Financieel Specialist Accounting & Reporting

Ben jij de financiële professional die op zoek is naar een nieuwe, prikkelende omgeving? Die werkzaam wil zijn op het snijvlak van administratie & controlling, in een zeer dynamische, internationale en muzikale organisatie? Dan ben jij wellicht onze nieuwe:

Financieel Specialist Accounting & Reporting

Universal International Music BV in Hilversum is deels een lokaal bedrijf maar anderzijds ook een internationale organisatie. Zo omvat de vestiging in Hilversum niet alleen alle marketing- en verkoopactiviteiten van de Universal Music Group (UMG) in Nederland, maar verzorgt het ook de wereldwijde verwerking van de digitale omzetten van partners zoals Spotify, Apple en Google, en de wereldwijde ‘intercompany’ rechtenstromen. Daarnaast is Hilversum ook de holding company van de meeste buitenlandse dochtermaatschappijen van UMG.

De Accounting & Reporting Specialist is onderdeel van het Finance team dat zich met al deze activiteiten bezig houdt en zal in deze functie verantwoordelijk zijn voor de financiële processen van Universal International Music BV.

Wat ga je doen?

Je krijgt de verantwoordelijkheid over een eigen takenpakket, waarin veel initiatief en zelfontwikkeling van je wordt gevraagd:

 • Je verzorgt de maandafsluiting, rapportage, forecasting en budgettering van één van de corporate entiteiten;
 • Je verzorgt rapportages naar onze hoofdkantoren in Santa Monica en Londen en naar lokaal management;
 • Je verzorgt rapportages aan externe partijen als DNB en CBS;
 • Je ondersteunt de Fiscaal Specialist bij de BTW aangiftes, Horizontaal Toezicht en de overige complexe fiscale vraagstukken;
 • Je ondersteunt bij de (fiscaal-) administratieve afhandeling van acquisities en nieuwe activiteiten;
 • Je hebt een actieve rol in de bewaking en verbetering van de interne controle.

Daarnaast ben je als lid van het team ook daar om anderen te helpen en andersom zijn zij er voor jou om jou bij te staan en van te leren.

Onze ideale kandidaat:

 • Heeft een afgeronde financiële HBO opleiding;
 • Heeft enkele jaren relevante werkervaring op het gebied van bedrijfsadministraties en fiscaliteit en daardoor gedegen praktijkkennis van deze onderwerpen;
 • Heeft bij voorkeur gedegen ervaring met de systemen die wij gebruiken (HFM en SAP);
 • Is accuraat, heeft cijfermatig inzicht en analytisch denkvermogen;
 • Denkt in oplossingen en komt zelf met voorstellen hoe we de processen kunnen worden geoptimaliseerd;
 • Beheerst, gezien het internationale karakter van de organisatie, de Engelse taal in woord en geschrift goed. 

Wat bieden wij?

This might be the best job ever: een afwisselende, zelfstandige en uitdagende functie, in het hart van een internationale, creatieve en informele organisatie waar veel ruimte is voor initiatief en zelfontwikkeling. De workload is goed voor een fulltime functie (40 uur), maar 32 of 36 uur is we bespreekbaar.

We maken gebruik van een eigen, unieke cao waarin prima arbeidsvoorwaarden zijn vastgelegd (marktconform salaris, een uitstekende pensioenregeling; maar ook unieke regelingen met betrekking tot bijvoorbeeld verlof, concertenkaarten, eigen producten en muziekdiensten!). Daarnaast hebben we het thuiswerken prima georganiseerd (ja, ook voor en na de corona-periode).

Het marktconforme salaris voor deze functie is sterk afhankelijk van de achtergrond van de kandidaat, maar ligt ergens tussen de € 2.500,- en € 4.000,- bruto per maand (bij een fulltime dienstverband). We starten met een tijdelijke overeenkomst, maar het gaat hier om een vaste functie.

Solliciteren?

Heb je sterk de indruk dat het profiel van de ideale kandidaat jouw profiel is? Dan kun je solliciteren met een motivatiebrief en CV via onze de onderstaande link (ter attentie van Kees Jan Willeboordse, Director HR). Deadline is 20 november 2020. Ons streven is om de gesprekken (digitaal en hopelijk ook fysiek op kantoor) te houden in november, zodat jij op 1 januari 2021 bij ons kan starten!


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO+, 1-3 jaar, Parttime, HBO, 3-5 jaar, Administratief Medewerker, € 3.000 - € 5.000, Corporate Finance, Utrecht, Financiele Administratie, ICT/Communicatie/Media, Noord-Holland, Financieel Medewerker, Sport/Cultuur