Financieel Teamleider Gemeente

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.
(Sluitingsdatum: 12-2020 om 09:00 uur) Als teamleider zorg je voor een duidelijke interne platformstructuur met heldere kaders en richtlijnen en weet wat er inhoudelijk moet gebeuren. Je coacht en stuurt je medewerkers zowel vanuit de inhoud als ook op de wijze van werken. Je denkt en werkt als lid van het kernteam Bedrijfsvoering mee aan thema’s die team en keten overstijgend zijn.
Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie. U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat u altijd 1 of 2 referenties gereed hebt. Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.


Functieomschrijving

Startdatum:01-11-2020
Einddatum:01-05-2021
Optie op verlenging: Ja
Aantal uur per week:32
Sluitingsdatum: 12-2020 om 09:00 uur

De gemeente Leidschendam-Voorburg is op zoek naar een teamleider om het managementteam van Bedrijfsvoering te versterken. Ter aanvulling van de al aanwezige expertise, zoeken we iemand met goede kennis van en ervaring in het werkveld van gemeentelijke Financiën.

Als teamleider zorg je voor een duidelijke interne platformstructuur met heldere kaders en richtlijnen en weet wat er inhoudelijk moet gebeuren. Je coacht en stuurt je medewerkers zowel vanuit de inhoud als ook op de wijze van werken. Je weet ook hoe je teams kunt inspireren en motiveren om het beste in hen naar boven te halen. Je stemt individuele belangen integer af tegen de belangen van de afdeling en de organisatie. Ook betrek je medewerkers bij organisatieontwikkelingsvraagstukken en stimuleert de professionele ontwikkeling van de medewerkers. Als teamleider ben je voor de senior adviseurs zowel inhoudelijk sparringpartner als coach. Je team bestaat uit maximaal 25 personen.

Je denkt en werkt als lid van het kernteam Bedrijfsvoering mee aan thema’s die team en keten overstijgend zijn. Samen met je collega teamleiders en het afdelingshoofd bedrijfsvoering zorg je voor integraal advies aan de vakafdelingen, een beheersbare werkdruk en het verbeteren van de werkprocessen.

Organisatie
Werken bij de gemeente Leidschendam-Voorburg betekent werken voor een sociale en ondernemende gemeente met ongeveer 75.000 inwoners. De gemeente werkt aan de gezamenlijke ambitie om de best mogelijke dienstverlening te bieden aan de inwoners, bedrijven en instellingen.

De gemeente werkt informatiegestuurd en is toekomstgericht. Zij stimuleren klantgerichtheid en het nemen van eigen initiatief bij onze medewerkers. De lijnen zijn kort, collega's kennen elkaar en we weten wat er speelt. De gemeente doet alles onder het motto: Vertrouwen, Verbinden en Verantwoordelijkheid. Het medewerkersonderzoek 2019-2020 wees uit dat medewerkers het vertrouwen van hun werkgever waarderen en dat het hen zelfstandiger en flexibeler maakt. Deze positieve waardering leverde het keurmerk “Beste werkgever” op.

Afdeling
De afdeling Bedrijfsvoering werkt vraaggericht en levert ondersteuning en kwalitatief hoogwaardig en integraal advies aan alle afdelingen binnen de gemeentelijke organisatie. Bedrijfsvoering doet dit om er voor te zorgen dat de gemeente Leidschendam-Voorburg haar beleidsdoelen haalt binnen de beschikbare middelen en de gestelde kaders. De adviseurs van Bedrijfsvoering zijn onafhankelijk en geven professioneel advies op basis van wet- en regelgeving en bestuurlijke- en organisatiedoelen. De afdeling Bedrijfsvoering bestaat uit zo’n 80 medewerkers.


Functie-eisen
  • Financiële WO opleiding;
  • Kennis op het gebied van gemeentelijke Financiën, zowel in het sociaal Domein als in het ruimtelijke domein in de afgelopen 3 jaar;
  • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als teamleider in een gemeentelijke organisatie in de afgelopen 4 jaar;
  • Werkervaring met gemeentelijke P&C producten in de afgelopen 4 jaar;
  • Werkervaring met het inwerken en inhoudelijk coachen van financieel adviseurs bij een gemeentelijke organisatie in de afgelopen 3 jaar.

Vergelijkbare zoekopdrachten: WO, Parttime, Detachering, 3-5 jaar, Financiele Administratie, Zuid-Holland, Financieel Adviseur, Overheid