Medewerker Interne Controle

(Sluitingsdatum: 04-12-2020 om 09:00 uur) Heb jij het in je om procesdeskundige te zijn in een complexe omgeving die altijd in beweging is? Solliciteer dan nu!
Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie. U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat u altijd 1 of 2 referenties gereed hebt. Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.


Functieomschrijving

Startdatum: 01-01-2021
Einddatum: 30-04-2021
Optie op verlenging: Ja
Aantal uur per week: 24
Sluitingsdatum: 04-12-2020 om 09:00 uur

Team Strategie, Financiën en Control van de gemeente Woerden zoekt per direct een ervaren AO/IC en procesdeskundige met overtuigingskracht.

Heb jij het in je om procesdeskundige te zijn in een complexe omgeving die altijd in beweging is? Ben jij die AO/IC navigator in een dynamisch krachtenveld met blik op de toekomst en oog voor de wet- en regelgeving?
 
Wat ga je doen?
Als AO/IC en procesdeskundige bij de gemeenten Woerden en Oudewater vervul je een sleutelfunctie in een organisatie die in control wil zijn. De processen en besluiten voldoen aan de wet- en regelgeving en de AO/IC is toereikend, daar zorg jij wel voor! Vanuit een onafhankelijke positie weet jij verbinding te maken tussen de verschillende vakgebieden. Met kritische vragen, heldere adviezen en positief meedenken weet jij de lijn te enthousiasmeren om in control te willen zijn.

Dit doe je door:

 • Bijdragen te leveren aan het toewerken naar een rechtmatigheidsverantwoording en –verklaring;
 • Signaleren van kansen tot verbetering van de AO/IC-werkwijze en inrichting van processen;
 • Te zorgen dat vastlegging van controles en processen optimaal is verzorgd;
 • Op te treden als de sparringpartner voor optimalisatie van de AO/IC voor het management;
 • Aanscherpen van noodzakelijke controles en beheersmaatregelen zodat de organisatie in control is;
 • Adviseren over te nemen maatregelen om gesignaleerde risico’s te beperken;
 • Overtuigend te adviseren;
 • Te staan voor wat je denkt en vindt zonder;
 • Bruggen te slaan en te enthousiasmeren.


Strategie, Financiën en Control
Wij zijn Strategie, Financiën en Control i.o. gericht op het optimaliseren van de organisatie. Wij houden ons bezig met strategie, sturing, beheersing, toezicht en verantwoording. Dit doen wij met heldere en toepasbare adviezen vanuit een sterk onafhankelijk positie waarbij wij continu de verbinding opzoeken. Het team bestaat uit strategie, audit & IC, P&C en financieel beleid, business control en de financiële administratie.
 
Wij werken voor twee gemeentebesturen, Oudewater en Woerden. Onze stakeholders stellen wij centraal door:

 • De samenleving en haar kracht te benutten: Proactief samenwerken met inwoners en er zijn! Goede dienstverlening, hulp bij initiatieven, boeken van resultaten en transparante communicatie. 
 • Bestuurders in staat te stellen de samenleving te dienen: Het verlenen van advies aan het bestuur en werken aan maatschappelijke vragen en taken die leven in de samenleving.
 • Medewerkers die met plezier werken: Talent, ontwikkeling en brede inzetbaarheid staan centraal in een informele werksfeer met korte lijnen. Ruimte om flexibel te werken aan eigen verantwoordelijkheden en resultaten.

Extra informatie

 • P.S. Op verzoek van de opdrachtgever wordt deze interim opdracht alleen aangeboden o.b.v. een (tijdelijk) loondienstverband. Factureren als ZZP'er is niet mogelijk aangezien er gevraagd wordt om de arbeid persoonlijk uit te voeren (geen vervangingsrecht) en er onder leiding en toezicht zal worden gewerkt. ZZP'ers dienen daarom tijdelijk (bij ons) op de payroll te komen.

Functie-eisen
 • Minimaal bedrijfseconomische HBO opleiding eventueel aangevuld met post HBO richting accountancy, audit of control;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in de afgelopen 10 jaar in een soortgelijke functie;
 • Kennis van gemeentelijke processen en kennis van de administratieve organisatie en de interne controle van gemeenten.

Vergelijkbare zoekopdrachten: Parttime, Detachering, HBO, 3-5 jaar, In overleg, Corporate Finance, Utrecht, Gemeente, Financiele Administratie, Zuid-Holland, Financieel Adviseur, Overheid