Strategisch Financial Controller

Strategisch Financial Controller
Barneveld, 36 uur per week

Dankzij jou heeft onze organisatie een strategisch en financieel technisch geweten.

Barneveld, een werkgever met een eigentijds, innovatief en dynamisch karakter en aantrekkelijke en ambitieuze projecten. Werken bij Barneveld betekent bijdragen aan een positieve klantbeleving van onze inwoners, ondernemers en partners. Samen met ruim 600 collega’s geef je betekenis aan onze ambitie ‘Blij met Barneveld’. Nieuwsgierig? Lees meer over het werken bij Barneveld.

Wat ga je doen?

 • Je adviseert vanuit een onafhankelijke financiële blik college, directie, management en concerncontroller over strategische besluitvorming. Denk hierbij aan de haalbaarheid, doelmatigheid en risico’s van investeringen, projecten, grondexploitaties, initiatieven, toekomstverkenningen en kwaliteitsontwikkeling van de organisatie.
 • Je zet een gedragen financiële strategie neer, door financieel beleid en kaders te ontwikkelen en je weet deze te borgen binnen de organisatie, waarbij je fungeert als verbinder.
 • Je weet op een doortastende wijze financiële tools (beleid en beheersinstrumenten) door te ontwikkelen, met als doel om de kwaliteit en betrouwbaarheid van de dienstverlening van het team Finance & Control (F&C) te verhogen.
 • Je adviseert duurzaam, je beoordeelt de omgeving en doorziet de financieel-economische gevolgen van veranderende wet- en regelgeving, beleidsveranderingen en gebeurtenissen door het maken van bedrijfseconomische analyses.
 • Je bent de coördinator voor de tijdige totstandkoming van de planning- en controlproducten (kadernota, programmabegroting, voortgangsrapportages en jaarrekening).
 • Je bent onder andere verantwoordelijk voor het opstellen en adviseren over de algemene uitkering, Treasury-beleid (o.a. hypotheken en leningenportefeuille), VPB en het actualiseren van de schuldennotitie.


Ontmoet je collega
Marieke Tillema, strategisch financieel adviseur: “Anders dan je misschien zou denken is werken bij Barneveld verrassend uitdagend. Je hebt veel vrijheid om ideeën in te brengen en verbeteringen door te voeren. Dat doe je het liefst niet alleen, als jouw counterpartner krijg ik er energie van als we hierin samen optrekken en fijn (inhoudelijk) kunnen sparren. Dan bereik je vaak het beste resultaat!” Lees meer verhalen van collega’s bij ontmoet je collega’s.

Wij vragen

 • Aantoonbaar wo-werk- en -denkniveau.
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Je hebt een gedegen en actuele kennis van gemeentelijke bedrijfsvoering en financiële processen.
 • Je bent financieel technisch sterk onderlegd met een organisatiebrede blik, maar waar nodig met oog voor detail.
 • Je bent sterk analytisch, besluitvaardigheid en hebt goede communicatieve- en adviesvaardigheden.
 • Je bent politiek-bestuurlijk sensitief, hebt kritisch vermogen, een onafhankelijke aanpak en bent daadkrachtig.
 • Je hebt een gezonde dosis humor, lef en relativeringsvermogen.


Ons aanbod

 • Werkweek van 36 uur.
 • Een salaris in schaal 12 tussen de € 4.279,- en € 5.872,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Deze wordt afgestemd op je opleiding en ervaring.
 • Een Individueel Keuzebudget van 17,05% bruto per maand.
 • Overeenkomst voor bepaalde tijd voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Meer weten over arbeidsvoorwaarden? Lees onze arbeidsvoorwaarden.


Wil je meer weten?
Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Arno van der Lee, afdelingshoofd Bedrijfsvoering, M: 06-11834618. Voor vragen over de werving kun je contact opnemen met Liset Matser, adviseur Werving & Selectie, M: 06-54370718. Kijk voor meer informatie over onze organisatie op www.barneveld.nl.

Word jij hier blij van?
Graag ontvangen wij uiterlijk 6 december 2020 je motivatiebrief en cv via het online sollicitatieformulier. Zodra een geschikte kandidaat heeft gesolliciteerd, gaan we met elkaar in gesprek. Hierdoor kan het zijn dat de vacature eerder wordt gesloten. De gesprekken vinden plaats in de vorm van video-sollicitaties. Wij volgen de actuele richtlijnen en maatregelen van het RIVM.

De vacature wordt intern en extern tegelijk uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten een voorrangspositie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Accountant, Bepaalde tijd, 3-5 jaar, In overleg, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, Controlling, Bedrijfsadviseur, Corporate Finance, Utrecht, Gemeente, Gelderland, Overijssel, Overheid