Allround controller

Allround controller bij het Mediacollege Amsterdam (1,0 FTE)
Het Mediacollege Amsterdam (Ma) is op zoek naar een gedreven, enthousiaste en inspirerende allround controller met gedegen vakinhoudelijke kennis en ervaring.

Past deze baan bij jou?
Als allround controller rapporteert direct aan het College van Bestuur (CvB) en ondersteun je het CvB bij haar bestuurlijke verantwoordelijkheid op drie deelgebieden: 1) Finance controlling & formatie, 2) Onderwijscontrolling en 3) Gegevensverwerking & projecten.

Resultaatgebieden
Finance controlling & formatie (ca. 0,4 fte):
Je bent (mede)verantwoordelijk voor een adequate begroting, jaarrekening en boekhouding: je geeft mede uitvoering aan de begrotingscyclus inclusief berekeningen van resultaten. Hierin neem je naast financiële ook niet-financiële KPI’s, personeels- en studentengegevens in mee. Deze resultaten verwerk je tijdig, volledig, correct en overzichtelijk in rapportages. Je onderhoudt een intern rapportagesysteem op dat aansluit op de behoeften van het CvB, het management en de teams en verbetert dit systeem waar nodig.

Daarnaast ben je (mede)verantwoordelijk voor de financiële beleidsvoorbereiding en –uitvoering. Dit wil zeggen: je rekent beleidsvoornemens van de teams op financieel-economische en de budgettaire consequenties door op de inpasbaarheid binnen de begroting. Je geeft daarbij eventuele beleidsalternatieven aan het CvB. Verder initieer en coördineer je onderzoek naar doelmatigheid van gelden. Je bestudeert macro-economische ontwikkelingen en wet- en regelgeving voor het onderwijs t.b.v. consequenties voor Ma en ontwikkelt planning en control beleidsinstrumenten.

Onderwijscontrolling (ca. 0,4 fte):
Je analyseert informatie, stelt rapportages op en actualiseert jaarlijks en verschaft belangrijke informatie over o.a. meerjarenstudentenprognoses. Daarnaast draag je zorg voor een adequate realisatie afgezet tegen de inspectienormen en informatievoorziening omtrent in- & uitstroom van studenten en overige afgesproken resultaten op het gebied van onderwijscontrol aan het management, de teams en het CvB. Je adviseert over de selectie van de financiële, formatieve, onderwijs en projectinformatie KPI’s en geeft (ongevraagd) advies aan het CvB met betrekking tot onderwijscontrol gerelateerde onderwerpen.

Gegevensverwerking & projecten (ca. 0,2 fte):
Je organiseert, richt in en/of onderhoudt het verwerkingsregister met alle verwerkingen van persoonsgegevens. Je houdt toezicht houden op de verwerkingen van persoonsgegevens en houdt wijzigingen bij in bestaande verwerkingen en/of aanleggen van nieuwe verwerkingen van persoonsgegevens. Je geeft (ongevraagd) advies en doet aanbevelingen over privacy in het algemeen en de toepassing van de AVG en voert overleg met de autoriteit Persoonsgegevens. Verder coördineer je het proces bij inspectiebezoeken, neem je deel aan projecten en verzorg je rapportages m.b.t. informatievoorziening over voortgang van projecten.

Zelfportret

  • Je hebt een relevante bedrijfseconomische opleiding op hbo+ niveau (liefst accountancy/ control);
  • Je hebt een brede theoretische kennis van financiële en economische zaken;
  • Je bent vaardigheid in het analyseren en toetsen van de beleidsvoornemens, opstellen van meerjarenramingen, begrotingen, het beschrijven en implementeren van een planning & control cyclus  en analyseren van financiële rapportages;
  • Je hebt gedegen kennis van informatiesystemen, kunt uitstekend rapporteren en prima overweg met rapportagetools zoals Qlikview, businessobjects, cognos, Profit en spreadsheet tools (bijv. Excel).
  • Je bent vaardig in het beschrijven en implementeren van procedures;
  • Je bent accuraat, kunt werken met deadlines en weet de juiste prioriteiten te stellen;
  • Je hebt inzicht in de consequenties van economisch ontwikkelingen en je bent vaardig in het initiëren van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van (financieel) beheer;
  • Je hebt kennis van overheids- en onderwijsfinanciën en ervaring in een onderwijsinstelling is een pre;
  • Je hebt kennis van nationale en Europese privacywet- en regelgeving.

Daarnaast ben je vaardig in het aangaan van contacten met verschillende belanghebbenden zowel binnen als buiten Ma (van medewerkers, inspectie, autoriteit persoonsgegevens t/m de Raad van Toezicht). Je kunt goed communiceren met niet-financials en gemakkelijk samenwerken. Je beschikt over resultaat- en klantgerichte competenties. Verder ben je analytisch ingesteld, kunt in processen en structuren denken, hecht je belang aan kwaliteit en het behalen van resultaten. Daarbij geldt voor jou: afspraak is afspraak. Tot slot heb je gevoel voor automatisering en digitalisering van administratieve werkprocessen.

Ons aanbod
Het werkklimaat is informeel, professioneel en innoverend. Het betreft een voltijds dienstverband per 1 januari 2021 voor de duur van een jaar met daarna uitzicht op verlenging bij gebleken goed functioneren. Het bruto salaris ligt conform CAO/MBO tussen minimaal € 3.810,-- en maximaal € 5.595,-- (schaal 12) afhankelijk van kennis en ervaring bij een volledige betrekkingsomvang van 100%. De volledige werkweek bestaat uit 36 of 38 uur. Een werkweek van 4 dagen x 9 uur per dag is mogelijk. Kies je ervoor om 38 uur per week te werken, dan bouw je 12 extra vrije dagen op. Je kunt sowieso rekenen op riante vakantieregeling van 38 dagen (inclusief compensatiedagen).

Ma kent een interessante pensioenvoorziening bij het ABP, een eindejaarsuitkering en een bijdrage in de ziektekosten. De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO/MBO*. Tot slot verricht je jouw werkzaamheden op verschillende locaties in Amsterdam.

Wil je solliciteren?
Door te klikken op de sollicitatielink of -button beland je op de webpagina waar je via de knop ‘Solliciteren’ een kort sollicitatieformulier invult en je cv en sollicitatiebrief uploadt. De sluitingsdatum van deze vacature is 05-11-2020. Nadere informatie over de functie kun je inwinnen bij Martijn Groep, lid College van Bestuur, via m.groep@ma-web.nl (geen sollicitaties naar dit adres mailen a.u.b.).

* Zie voor meer informatie www.mboraad.nl onder publicaties, thema’s, cao/mbo.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Amsterdam, Bepaalde tijd, HBO, 3-5 jaar, Controlling, Controller, Onderwijs/Training, Noord-Holland