Financieel accounthouder

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Financieel accounthouder
36 uur per week

Waarom je als financieel accounthouder bij gemeente Lelystad net wat interessanter werk hebt dan bij een ander bedrijf? Onze collega Vinh vertelt het je: “Terwijl jij met jouw advies een team het gevoel geeft dat het op financieel administratief gebied ontzorgd wordt, krijg jij een interessant kijkje in de keuken van de veelzijdige teams die de gemeente rijk is. Van dienstverlening aan de inwoner tot beleid rondom milieu en duurzaamheid. Dat verbreedt je werk enorm en maakt het ontzettend interessant en leerzaam.”

Als jij van nature leergierig en nieuwsgierig bent, dan maken we graag ruim baan voor je met deze baanbrekende functie.

Wat ga je bij ons doen?
Je adviseert en ondersteunt onder andere directie, teamleiders, budgethouders en projectleiders (interne klanten) bij de uitvoering van de planning-en-controlcyclus. Je zorgt voor tijdige, juiste, volledige en rechtmatige verwerking van voorstellen en besluiten in de financiële administratie. Ook adviseer en ondersteun je bij projecten op financieel-administratief terrein. Je ziet de mogelijkheden en kansen en weet hoe je daarop inspeelt. Je zit met interne klanten om tafel, waarbij je boven water haalt welke vragen zij hebben. Jij begeleidt ze doeltreffend naar een passende oplossing, waarbij je rekening houdt met het algemene belang van de organisatie.

Collega’s kunnen hun werk beter doen, doordat jij:

 • openstaat voor vragen en problemen van je interne klanten, die soms bij jou aan het (digitale) bureau staan. Met jouw voelsprieten en helikopterview weet je wat er speelt en zet je jouw deskundigheid in om hulp te bieden;
 • de juiste middelen kiest die bijdragen aan een geschikte oplossing;
 • voldoende financiële kennis en ervaring hebt om je interne klanten administratief te kunnen ontzorgen;
 • makkelijk schakelt tussen taken.


“Ik voel me trots als ik de mensen die ik advies geef een helpende hand kan bieden en dan merk dat ze er echt iets aan hebben.”

Jouw kracht als accounthouder:
Jij kunt de grenzen bewaken en doorpakken. Door proactief de juiste vragen te stellen, mensen zelf te laten nadenken en ideeën te opperen, krijg jij op alle niveaus in de organisatie mensen en processen in beweging. Je weet dat het werkelijke probleem soms anders is dan de gestelde vraag. Je hebt dus een brede blik en kennis waardoor je in staat bent het juiste middel te kiezen om tot een oplossing te komen. Je hebt een hands-on mentaliteit, zelfvertrouwen en lef en durft zo nodig nee te zeggen en van gebaande paden te wijken. Daarbij heb je mensenkennis en trekken mensen zich aan jou op. Je bent een verbinder tussen eilandjes. Geeft positief-kritische feedback en je bent in staat om aan ons netwerk te werken om zo onze rol aan de voorkant te versterken.

Ook heb je als accounthouder:

 • Een afgeronde hbo-opleiding. Denk bijvoorbeeld aan bedrijfskunde, bedrijfseconomie, finance of accountancy.
 • Minstens 3 jaar ervaring in een dienstverlenende omgeving waarin je jouw analytische en oplossingsgerichte vermogen volop hebt benut in de administratieve processen op het gebied van (gemeentelijke) planning en control, verslaglegging en boekhouden.
 • Bij voorkeur ervaring met gemeentelijke financiën en BBV-gevorderd.
 • Kennis van relevante (financiële) applicaties, managementinformatiesystemen en Excel.


Ons team
Het team Financieel Beheer bestaat uit iets meer dan 30 medewerkers met diverse talenten en ervaringsgebieden.

“We hebben een sterk verantwoordelijkheidsgevoel voor het maatschappelijk belang en de organisatie. We zijn erg zelfstandig én willen graag leren van elkaar. We delen waar we mee bezig zijn en zijn niet bang om elkaar te bevragen. We verwachten van elkaar dat we proactief zijn.”

Het team Financieel Beheer is verantwoordelijk voor de verdere implementatie en het beheer van een nieuw financieel systeem (Unit4 financials). Daarvoor zijn we enthousiast aan de slag gegaan met kwaliteitszorg, herinrichting en procesmanagement (Lean).

Onze corebusiness is het verzorgen van een juiste, tijdige en volledige concernbrede financiële administratie, die bijdraagt aan het 'in-control blijven' van de organisatie.

Het mooie van gemeente Lelystad en de functie
Lelystad is in ontwikkeling. Een veranderende samenleving, die andere eisen aan de overheid stelt, vraagt om een andere manier van organiseren. Vertrouwen geven en verantwoordelijkheid nemen zijn de uitgangspunten. We werken samen, we zijn betrokken en we zorgen ervoor dat het duidelijk is.

Je komt werken in een stad waar de pioniersmentaliteit nog altijd heerst. Dit zie je ook terug in jouw werk. Sterker nog, jij hebt directe invloed op hoe professioneel de organisatie overkomt op de inwoners en andere belanghebbenden van Lelystad. Je hebt dus een uitdagende baan, vol afwisseling in een energieke organisatie. Je krijgt hier de ruimte om jezelf te ontwikkelen met veel eigen verantwoordelijkheid en er is oog voor jouw talent.

We bieden een dienstverband voor gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is, afhankelijk van kennis en ervaring, maximaal schaal 10 (max. € 4.494,- bij een fulltime dienstverband van 36 uur). Bovenop je salaris ontvang je een Individueel KeuzeBudget van 17,05%. Je kiest ervoor om dit flexibel uit te laten betalen, of je koopt er bijvoorbeeld extra verlof van of een fiets. Ook kun je een deel van jouw budget omzetten in een tegemoetkoming voor reiskosten.

En daarnaast zijn onze pluspunten:

 • Flexibiliteit werk/privé.
 • Zeer goede thuiswerkmogelijkheden.
 • Een ABP-pensioen.
 • Laptop en smartphone van de zaak.
 • Informele sfeer.
 • Een verrassend vitaliteitsbeleid.
 • Ontwikkelings-en opleidingsmogelijkheden.
 • Een inspirerende werkplek.
 • Een station of (betaalde) parkeergelegenheid op 2 minuten


Meer informatie
Heb jij naar aanleiding van onze vacature nog vragen over deze functie? Neem dan eens contact op met Marc Brouwer, teamleider Financieel Beheer via 06-55173036 of m.brouwer@lelystad.nl. Hij kan je de inhoud van deze functie toelichten. Kijk voor meer informatie over werken bij onze gemeente op www.werkenvoorlelystad.nl.

Hebben we je enthousiast gemaakt? Dan ontvangen we jouw motivatiebrief en cv uiterlijk 7 december 2020 via het online sollicitatieformulier.

Let op! Mail vanuit de gemeente Lelystad kan in je spambox terechtkomen. Als je op 'Solliciteer' klikt, dan ontvang je binnen 10 minuten een automatische ontvangstbevestiging. Ontvang je deze niet (controleer ook je spambox), dan adviseren we je om je sollicitatie opnieuw in te dienen.
In verband met het digitale proces kunnen wij te laat, of op een andere wijze ingediende sollicitaties niet meenemen in de procedure.

Het opvragen van een verklaring omtrent gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de benoemingsprocedure.

De gemeente Lelystad biedt aan iedereen ruimte. We streven naar het zijn van een diverse en inclusieve organisatie. Een organisatie die talent als basis en die kracht van diversiteit van de medewerkers inzet om betere resultaten te halen voor de stad.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, Consultancy, Financiele Administratie, Flevoland, Financial Controller, Financieel Adviseur, Overheid