Medewerker Debiteuren beheer gemeente Rotterdam

(Sluitingsdatum: 06-11-2020 om 09:00 uur) Als Medewerker Debiteuren voer je zelfstandig onderzoeken uit naar de mogelijke hoogte van aflossingen door middel van berekeningen en/of onderhandelingen. Je voert gesprekken met klanten en draagt bij aan het verlagen van de schulden aan de Gemeente Rotterdam.
Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie. U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat u altijd 1 of 2 referenties gereed hebt. Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.


Functieomschrijving

 

Startdatum: 16-11-2020
Einddatum: 16-11-2021
Optie op verlenging: Ja
Aantal uur per week: 32-36
Sluitingsdatum: 06-11-2020 om 09:00 uur

 

De gemeente Rotterdam is voor de unit Terugvordering en Verhaal (T&V) op zoek naar een Medewerker Debiteuren. Als Medewerker Debiteuren voer je zelfstandig onderzoeken uit naar de mogelijke hoogte van aflossingen door middel van berekeningen en/of onderhandelingen. Je voert gesprekken met klanten en draagt bij aan het verlagen van de schulden aan de Gemeente Rotterdam.

De kern van de functie is:

 • Kwalitatief en kwantitatief beheer van een eigen caseload;
 • Uitvoeren en bewaken incasso;
 • Vaststellen hoogte aflossing;
 • Verwerking debiteurenmutaties;
 • Autoriseert als gebrevetteerd medewerker het eigen werk binnen het kennis- en automatiseringssysteem;
 • Beslissingen m.b.t. relevante wet- en regelgeving (uitgezonderd individualisatie);
 • Optreden naar derden in het kader van incasso;
 • Raadplegen, opvoeren, bewerken en autoriseren van gegevens in uitkeringssystemen met betrekking tot debiteuren.
 • Onderzoek beëindiging van de incasso;

De afdeling
De afdeling Toetsing & Toezicht van Werk & Inkomen draagt met verschillende taken bij aan de dienstverlening voor de Rotterdammer waarbij passende inkomenszekerheid en rechtmatigheid de doelstellingen zijn. De 300 medewerkers van de afdeling Toetsing en Toezicht beoordelen onder andere de rechtmatigheid van deze aanvragen. Daarbij komt het voor dat we uitkeringen moeten terugvorderen of eventuele bijstand moeten verhalen op onderhoudsplichtigen. In zulke gevallen komt de unit Terugvordering en Verhaal in actie. Verbinding maken met de klant en in staat zijn om sociaal te incasseren; Dat zijn voor T&V belangrijke kernwaarden om te komen tot een reëel aflosplan met de burger.

Wat doen we bij de unit Terugvordering & Verhaal?
De belangrijkste taak van de unit is het terugvorderen van te veel uitgekeerde bijstand aan Rotterdammers die geen uitkering meer ontvangen. Daarnaast houdt de unit zich bezig met het vaststellen van een eventuele onderhoudsplicht bij verwanten van uitkeringsgerechtigden en het berekenen van de hoogte ervan. Wij hebben als unit sociaal incasseren hoog in het vaandel staan.

Onze organisatie
Rotterdam vernieuwt zich en dat blijft niet onopgemerkt. Ook internationaal is er volop lof voor de manier waarop de stad zich ontwikkelt. Juist hier is je werk interessant en van het grootste belang. Waarom? Omdat de veelgeprezen stad ook kampt met grootstedelijke problemen die het uiterste van haar medewerkers vraagt. Kun jij dat aan? Denk je breder dan de Nieuwe Maas? En wil jij je sterk maken voor meer dan 620.000 Rotterdammers? Welkom. In Rotterdam gebeurt alles wat je loopbaan nodig hebt.

Extra informatie

 • Werklocatie: Vanuit huis (inwerken op locatie)
 • P.S. Op verzoek van de opdrachtgever wordt deze interim opdracht alleen aangeboden o.b.v. een (tijdelijk) loondienstverband. Factureren als ZZP'er is niet mogelijk aangezien er gevraagd wordt om de arbeid persoonlijk uit te voeren (geen vervangingsrecht) en er onder leiding en toezicht zal worden gewerkt. ZZP'ers dienen daarom tijdelijk (bij ons) op de payroll te komen.


Functie-eisen

 

 • Minimaal een afgerond MBO-4 diploma of hoger;
 • Een aanvullende training of cursus gesprekstechnieken; 
 • Minimaal 3 jaar ervaring als medewerker debiteuren;
 • Minimaal 1 jaar kennis en ervaring van de Participatiewet;
 • Minimaal 1 jaar ervaring met het beheren van een eigen caseload;
 • Je hebt kennis en ervaring met de systemen Rotterdam Digitaal Dossier of een soortgelijk online Digitaal systeem en/of Socrates;
 • Je hebt minimaal 1 jaar ervaring met telefonisch incasseren (onderhandelingsgesprekken voeren met klanten.

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Fulltime, 1-3 jaar, Detachering, HBO, Administratief Medewerker, MBO, Debiteuren Administratie, Gemeente, Financiele Administratie, Randstad, Rotterdam, Overheid