Business Controller

Business Controller (m/v)

 (0,8 - 1,0 fte)

Wil jij werken bij dé toonaangevende partner in leren?

Wil jij deel uitmaken van ons team van 120 gedreven professionals dat gaat voor een optimale deelname aan de samenleving, vandaag en morgen?

Ben jij de verbindende schakel tussen financiën en het primaire proces? Een stevige gesprekspartner voor de bestuurder en het directieteam? Tegelijkertijd iemand die “hands on” invulling geeft aan diverse financiële vraagstukken? Wil jij werken in een dynamische (internationale) omgeving met maatschappelijke impact? Dan hebben wij een mooie uitdaging:

Wat doen wij?

Bij CINOP hebben we hart voor een leven lang ontwikkelen. We willen mensen en organisaties verder helpen zodat iedereen een betekenisvolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Wat ons kenmerkt? Dat we nieuwsgierig zijn. Gedreven en resultaatgericht. En we spreken van oudsher de taal van het onderwijs. Samenwerken zit in ons DNA; het is de motor van onze bevlogenheid om samen projecten te laten slagen.

Nederland nummer 1 in leren

Bij CINOP bundelen we de krachten van 120 topprofessionals. De combinatie van onderzoek, advies en uitvoering onder één dak, in multidisciplinaire teams, geeft ons denk- en innovatiekracht om daadwerkelijk impact te realiseren. Dat doen we samen met overheidsinstellingen, onderwijs en het bedrijfsleven. In welk team je ook zit: met elkaar zijn wij verantwoordelijk voor onze gezamenlijke missie om Nederland nummer 1 in leren te laten zijn.

Bekijk de video waarin medewerkers vertellen over de cultuur en werksfeer bij CINOP.   

Wat ga jij doen?

De collega die wij zoeken is de rechterhand van het verantwoordelijke directielid voor financiën. Jij fungeert als inhoudelijk sparringpartner naar bestuurder en directie op belangrijke onderwerpen als subsidiemanagement, risicomanagement, fiscale vraagstukken, beoordeling van investeringen etc.

Je werkt voornamelijk samen met de collega’s van de afdeling aan de periodieke rapportages en de (externe) financiële verantwoording hierop. Het is jouw rol om “boven de cijfers” uit te stijgen en op basis van jouw financiële expertise de directieleden en het team hierover te adviseren. Daarnaast draag jij een actieve bijdrage aan het financieel “in control” blijven in deze bijzondere tijden.

Kortom; ben jij een maatschappelijk betrokken persoonlijkheid die beschikt over een sterk cijfermatig inzicht, een scherpe analytische blik en een goed conceptueel vermogen? Die enthousiast wordt van vraagstukken op publiek/privaat domein in zowel binnen-als buitenland. Kennis heeft van tendermanagement, subsidiemanagement en graag in aanraking komt met diverse vormen van financieringen? (o.a. subsidies, aanbestedingen, marktprojecten binnen onderwijs en bedrijfsleven)

Dan bieden wij jou de ideale werkomgeving waarin ondernemerschap en eigenaarschap wordt gewaardeerd en gestimuleerd!

Als Business Controller ben je o.a. verantwoordelijk voor:

 • De jaarrekening, bijbehorende consolidaties, maand- en kwartaalafsluiting evenals het opstellen van tussentijdse rapportages.
 • Invulling geven aan het jaarlijkse begrotingsproces en de meerjaren begroting.
 • Het zijn van het “financieel geweten” van de organisatie. En op basis hiervan de visie van het directieteam vertalen naar financiële scenario’s waarin de risico’s helder zijn geëxpliciteerd;
 • Het voorzien in de informatiebehoefte van CINOP om een goede performancesturing mogelijk te maken door middel van KPI’s, rapportages en analyses;
 • Het onderhouden van de contacten met externen, waaronder de accountant.

Wat breng je mee?

 • Een afgeronde financiële opleiding op academisch niveau, bij voorkeur aangevuld met RA/RC;
 • Minimaal 8 jaar relevante werkervaring  bij voorkeur in een “big 10” werkomgeving;
 • Op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen op het gebied van finance en gewend om directie en bestuurder hierover te adviseren;
 • Werkervaring opgebouwd op subsidiemanagement evenals ervaring met tenders;
 • Ervaring met het pakket AFAS is een sterke pre;
 • proactieve ‘hands-on’ werkhouding;
 • Vlotte persoonlijkheid met een goed gevoel voor humor!

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende rol in een professioneel Finance team waarbij je gestimuleerd wordt je breed te ontwikkelen;
 • Sterke begeleiding en coaching op het persoonlijke vlak;
 • Je salaris wordt ingedeeld op basis van opleiding en ervaring.
 • We hebben een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden: pensioenregeling, arbeidsongeschiktheidsverzekering inclusief een tegemoetkoming in je ziektekosten, reiskostenvergoeding, flexibel werken, laptop, smartphone etc.
 • En natuurlijk 120 gedreven professionals in een geweldige sfeer!

Informatie en sollicitatie

Over de inhoud van de vacature kun je contact opnemen met Marieke Antens, Manager HR via het e-mailadres: mantens@cinop.nl. Kijk voor meer informatie over CINOP op www.cinop.nl.

Je sollicitatie, in de vorm van een motivatie én actueel CV, kun je tot 31 oktober 2020 sturen naar sollicitatie@cinop.nl o.v.v. vacaturenummer 22-20. Na de sluitingsdatum geven wij een reactie op je sollicitatie.

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze plaatsing stellen we niet op prijs.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO+, Parttime, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, > 10 jaar, € 7.000 - € 10.000, Dienstverlening algemeen, Controlling, Corporate Finance, Utrecht, Business Controller, Controller, Noord-Brabant, Onderwijs/Training