Financieel Adviseur

Jij hebt als financieel adviseur minimaal 2 jaar ervaring en je wilt graag je volgende stap maken en je verder ontwikkelen tot een kei in het vak. Jij weet wel raad met cijfers en alles wat met financiën te maken heeft? Vind je het leuk om te analyseren, rapporteren en adviseren? Dan zoeken wij jou! 

Financieel Adviseur
36 uur | Dordrecht

Wat ga je bij ons doen?
Als financieel adviseur bij de Dienst Gezondheid en Jeugd ben je van veel markten thuis. Je werkt bij ons op het brede terrein van gemeentefinanciën. Je adviseert organisatie breed over financiële vraagstukken en je levert een bijdrage aan onze P&C-cyclus. Doordat je in een klein team werkt kom je met alle werkzaamheden binnen het vakgebied in aanraking. 

Jij bent dé verbindende schakel tussen verschillende organisatieonderdelen en de sparringpartner van het management. Dit betekent dat je weet wat er speelt in het netwerk en ook proactief informeert over risicofactoren rondom financiële aspecten. Je geeft advies over de mogelijkheden en onmogelijkheden binnen de bestaande wet- en regelgeving en de gemeentelijke kaders en richtlijnen.

Daarnaast heb je een rol in de Planning & Control cyclus. Je bent het aanspreekpunt voor het management en de budgethouders van de organisatieonderdelen die onder jouw verantwoording vallen. Je geeft uitvoering aan de financiële advisering op bestuurlijke voorstellen, ontwikkelingen en bijdragen aan de planning & control cyclus. Hierbij vergeet je niet om dit te borgen in de financiële administratie.

Met een integrale blik geef je gevraagd én ongevraagd advies. Jouw frisse kijk en ideeën dragen bij aan de verbetering van onze processen. Denk hierbij aan het managementinformatie proces. Zo zorgen we met elkaar voor de (door) ontwikkeling van financieel beleid. 

Wat neem jij mee?

  • Afgeronde hbo opleiding op financieel gebied;
  • Minimaal twee jaar relevante werkervaring;
  • Ervaring bij een gemeente zien wij als pré;
  • Ervaring BBV.

Deze functie vraagt om een aanjagende én uitvoerende rol. Met een open blik en verfrissende ideeën ben je in staat het gehele werkveld te overzien. Je bent je bewust van je omgeving en jouw invloed hierop. Initiatief, overtuigingskracht en het leggen van verbanden zijn daarin belangrijk. Als echte teamspeler ga je voor het beste resultaat, ook als het gaat om je eigen effectiviteit.

Ook weet je ingewikkelde zaken simpel uit te leggen en bijt je je vast in de onderwerpen die binnen je takenpakket vallen. In piek- en stresssituaties blijf jij kalm en accuraat.

Waar kom jij te werken?
Je komt te werken bij in een hecht en klein team, wij werken gezamenlijk aan de (financiële) opgaven voor de gehele organisatie. Tijdens piekmomenten in het jaar staan we er voor elkaar. Collegialiteit en humor staat dan ook bij ons centraal. Omdat we als klein team de gehele organisatie bedienen, is geen dag hetzelfde en is het werken in deze dynamische omgeving wat ons drijft. 

Wie zijn wij?
De Dienst Gezondheid & Jeugd (DG&J) is een openbaar lichaam van 10 gemeenten in de regio Zuid-Holland Zuid dat gemeentelijke taken uitvoert op het gebied van publieke gezondheid, onderwijsdeelname, huiselijk geweld en ouderen- en kindermishandeling.

Naast deze taken voert de DG&J aanvullende taken uit waaronder het toezicht op kinderopvang, WMO toezicht en de aanpak Personen met verward gedrag. DG&J doet dit voor de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Molenlanden, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik Ido-Ambacht, Hoeksche Waard, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht.

Met het uitvoeren van deze taken helpt de DG&J inwoners van jong tot oud mee te doen aan een gezonde en sociaal veilige samenleving in Zuid-Holland Zuid.

Wat bieden wij jou?
Bij ons sta jij midden in de maatschappij. Je krijgt ontwikkelmogelijkheden om zowel je persoonlijke als vakinhoudelijke skills nog verder te ontwikkelen. Er wordt gewerkt vanuit de standplaats Dordrecht.

Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.494,- bruto per maand (schaal 10) op basis van een 36-urige werkweek. Het betreft in eerste instantie een tijdelijk dienstverband van een jaar voor 36 uur per week, met de intentie jou een vast dienstverband te bieden bij goed functioneren.

Verder krijg jij uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, flexibele werktijden, verlofregelingen, pensioen en studiefaciliteiten. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen.

Solliciteren of nog meer weten? 
Enthousiast geworden, solliciteer direct via de sollicitatiebutton. Doe dit voor 28 december 2020. Als je meer wilt weten over deze functie neem dan contact op met Anneke Luijendijk, coördinator financiën via 06-2048 5126 of met Teunis de Haas, afdelingshoofd bedrijfsvoering via 06-1283 6562.

De eerste gesprekken vinden begin januari 2021 plaats.

Acquisitie stellen wij niet op prijs.

Trefwoorden: financieel adviseur, financial consultant, finance, gemeente, vacature Dordrecht, hbo, fulltime


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, HBO+, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, Consultancy, Gemeente, Zuid-Holland, Financieel Adviseur