Financial Auditor

(Sluitingsdatum: 27-11-2020 om 09:00 uur) Ben jij een ervaren (financial) Auditor die het interne controleproces van de gemeente Twenterand tijdelijk wil helpen uitvoeren en verbeteren? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie. U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat u altijd 1 of 2 referenties gereed hebt. Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.


Functieomschrijving

Startdatum: 01-01-2021
Einddatum: 30-06-2021
Optie op verlenging: Ja
Aantal uur per week: 16
Sluitingsdatum: 27-11-2020 om 09:00 uur

Ben jij een ervaren (financial) Auditor die het interne controleproces van de gemeente Twenterand tijdelijk wil helpen uitvoeren en verbeteren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Je levert een belangrijke bijdrage aan de planning en opzet van de verbijzonderde interne controles en risicoanalyses. Je voert zelfstandig controles uit op risicovolle processen en systemen (a.d.h.v. een steekproef) en geeft daarbij een oordeel over de betrouwbaarheid en rechtmatigheid.

Je rapporteert en presenteert de bevindingen van uitgevoerde controles. Daarbij doe je adviesvoorstellen (inclusief aanbevelingen) voor het tijdig bijstellen van processen en systemen indien zich hierin risicovolle onvolkomenheden voordoen. 
 
Je hebt een uitvoerende taak, maar een kritische houding en meedenken over nieuwe methoden van onderzoek zijn hier nadrukkelijk onderdeel van. Niet alleen in theorie, maar vooral ook in de praktische uitvoering van de onderzoeken.

De kerntaken zijn:

 • Opzetten werkplannen risicovolle processen;
 • Uitvoeren van procesanalyses en (aanvullende) gegevensgerichte werkzaamheden met betrekking tot noodzakelijke interne beheersmaatregelen (uitvoeren interne controle concern breed);
 • Uitvoeren van kwaliteitsbeoordeling van controledossiers;
 • Afstemming van controlewerkzaamheden met de accountant;
 • Vastleggen controles in controledossiers.

Extra informatie

 • Toelichting uren per week: De uren kunnen per week wisselen, min. 8 uur, max. 16 uur;
 • P.S. Op verzoek van de opdrachtgever wordt deze interim opdracht alleen aangeboden o.b.v. een (tijdelijk) loondienstverband. Factureren als ZZP'er is niet mogelijk aangezien er gevraagd wordt om de arbeid persoonlijk uit te voeren (geen vervangingsrecht) en er onder leiding en toezicht zal worden gewerkt. ZZP'ers dienen daarom tijdelijk (bij ons) op de payroll te komen.

Functie-eisen
 • In het bezit van een afgeronde WO-opleiding in (bedrijfs) economische richting;
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie binnen het vakgebied Auditor/VIC, in de afgelopen 10 jaar, en levert daarvoor 2 referenties aan;
 • Kennis van gemeentelijke (vic) processen (inkopen, aanbesteding, jeugdwet, personeel en salarissen, WMO, participatie, subsidies, grondexploitatie e.d.). Bij voorkeur van alle 8 processen;
 • Werkervaring met de opzet, uitvoering en evaluatie van audits (vic);
 • Werkervaring met methodieken en technieken van audits/vic;
 • Kennis van Unit4 Financials.

Vergelijkbare zoekopdrachten: WO, Parttime, Detachering, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, > 10 jaar, Auditor, Gemeente, Financiele Administratie, Financieel Adviseur, Overijssel, Overheid