Projectcontroller ruimtelijke projecten en administrateur

Projectcontroller ruimtelijke projecten en administrateur
40 uur | Hellevoetsluis

Dit doe je
Je werkt als financieel specialist van de afdeling aan de ruimtelijke projecten als projectcontroller en als administrateur aan de financiële support & administratieve verantwoording. Voor de planning & control cyclus bereid je de jaarrekening, begroting, begrotingsrapportages over de projectenportefeuille & grondexploitaties van de afdeling ROB. Ook zorg deze twee onderwerpen voor een betrouwbare en uniforme projectverantwoording en informatievoorziening. Je bewaakt de financiële voortgang en verzorgt de rapportages vanuit de administratie & registratie. Voor de algemene bedrijfsvoering van ROB faciliteer en ondersteun je de urenregistratie, facturen opstellen en de verplichtingenadministratie.

Een belangrijk onderdeel van je werk is het verder ontwikkelen van de implementatie van de projectcontrolling in SAP: het toekomstgericht vernieuwen en mede beschrijven van het proces van ontwikkeling projecten en de koppeling met de financiële administraties en verantwoording. Daarbij hoort ook het maken van de vertaling naar een adequate informatievoorziening en de gewenste automatisering op het gebied van managementrapportages.Tenslotte adviseer je over actuele relevante van wet- & regelgeving en de BBV en lever je fiscaal advies binnen de afdeling.

Dit ben je
Je hebt een HBO opleiding op het gebied van opleiding Bedrijfseconomie of vergelijkbare opleiding met aantoonbare meerjarige ervaring op het vlak van project control, risicomanagement en fiscaal gebied. Je beschikt over analytisch denkvermogen, probleemoplossend vermogen, visie op je vakgebied en gevoel voor politiek bestuurlijke verhoudingen. Omdat je werkt in een complexe en soms veeleisende, zich snel ontwikkelende werkomgeving ben je stressbestendig, accuraat en resultaatverantwoordelijk. In de vele contacten en overleggen die je hebt is het belangrijk dat je een sterke gesprekspartner bent met overtuigingskracht en een goede uitdrukkingsvaardigheid. Tenslotte beschik je over kennis van en ervaring met projectmatig werken, grondexploitaties en de BBV en de aangegeven implementatie van de projectcontrolling en ervaring met SAP.

Dit bieden wij
Als je bij de gemeente Hellevoetsluis werkt, heb je uitstekende arbeidsvoorwaarden. Een goede balans tussen werk en privé vinden wij belangrijk. Ook zijn er veel regelingen om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren.

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden

Meer informatie
Wil je meer weten over deze vacature? Bel dan met Gerda Bathoorn (afdelingshoofd), via telefoonnummer 14 0181. Meer weten over onze gemeente? Kijk dan ook eens op www.hellevoetsluis.nl of zoek ons op LinkedIn of Facebook.

Meteen solliciteren
Herken je jezelf in het profiel? Wacht dan niet langer en solliciteer direct via de sollicitatiebutton. Laat ons in jouw motivatie alvast weten welk talent je vooral meebrengt naar Hellevoetsluis en op welk gebied je graag ook van ons nog wat wilt kunnen leren.

Sollicitatieprocedure
Het zal je niet zijn ontgaan: er worden in Nederland allerlei maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook gemeente Hellevoetsluis zet de veiligheid en de gezondheid van haar medewerkers én sollicitanten voorop.

We begrijpen dat een sollicitatieprocedure in deze omstandigheden de nodige vragen oproept. Maar wij vinden het belangrijk om op zoek te blijven gaan naar de mensen die wij in onze organisatie zo hard nodig hebben. We houden in onze procedure rekening met de landelijke maatregelen. Omdat die per dag kunnen wisselen, kijken we steeds per moment wat de beste oplossing is voor de sollicitatieprocedure. Een telefonische procedure, of bijvoorbeeld een videogesprek, behoort tot de mogelijkheden. We doen er alles aan om je straks op een goede manier welkom te kunnen heten in onze organisatie!

Indrukwekkende ontwikkelopgaven
Hellevoetsluis ontwikkelt verschillende grootschalige projecten, zowel op het gebied van woningbouw (project Boomgaard, omvang van 55 ha), als een bedrijventerrein (project Kickersbloem 3, omvang van 95 ha) en diverse herontwikkelingslocaties (bijvoorbeeld hoofdwinkelcentrum De Struytse Hoeck).

Onlangs is de strategische visie op de programmering van de stedelijke voorzieningen opgesteld. Deze visie wordt in de komende periode uitgewerkt. Dit levert een aantal omvangrijke (binnen)stedelijke ontwikkelingsopgaven op.

Daarnaast wordt ook de stedelijke infrastructuur en de mobiliteit in de stad geoptimaliseerd. In de bestaande stad zijn er bovendien nog de verbeterlocaties. Ten slotte doen er zich in de recreatieve zone (bijvoorbeeld langs het Haringvliet) ook interessante ontwikkelingsopgaven voor. Uitgebreide informatie over alle hier genoemde projecten is te vinden op onze website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: projectcontroller ruimtelijke projecten en administrateur, projectcontroller, administrateur, bedrijfseconomie, project control, risicomanagement, fiscaal, projectmatig werken, grondexploitaties, hbo, vacature Hellevoetsluis, fulltime


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, HBO+, HBO, 3-5 jaar, Controlling, Gemeente, Zuid-Holland, Controller, Project Controller