb je veel vrijheid en verantwoordelijkheid.


Wat ga je doen als Financieel Adviseur? 
Je werkt samen met collega’s van andere vakgebieden ruimte zoals vastgoed, ruimte, sociaal domein aan beleidsstukken die aan het College en aan de Gemeenteraad worden voorgelegd. Je verrijkt deze stukken met je financiële kennis en ervaring en je stelt zeker dat de besluiten op jouw werkterrein goed geborgd worden in de financiële administratie. Je draait actief mee in de gemeentelijke planning en control cyclus levert je levert je bijdragen aan de kadernota, tussenrapportages, begroting en jaarrekening. Je helpt collega’s met het vertalen en interpreteren van financiële regelgeving en bij eventuele financiële complexiteiten in binnenkomende stukken. Je signaleert knelpunten op het gebied van de financiële werkprocessen en helpt om tot verbeteringen te komen. Je bent in staat je adviezen op heldere wijze te presenteren bij en bespreken met het Management Team, de Directie en het College. 

Wat neem je mee?

  • Je bent een echte financiële professional, nieuwsgierig, enthousiast en gedreven om je in te zetten voor Sliedrecht;
  • Je hebt minimaal 10 jaar werkervaring waarvan een groot gedeelte binnen een gemeente. Hier heb je gewerkt met gemeentelijke financiën, regelgeving (o.a. BBV) en besluitvormingsprocessen.
  • Je hebt minimaal een afgeronde hbo opleiding bij voorkeur in de richting van bedrijfseconomie;
  • Je bent bereid te investeren in ons team en te zoeken naar manieren om onze betekenis voor de organisatie verder te verbeteren;
  • Je bent een teamspeler die gaat voor een gezamenlijk resultaat en daarbij niet schroomt om out-of-the box te denken en te acteren;
  • Je beschikt over goede adviesvaardigheden en bent snel met juiste teksten en spreadsheets. Je bent enthousiast, inlevend en brengt graag zaken met elkaar in verband om tot mooie voorstellen te komen:
  • Je neemt initiatief, beschikt over overtuigingskracht en neemt verantwoordelijkheid voor je eigen effectiviteit.


Waar kom je te werken? 
Je wordt onderdeel van het team financieel advies en beleid. Ons team bestaat uit 6 gedreven professionals. Wij zijn de partner voor onze interne en externe stakeholders op het gebied van financiën en planning & control. We willen ons als team verder ontwikkelen om onze partners op een steeds betere wijze van dienst te kunnen zijn. Er heerst een open en informele sfeer. Als je oog hebt voor wat er om je heen gebeurt, kun je genoeg kansen naar je toe trekken. Door in te haken op kansen die je ziet, creëer je ontwikkelingsmogelijkheden voor jezelf. 

Wat bieden we jou? 
Wanneer je voor Sliedrecht werkt kun je zowel de verdieping als de breedte opzoeken. We zijn een dorp met stedelijk uitdagingen. Wij zijn daarnaast ambitieus en de komende jaren gaat er een hoop gebeuren. Onze organisatie is in verandering wat zorgt voor een innovatieve en dynamische werksfeer met veelzijdige projecten. Kom je bij ons dan krijg je van ons alle vrijheid om hier de invulling aan te geven die bij jou het beste past. Er is bij ons veel ruimte voor eigen inbreng. Daarnaast kun je rekenen op mogelijkheden om te blijven groeien en ontwikkelen, in je vak en als persoon. Het salaris is afhankelijk van relevante opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 5169 (schaal 11) op basis van 36 uur per week (peildatum 1/10/2020). 

Je krijgt bij ons uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, flexibele werktijden, pensioen, verlofregelingen en studiefaciliteiten. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Dit budget kun je inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije dagen, een opleiding en/of de aanschaf van een nieuwe fiets. 

Je komt bij ons in dienst voor 36 uur per week en krijgt een arbeidsovereenkomst voor een jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt deze na een jaar omgezet in een vast contract. 

Solliciteren of meer weten? 
Wil jij impact hebben in de samenleving? Je kan direct online solliciteren via onze sollicitatiepagina

Voor meer informatie over de functie en de procedure kan je contact opnemen met Jeroen Botman, Recruiter, via 06 48425873 of Jan van Gulik (teammanager financieel advies & beleid), telefoon (06) 44350181. 
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Trefwoorden: Financieel Adviseur, Financieel Consultant, Financial Consultant, Bedrijfseconomie, HBO, Overheid, Gemeente


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO, > 10 jaar, Consultancy, Gemeente, Zuid-Holland, Financieel Adviseur