Financial Accountant

Cloetta heeft voor haar locatie in Oosterhout een vacature voor een

Financial Accountant

Hoe is het om voor ons te werken?

Bij Cloetta vind je veel collega’s die net zo enthousiast en positief zijn als jij. We zijn gedreven om de beste te zijn en groeien voortdurend. We willen allemaal een echt verschil maken voor het bedrijf en nieuwe en slimme manieren creëren om te winnen. 

Cloetta zal je coachen in deze ambitie om te groeien en te ontwikkelen, omdat we vertrouwen hebben in je capaciteiten. We geven jou de vrijheid die nodig is om je verantwoordelijkheden uit te voeren, zodat je een echte impact op het bedrijf kunt maken. Zo je eigen ideeën te implementeren.   

En als belangrijkste, we doen waar we van houden en halen hier ons plezier uit. Een glimlach zit in ons DNA en we zijn dan ook erg trots op onze gastvrije, open en inclusieve cultuur.

Ga ook naar career.cloetta.com om onze “Employee Journey” te bekijken en zo te zien wat we nog meer te bieden hebben.

Wie zijn wij? 
Cloetta is opgericht in 1862. We staan bekend om onze snoep, chocolade, noten, fudge, nougat, pastilles, kauwgom en pick and mix concepten. We zijn een toonaangevend snoepbedrijf in West-Europa. Maar verkopen ook producten in meer dan 50 markten wereldwijd. Dit alles is mogelijk met ongeveer 2800 medewerkers die wereldwijd voor ons werken.

We bezitten enkele van de sterkste merken op de markt, zoals Läkerol, de Jelly Bean Factory, Red Band, Venco, Sportlife, Jenkki, Kexchoklad, Ahlgrens Bilar, Malaco en Nutisal, de meeste van deze genoemde merken met een lange traditie.

Waar draag je aan bij?
Start je bij ons, dan maak je deel uit van het team in Oosterhout dat verantwoordelijk is voor de accounting van de entiteiten in de Cloetta Groep. Binnen dit team verzorgen we de administratie voor de Cloetta entiteiten: Holland, België, UK, Ierland, Duitsland, Midden Oosten, Zweden, Noorwegen, Denemarken en Slowakije. Je werkt als business partner nauw samen met o.a. business Controllers en supply controllers.

Het team wordt aangestuurd door de Manager Finance & Accounting en bestaat daarnaast uit Senior Financial Accountants, Financial Accountants en Assistent Financial Accountants.

Als Financial Accountant ben je samen met de Senior Financial Accountant verantwoordelijk voor meerdere entiteiten binnen de Cloetta groep. Hiermee lever je een bijdrage aan de ontwikkeling van alle processen binnen de afdeling om een betrouwbare en efficiënte totaalrapportering te verzorgen.

Je bent vooral bezig met

 • Verzorgen van Maand-/ kwartaal- en jaarafsluitingen.
 • Opstellen en verantwoorden financiële rapportages (managerial & statutair)
 • Voorbereiding van audits en aanspreekpunt voor accountants en opvolgen vanuit de audits voortvloeiende aanbevelingen
 • Jaarlijkse fiscale aangiften voorbereiden en het opleveren van maandelijkse statistieken en fiscale rapportering
 • Debiteurenbeheer
 • Grootboekbeheer
 • Administratief beheer MVA/ IMVA
 • Algemene ondersteuning crediteurenvragen
 • AO/IC onderhouden en verbeteren
 • Opzetten en onderhouden van ICF/ Interne audits
 • Deelnemen aan Cloetta global projecten met een impact op de financiële administratie


Een mooie functie waarbij we iemand nodig hebben die zelfstandig kan werken, niet bang is om veel eigen initiatief te nemen en volhardend kan zijn, dus we zijn op zoek naar jou als:

…je beschikt over het volgende profiel:

 • Minimaal afgeronde HBO-opleiding bij voorkeur richting Bedrijfseconomie/ Accountancy / Finance
 • Minimaal 3 – 5 jaar relevante werkervaring in een financiële omgeving bij een middelgroot bedrijf of accountantskantoor waarbij ervaring in de Foodsector als een pré wordt gezien
 • Ervaring met ERP-systemen (M3 is een pré)
 • Kennis van de MS Office programma´s Word, Excel en Power Point.
 • Ervaring met opstellen van rapportages (managerial & legal).
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.


Verder ziet jouw omgeving je als…
Iemand die zich staande kan houden in concurrerende markten en de uitdagingen die dat met zich meebrengt. Je hebt een ondernemende mentaliteit en haalt veel energie uit werk dat je de autonomie geeft om echt een verschil te maken.

Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden en werkt nauwkeurig en goed georganiseerd. Je bent analytisch sterk en houdt er van om complexe vraagstukken op te lossen.

Deze functie is beschikbaar voor 36 uur per week. Wij bieden flexibiliteit (thuiswerken, starttijd) en zijn een groot voorstander van een goede balans tussen werk en privé.

Heb je interesse? Leuk! Dan zien wij graag je sollicitatie tegemoet via onze sollicitatiepagina.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Accountant, Accountancy, Financieel Accountant, Financial Accountant, Bedrijfseconomie, Finance, Financial, Financieel


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Accountant, Bepaalde tijd, HBO, 3-5 jaar, Financiele Administratie, Industrie/Techniek, Noord-Brabant