Projectleider Doorontwikkeling Control

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

(Sluitingsdatum: 26-10-2020 om 09:00 uur) Wij op zoek naar een projectleider met kennis en ervaring op zowel het vlak van control als verandermanagement die de concerncontroller kan ondersteunen de implementatie van de visie een vliegende start te geven.

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie. U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat u altijd 1 of 2 referenties gereed hebt. Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum: 16-11-2020
Einddatum: 16-07-2020
Optie op verlenging: Ja
Aantal uur per week: 16
Sluitingsdatum: 26-10-2020 om 09:00 uur

 

Korte beschrijving speelveld
In maart 2020 is een nieuwe visie op control binnen de gemeente Utrecht vastgesteld. Hierin is de fundamentele keuze gemaakt om de gecombineerde functie financiën en control op concernniveau te splitsen. Als gevolg hiervan is een aparte afdeling concerncontrol opgericht en is de functie van concerncontroller gescheiden van de directeur financiën, inkoop en juridische zaken. Onder leiding van de concerncontroller wordt de nieuwe afdeling ingericht en vindt doorvertaling van de nieuwe visie naar de decentrale controlafdelingen plaats.

Vanuit de splitsing van control en financiën op concernniveau, is de kern van de visie op control binnen Utrecht gericht op de versterking van de controlfunctie door:

 • naast advisering op niveau van de organisatie onderdelen, ook de advisering op het geheel beter te organiseren (niveau Directieraad, Bestuur);
 • control te verbreden van de dagelijkse processen naar de opgaven en lange termijn strategische doelstellingen;
 • focus op efficiëntie te verbreden naar effectiviteit;
 • control niet alleen te richten op financiën, maar op de brede PIJOFACH.
 • verheldering van de rol-/takenopvatting voor zowel businesscontrollers als voor de concerncontroller;
 • doorontwikkeling van businesscontrol met een aantal gerichte interventies;
 • aangepaste opzet en heroriëntatie van een breed controlnetwerk.

In deze intensieve corona periode, die veel van de organisatie heeft gevraagd en nog steeds vraagt, zijn wij op zoek naar een projectleider met kennis en ervaring op zowel het vlak van control als verandermanagement die de concerncontroller kan ondersteunen de implementatie van de visie een vliegende start te geven.

Je taken zijn:
Als projectleider Doorontwikkeling Control fungeer je als rechterhand van de concerncontroller als aanjager van de implementatie van de nieuwe visie op control. Dit houdt onder andere in het in samenspraak met controllers en belanghebbenden opzetten van een concreet implementatieplan en aanjagen en faciliteren van de uitvoering van de bijbehorende acties. Die acties zijn gericht op drie pijlers:

 • Concerncontrol: inrichting nieuwe afdeling concerncontrol.
 • Businesscontrol: doorontwikkeling van de decentraal georganiseerde controlafdelingen
 • Netwerk control: versterking samenspel en verduidelijking rolverdeling tussen de verschillende controlafdelingen én breder waar nodig (strategen)

Samen met een nog te vormen kerngroep van (business)controllers en andere te betrekken expertises (waaronder financiën) is de taak van de projectleider om de implementatie aan te jagen. Vanuit zijn/haar expertise op het gebied van verandermanagement en control levert de projectleider ook een inhoudelijke bijdrage aan de plannen, uitwerkingen, analyses, gesprekken en ontwikkelingen die onderdeel uitmaken van het implementatietraject.

Goed om te weten:

 • Vanwege Covid-19 werk je vooral vanuit huis, maar besprekingen kunnen ook plaatsvinden op het Stadskantoor;
 • Je kan parkeren bij het Stadskantoor, parkeerkosten voor eigen rekening.

Functie-eisen

 • WO werk- en denkniveau.
 • Meer dan 10 jaar ervaring als projectleider of vergelijkbare functie;
 • Meer dan 10 jaar werkervaring in controlfuncties  (zowel de inrichting als de inhoud van de controlfunctie) binnen grote organisaties.
 • Ervaring bij grote gemeenten (100.000+) is een grote pré;
 • Meer dan 10 jaar ervaring als verandermanager.

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: WO, Parttime, Detachering, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, Utrecht, Gemeente, Financiele Administratie, Randstad, Financieel Adviseur, Financieel Medewerker, Overheid