Businesscontroller

Functieomschrijving 

Al meer dan 150 jaar voorziet het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) in De Bilt overheden, bedrijven en burgers van kennis over het weer, het klimaat en seismologie. Als businesscontroller draag jij hier indirect aan bij. Je vertaalt het financieel beleid naar de praktische consequenties ervan voor het KNMI.

Voor het management van het KNMI ben je een businesspartner. Je adviseert managers en medewerkers van verschillende vakgroepen. En je verbindt de inhoud met financiën om zo de organisatie te helpen haar strategische doelstellingen te realiseren.

Samen met je collega’s draag je hands-on bij aan producten van de planning-en-control-cyclus. Denk aan maandrapportages, het dashboard en de jaarrekening. Daarbij heb je oog voor verbeteringen en efficiency om de unit Business control verder te optimaliseren.

Je werkt in een nieuw team binnen een relatief nieuwe afdeling, die verantwoordelijk is voor de goede uitvoering van de planning-en-controlcyclus van het KNMI. Je wordt dus uitgedaagd om met elkaar te bouwen aan een klantgericht rapportageproces. Daarbij stel je je flexibel op als de situatie daarom vraagt.

Functie-eisen

  • Je hebt minimaal een hbo-bachelordiploma van een bedrijfseconomische of financiële opleiding.
  • Je hebt bij voorkeur al kennis van en ervaring met het baten-lastenstelsel, subsidies, derde geldstromen en outputsturing.
  • Je kunt goed omgaan met tegengestelde belangen en bent in staat om je staande te houden in bestuurlijke omgevingen.
  • Je stelt routineus (deel)begrotingen, maandrapportages en prognoses op en maakt daarbij gebruik van kostprijsmodellen.
  • Je bent analytisch en dat combineer je met een stressbestendige hands-on-mentaliteit waarmee je in staat bent vanuit een toetsende en adviserende rol het verschil te maken.
  • Je hebt een klantgerichte instelling en met je sterke communicatieve vaardigheden zet je de rol van businesscontroller stevig neer in de organisatie.

Arbeidsvoorwaarden 

Salaris­niveau: schaal 10, schaal 11

Maand­salaris: Min €2.737 – Max. €5.003 (bruto)

Dienst­verband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Contract­duur: 1 jaar

Minimaal aantal uren per week: 36

Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Acquisitie stellen we niet op prijs.

Meer over de functiegroep Adviseur Bedrijfsvoering

Door het Functiegebouw Rijk worden medewerkers en leidinggevenden geholpen bij het maken van resultaat- en ontwikkelafspraken in functioneringsgesprekken en krijgt men inzicht in de loopbaanmogelijkheden binnen de Rijksoverheid.

Meer informatie op Functiegebouw Rijksoverheid

Meer over jouw toekomstige afdeling

In de vakgroep Financiën, Planning en Control werken vijftien professionals. Ons doel: de financiële functie, op basis van vraagsturing, binnen het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) versterken. De afdeling bestaat uit vier teams; Business control, Project control, Financial control en Reporting & data support. Deze teams werken nauw samen met elkaar en het management van het KNMI.

Daarnaast adviseren we over de ontwikkeling, inrichting en beheersing van vakgroepen, programma’s en projecten en overstijgende processen, zoals resourceplanning. We streven ernaar de bedrijfsvoering en het product- en portfoliomanagement optimaal op elkaar te laten aansluiten. Zo werken we resultaatgericht aan een verbetering van de doelmatigheid, kwaliteit en efficiency van het KNMI.

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut

De aarde warmt op, de zeespiegel stijgt en extreem weer komt steeds vaker voor. Ook beweegt de Nederlandse bodem. Om de Nederlandse bevolking te informeren over en waarschuwen voor gevaarlijk of extreem weer, staat het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) 24/7 klaar. Het KNMI houdt de bodem nauwlettend in de gaten, verricht metingen en doet onderzoek naar sterkte, impact en oorzaak van trillingen in de ondergrond en de atmosfeer. Zo kunnen we de Nederlandse samenleving inlichten over de effecten van aardbevingen, explosies en vulkaanuitbarstingen. Het KNMI is hét nationale kennis- en datacentrum voor weer, klimaat en seismologie en staat voor betrouwbaarheid, onafhankelijkheid en innovatie.

Het KNMI is een onderdeel van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) dat inzet op leefbaarheid en bereikbaarheid, met een vlotte doorstroming in een goed ingerichte, schone en veilige omgeving. Het ministerie werkt aan krachtige verbindingen over de weg, het spoor, het water en door de lucht, beschermt tegen wateroverlast en bevordert de kwaliteit van lucht en water. Een leefbaar, bereikbaar en veilig Nederland.

Voor meer informatie over deze vacature:

De heer P. Kroon

06-51152782

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure:

Mevrouw H. Loeb

06-55495012

De heer R.C. Doornkamp

06-15624053

Solliciteren?

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via de "solliciteer" knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, HBO, 3-5 jaar, Utrecht, Financiele Administratie, Financieel Medewerker, Overheid