Gegevensbeheerder WOZ

Aan de slag voor Midden-Delfland 
Het verschil. Dat kun jíj maken in Midden-Delfland. Het Bijzonder Provinciaal Landschap tussen Rotterdam, Den Haag en Delft. Een uniek stukje Nederland waar inwoners goed zijn voor elkaar, het landschap en de karakteristieke dorpen. Waar de koe zoveel mogelijk in het weiland staat en weidevogels zich thuis voelen in de polders. Waar je nog kunt genieten van de eerlijke, volle smaak van lokale groenten, melk, kaas en vlees. Een plek die stedelingen uitnodigt om op adem te komen. 

Ben jij een veelbelovend talent of heb je je strepen inmiddels verdiend? Zolang jij met kennis en toewijding jouw vak uitoefent én onze liefde deelt voor Midden-Delfland, ben je welkom bij ons. 
 

Wij zoeken een

Gegevensbeheerder WOZ
(28 uur per week)

Het team Belastingen maakt deel uit van de afdeling Samenleving en Dienstverlening en is een klein team waar hecht wordt samengewerkt. Het team is gemeentelijk aanspreekpunt voor de WOZ en de gemeentelijke heffingen. 

De essentie van je werk bestaat uit de Wet Waardering Onroerende Zaken (Wet WOZ). Wij zoeken daarvoor iemand die ervaring heeft met gegevensbeheer of deze kennis makkelijk kan eigen maken. Gegevensbeheer maakt een grote ontwikkeling door want gegevens staan steeds minder op zichzelf maar vormen onderdeel van de informatieketen. Het juist beheren van gegevens is enorm belangrijk voor de betrouwbaarheid en transparantie van een gemeente die op een toegankelijke en efficiënte manier diensten levert aan burgers en bedrijven. 
Als gegevensbeheerder heb je affiniteit met administratieve processen en het verbeteren daarvan. 

De taken waarvoor je verantwoordelijk bent, is allereerst het beheer van de basisregistratie Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Daarnaast beoordeel en verwerk je de mutaties vanuit de BAG, BRK, Handelsregister en wanneer nodig BRP. Je verzamelt en beoordeelt marktgegevens. Je behandelt bezwaarschriften voor de Wet WOZ en overige heffingen. 

Dit zijn wij
Midden-Delfland is niet zomaar ‘een gemeente’. Het grijze pak past ons niet. 

We zijn geïnteresseerd in jou
Bij ons werken mensen met idealen, goede ideeën, empathie, kennis en kunde. Inwoners en medewerkers voelen zich begrepen, geholpen, betrokken en thuis. We zijn benaderbaar, tonen oprechte belangstelling en luisteren écht. Naar elkaars verhalen, wensen en vragen. We kijken naar het geheel en zoeken naar een passend antwoord. Ook als we daarvoor van de gebaande paden af moeten wijken. 

We staan open voor ideeën
Wij worden enthousiast van inwoners, ondernemers en collega’s met ideeën. We denken graag samen na over onze gemeente. We houden ervan als iemand een andere kijk heeft op de zaken. Zo blijven we ons ontwikkelen. 

Meer weten over Midden-Delfland? 
Meer weten over Midden-Delfland? Blader door ons Welkom in Midden-Delfland boekje (link: www.middendelfland.nl/kennismaking) en verwonder je over onze prachtige plek tussen de steden. Bekijk via dezelfde link ook ons filmpje met streekondernemers en voel hun passie voor onze Cittaslow. Kijk voor meer informatie over onze organisatie, onze arbeidsvoorwaarden en de sollicitatieprocedure op www.middendelfland.nl/werken-bij

Wij vragen dit van jou
We juichen toe dat jij verder denkt dan de grenzen van je vakgebied. Aandacht en kwaliteit zijn daarbij jouw sleutelwoorden. Hieronder lees je welke kennis, eigenschappen en ervaring we met jou in huis willen halen. 

Het vakgebied is in ontwikkeling. Daarom zoeken we iemand die nieuwsgierig, leergierig is. Als je houdt van uitdagingen, zit je hier goed want er is veel te ontwikkelen. Maar er zitten ook beheersmatige componenten in het werk. We zoeken dus iemand die breed in te zetten is. Je hoeft niet alle onderdelen van het werk in je vingers te hebben, maar wel zin hebben om te leren en je te ontwikkelen. Even op een rijtje:

 • Je hebt een mbo+ of hbo studie afgerond, bij voorkeur met kennis van de wet WOZ en BAG
 • Je bent flexibel, interactief, klant- en resultaatgericht en betrokken
 • Je neemt initiatief, bent een doorzetter, enthousiast, innovatief en sociaal empathisch
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden. Schakelen en verbinden gaat jou goed af. Je spreekt zowel de taal van de techniek als die van de burger
 • Je werkt zorgvuldig, gestructureerd en planmatig
 • Je hebt bij voorkeur affiniteit met- en technische kennis van informatievoorziening


Welk vergezicht bieden wij jou? 
Hebben we een goed gevoel bij elkaar? Dan bieden wij de mogelijkheid op een contract aan.

 • Je salaris is maximaal € 2.765,- bruto per maand (inschaling in schaal 8 bij 28 uur per week). Je kunt doorgroeien naar een volgende loonschaal.
 • Flexibele werktijden geven je de mogelijkheid werk en privé goed op elkaar af te stemmen.
 • Ben je ambitieus of ‘gewoon’ nog niet uitgeleerd? Wij juichen het toe als jij je verder wilt ontwikkelen.
 • Je vakantiegeld en eindejaarsuitkering is ruim 17% van je salaris. Jíj bepaalt wanneer je die uitbetaald wilt hebben.


Midden-Delfland wacht op jou
Gaat jouw hart sneller kloppen? Dan nodigen wij je uit om jezelf aan ons voor te stellen. Kies daarbij de manier die bij jou past. Een filmpje, een advertentie, een mindmap, een brief… Wij zijn benieuwd wie jij bent. Reageer wel voor 24 november a.s. via onze sollicitatiepagina.

Misschien heb je nog wat vragen over de functie of de sollicitatieprocedure. Aarzel niet te bellen of stuur een mail.

 • Voor meer informatie over de de functie kun je terecht bij Lita Biesheuvel, teamcoördinator WOZ/belastingen, bereikbaar via telefoonnummer (015) 380 4144.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Alice van Woudenberg. Zij is bereikbaar via telefoonnummer (015) 380 4115.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Trefwoorden: WOZ, Gegevensbeheer, Informatiebeheer, Administratie, Waardering Onroerende Zaken, BAG, Overheid, Gemeente


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, Parttime, HBO, 3-5 jaar, Administratief Medewerker, Belasting, MBO, Gemeente, Zuid-Holland