Senior Financieel Controller

Senior Financieel Controller
Velserbroek, fulltime

Zin in een nieuwe uitdaging als Senior Financieel Controller bij een prachtig bedrijf met een mooi maatschappelijk belang?

Wat ga je doen?
Als Senior Financieel Controller bij ons op het hoofdkantoor in Velserbroek bieden wij jou een zeer afwisselende functie waarbij Agile en Lean werken hoog in het vaandel staat. Samen met je collega-controllers verzamel, orden en analyseer je de financiële gegevens van PWN en haar dochterondernemingen. Verder ben je samen met de Financieel Controllers verantwoordelijk voor de planning en controlcyclus. Maar er is meer.

Afhankelijk van de periode houd jij je onder andere bezig de jaarlijkse VEWIN benchmark, opstellen van de tarieven en het opzetten en beheren van het Activity Based Costing model bij PWN. Jij beheert, inventariseert, adviseert en stuurt op basis van verbetervoorstellen. Maar ook neem je initiatief ten behoeve van het optimaliseren van processen en is er heel veel ruimte voor eigen input.

Het control-team bestaat uit 12 collega’s; 3 Business Controllers, 4 Financieel Controllers (daar ben jij er 1 van), Project Controller en 6 ondersteunende Assistent Controllers.

Wie ben jij?
Jij kent de fijne kneepjes van het vak en bent niet bang om het initiatief te nemen. Financiële rapportages lever je binnen de gestelde deadlines op. Dit vraagt om een goede organisatie en planning. Je werkt resultaat- en kwaliteitsgericht. Een scherp analytisch vermogen is belangrijk.

Verder beschik je over:

  • Minimaal een wo-diploma bij voorkeur aangevuld met een RC-opleiding.
  • Minimaal 5 jaar ervaring als controller.


Wat hebben wij jou te bieden?
In deze fulltime functie (40 uur per week), maak je deel uit van een maatschappelijke organisatie met een waardevol eindproduct. Er heerst een informele werksfeer waar we veel van elkaar leren. Binnen het team staan we open voor vernieuwingen; Agile werken is daar een voorbeeld van. Een gezamenlijke lunch en op zijn tijd een personeelsuitje horen er ook zeker bij.

Jouw financiële expertise overbrengen op Afrikaanse collega’s? Dat kan. Bezoek onze dochtermaatschappijen in Rwanda of Senegal op een buitenland missie en deel jouw vakkennis voor een periode van 1 tot 3 weken per jaar.

Verder bieden we jou:

  • Een bruto jaarinkomen van maximaal €74.277,-.
  • Uitstekende arbeidsvoorwaarden met flexibele werktijden, mogelijkheid om thuis te werken, goede pensioen- en verzekeringsvoorzieningen en een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget waarbij je o.a. extra vrije dagen kunt kopen en verkopen.
  • Een contract voor bepaalde tijd van een jaar met de mogelijkheid deze daarna om te zetten naar onbepaalde tijd.


Uitgebreide mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling. Ieder team heeft een eigen opleidingsbudget en daarnaast is er voor iedere medewerker een persoonlijk budget voor cursussen en trainingen beschikbaar. De regie van je loopbaan heb je zelf in handen.

Werken bij PWN.
Zonder water en natuur is er geen leven. PWN is drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder in één. Elk jaar leveren we zo’n 106 miljard liter drinkwater aan onze anderhalf miljoen klanten. En bieden onze natuurgebieden recreatie aan zo’n 6 miljoen bezoekers. Al 100 jaar leveren we vol trots duurzaam en uitstekend drinkwater en zorg voor de natuur.

We halen alles uit het water. En dat kun jij ook. Want PWN biedt geweldige uitdagingen en kansen. Of je nu achter een computer zit, met laarzen in de klei staat, op strategisch of technologisch niveau werkt, vanuit huis, vanuit een zuiveringsinstallatie; als je bij PWN werkt ben je altijd in ontwikkeling. Zoals water altijd de weg van de minste weerstand vindt, geven wij talent alle ruimte - en ondersteuning - om ook volledig tot zijn recht te komen. In een platte organisatie: geen autoriteit maar autonomie en samenwerking. Want wij willen net zo goed leren van jouw inzichten en ideeën.

Onze uitdagingen zijn groot, onze ambities zijn nog groter. Om die waar te maken hebben we hulp nodig. We zoeken bijzondere mensen, van alle leeftijden en achtergronden. Wat telt is talent en karakter. Durvers, doeners en denkers. Doeners die dromen, dromers die doen. Mensen die, net als wij, alles willen halen uit wat water en natuur te bieden hebben. Van werkplezier tot professionele ontwikkeling en persoonlijke groei. Mensen die verschil maken, ideeën hebben die de toekomst bepalen. Zodat we ook de komende 100 jaar duurzaam en uitstekend drinkwater leveren en de natuur in topvorm houden. Doe je met ons mee?

Wil je samen met ons alles uit het water halen?
Dan ontvangen wij heel graag jouw cv en horen we graag hoe jij denkt een bijdrage te kunnen leveren aan het verwezenlijken van onze ambities. Een klik op het online sollicitatieformulier en je bent een stap dichter bij het verwezenlijken van jouw ambities!

Wil je eerst meer weten over de functie? Dan kun je je vragen stellen aan Tanja Kroonenberg, Concerncontroller, via telefoonnummer 06-12095691 of Gijs ten Bosch, Sector Directeur, via telefoonnummer 06-25172753.

Wil je meer informatie over de sollicitatieprocedure? Dan kun je bellen met Vincent Gerbrands, HR-adviseur, via telefoonnummer 06-83070656.

Een (screenings)onderzoek maakt verplicht onderdeel uit van de sollicitatieprocedure waarbij onderzoek wordt gedaan naar betrouwbaarheid en integriteit van de kandidaat. De exacte onderdelen van dit onderzoek zijn afhankelijk van de bij de functie behorend risiconiveau.

De vacature staat in- en extern uit. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, 5-10 jaar, > 10 jaar, Energie, Controlling, Utrecht, Zuid-Holland, Controller, Financial Controller, Noord-Holland, Overheid