Assistent controller | 0,8 - 1,0 fte

Assistent controller bij het Mediacollege Amsterdam (0,8 - 1,0 FTE)
Het Mediacollege Amsterdam (Ma) is op zoek naar een gedreven, enthousiaste en inspirerende assistent controller met gedegen vakinhoudelijke kennis en ervaring.

Resultaatgebieden
Je rapporteert direct aan het hoofd financiën & control en bent (mede)verantwoordelijk voor het maken van financiële (maand)rapportages en analyses, het voorbereiden van jaarverslagen en het controleren of aangeleverde data correct is. Je stelt KPI’s en budgetten vast en merkt afwijkingen op.

Je geeft mede uitvoering aan de planning & control-cyclus, inclusief berekeningen van resultaten. Hierin neem je naast financiële ook niet-financiële KPI’s, personeels- en studentengegevens mee. Deze resultaten verwerk je tijdig, volledig, correct en overzichtelijk in rapportages.

Je onderhoudt een gedeelte van ons online rapportagesysteem, dat aansluit op de behoeften van het bestuur, het management en de teams en verbetert dit systeem waar nodig. Verder beantwoord je vragen van klanten en voer je ad-hoc werkzaamheden uit in opdracht van het hoofd financiën & control.

Zelfportret
Als assistent controller verricht je werkzaamheden voor diverse stakeholders. In deze dienende rol is goede afstemming met collega’s nodig om samen succesvol te zijn. Uitstekend kunnen samenwerken en communiceren zijn daarbij belangrijke competenties die jij bezit. Daarnaast ben je klantgericht, resultaatgericht, analytisch ingesteld, kun je in processen en structuren denken en hecht je belang aan kwaliteit. Ook zijn verantwoordelijkheid, nauwkeurigheid en stressbestendigheid belangrijke competenties waarover je beschikt.

Verder:

  • heb je een relevante bedrijfseconomische opleiding op minimaal hbo niveau (accountancy/control),
  • heb je kennis van financiële en economische zaken,
  • ben je vaardig in het analyseren en vertalen van de beleidsvoornemens naar managementinformatie en rapportages, opstellen van budgetten, uitvoering geven aan de planning & control cyclus en opstellen van financiële rapportages,
  • kun je prima overweg met rapportagetools zoals Qlikview, Qliksense en hebben spreadsheets zoals Excel geen geheimen voor jou,
  • ben je bedreven in het werken met boekhoudsystemen en heb je gedegen kennis van informatiesystemen zoals AFAS Profit,
  • kun je werken met deadlines en weet je de juiste prioriteiten te stellen,
  • is kennis van overheids- en onderwijsfinanciën en ervaring in een onderwijsinstelling een pre.

Ons aanbod
Het werkklimaat is informeel, professioneel en innoverend. Het betreft een dienstverband van 4 of 5 werkdagen vanaf 1 januari 2021 voor de duur van een jaar met daarna uitzicht op verlenging bij gebleken goed functioneren. Het bruto salaris ligt conform CAO/MBO tussen minimaal € 2.616,- en maximaal € 4.359,-- (schaal 9 - 10) afhankelijk van kennis en ervaring bij een volledige betrekkingsomvang van 100%. De volledige werkweek bestaat uit 36 of 38 uur. Een werkweek van 4 dagen x 9 uur per dag is mogelijk. Kies je ervoor om 38 uur per week te werken, dan bouw je 12 extra vrije dagen op. Je kunt sowieso rekenen op riante vakantieregeling van 38 dagen (inclusief compensatiedagen).

Ma kent een interessante pensioenvoorziening bij het ABP, een eindejaarsuitkering en een bijdrage in de ziektekosten. De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO/MBO*.

Wil je solliciteren?
Door te klikken op de sollicitatielink of -button beland je op de webpagina waar je via de knop ‘Solliciteren’ een kort sollicitatieformulier invult en je cv en sollicitatiebrief uploadt. De sluitingsdatum van deze vacature is 01-01-2021. Nadere informatie over de functie kun je inwinnen bij Lennart van Nieuwkoop, hoofd financiën & control, via l.vannieuwkoop@ma-web.nl.

* Zie voor meer informatie www.mboraad.nl onder publicaties, thema’s, cao/mbo
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO+, 1-3 jaar, Parttime, HBO, 3-5 jaar, 5-10 jaar, Assistent Controller, Controlling, Corporate Finance, Randstad, Controller, Onderwijs/Training, Noord-Holland