Coördinator cluster AO/IB

Lokatie: Harderwijk

Vacature status: Open

Dienstverband: vast

Uren per week: 28 – 32
 

Ben jij die enthousiaste persoon die beschikt over coachende, samenbindende en vakinhoudelijke kwaliteiten? Wil jij op een verbindende, open en gedegen wijze samen met collega’s werken aan de doorontwikkeling van de VIC? Dan is Uitvoeringsorganisatie Meerinzicht op zoek naar jou!
 
Meerinzicht is op zoek naar een Coördinator cluster AO/IB voor de afdeling Financiën. De afdeling Financiën behoort tot het Domein Bedrijfsvoering en verzorgt de financiën voor de gemeenten Ermelo, Harderwijk, Zeewolde en natuurlijk Meerinzicht zelf. Daarbij is de afdeling verantwoordelijk voor de financiële advisering op alle gemeentelijke beleidsterreinen, de planning- en control cyclus (bijv. kadernota, begroting etc.) en het bijhouden van de financiële administraties. Door samenwerking met de andere afdelingen wordt de verbinding tussen beleid en uitvoering gerealiseerd.

De functie
Als coördinator cluster AO/IB zet je je tanden in de harmonisatie en doorontwikkeling
verbijzonderde interne controle (verder VIC) en borgen rechtmatigheidsverantwoording colleges binnen MIZ en de gemeenten. Je bent een vraagbaak voor de collega’s en werkt mee als het nodig is.
 
Taken / project / opdracht:

  • Aansturen van de collega’s die horen tot cluster AO/IB waarbij gegeven de clusterdoelen oog is voor persoonlijke ontwikkelingsplannen.
  • Opstellen van het Jaarplan AO/IB inclusief uitvoeringsplan en werkprogramma’s met daarin de uit te voeren controles en de werkverdeling.
  • Monitoren of het Jaarplan AO/IB op schema loopt.
  • Verdere harmonisatie van de aanpak van de VIC van de diverse gezamenlijke processen zoals financiën, inkopen en aanbestedingen, personeel, belastingen en ICT en de processen van het Sociaal Domein. Deze processen worden voor de drie gemeenten binnen de GR Meerinzicht uitgevoerd.
  • Harmonisatie van de aanpak van de VIC van de overige gemeentelijke processen (processen die bij gemeenten worden uitgevoerd zoals grondexploitatie, omgevingsvergunningen, subsidieverstrekkingen, leges burgerzaken enzovoorts).
  • Treffen van voorbereidingen in aanpak en uitvoering van de VIC om te komen tot de rechtmatigheidsverantwoordingen van de deelnemende organisaties.
  • Als expert op het gebied van gemeentelijke financiële processen wordt van je verwacht dat je een actieve bijdrage hebt bij de implementatie van het nieuwe financieel systeem.
  • Als specialist op het gebied van AO/IB stimuleer je verdere ontwikkelingen op gebied van interne beheersing, daarbij zoek je de verbinding tussen de deelnemende organisaties.
  • Afstemming van de aanpak en uitkomsten van de VIC met de accountant van Meerinzicht.
  • Ondersteuning uitvoering verbijzonderde interne controle en review werkzaamheden medewerkers.
  • Kennisontwikkeling cluster AO/IB.

Jouw talenten
Je bent in staat om vanuit de opgave van de doorontwikkeling van de VIC op een verbindende, open en gedegen wijze samen met de collega’s vorm te geven. Jouw enthousiasme en jouw coachende, samenbindende en vakinhoudelijke kwaliteiten zorgen daarbij voor verdere ontwikkeling van het team.
 
Juist die eigenschappen maken jou tot een goede coördinator cluster AO/IB, zeker in combinatie met:

  • Het zijn van een registeraccountant.
  • Je kennis en ervaring van de gemeentelijke markt en in het bijzonder met de interne beheersing ervan.
  • Je vermogen om anderen mee te nemen in ontwikkelingen van interne beheersing.
  • Je ervaring met projectmatig werken.
  • Stijlflexibiliteit in communicatie en aanpak om collega’s op diverse niveaus te enthousiasmeren.

 
Meerinzicht
Bij Meerinzicht maken mensen het verschil. Meerinzicht is dé organisatie die voor de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde de adviserende, faciliterende en uitvoerende taken met betrekking tot bedrijfsvoering verricht. Ook verricht Meerinzicht taken op het gebied van zorg, werk en inkomen, jeugd en leerling zaken. De laatste twee worden ook uitgevoerd voor de gemeenten Elburg, Nunspeet en Oldebroek. Een groot en sterk samenwerkingsverband waarbij een goede dienstverlening en ondersteuning aan de gemeenten ons hoofddoel is. Klantgerichtheid, een pro actieve serviceverlening en een hart voor de samenleving zijn hierbij heel belangrijk. Dit vraagt om een ondernemende, efficiënte en procesgerichte werkwijze. Waarbij de samenwerking met elkaar en de klant niet uit het oog wordt verloren. Zo is Meerinzicht  op weg om de beste uitvoeringsorganisatie van Nederland te worden, zodat elke gemeente haar ambities kan verwezenlijken. En aangezien de samenleving continu verandert, zijn zij ook blijvend in ontwikkeling.
 
Wat biedt Meerinzicht
Je zult werkzaam zijn in een organisatie die volop in ontwikkeling is om de deelnemende gemeenten zo optimaal mogelijk te ondersteunen. Een onderneming waarin initiatief, enthousiasme en zoeken naar de juiste oplossingen de kenmerken zijn. Vanuit jouw rol mag je daaraan een belangrijke bijdrage leveren.
 
Het betreft een functie van 28 tot 32 uur per week met een salaris van maximaal € 71.171,- bruto per jaar (incl. IKB) op basis van een 36-urige werkweek, afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring. gebaseerd op de HR21 functie van Adviseur III. Een arbeidsmarkttoelage van maximaal 36 maanden behoort tot de mogelijkheden. Ook is er een uitstekende reiskostenregeling.

Solliciteren:
De werving en selectie voor deze vacature is uitbesteed aan Publiek Netwerk. Voor meer informatie over deze functie neem je contact op met Anne Marijn Struben van Publiek Netwerk: 06 47 412 618 en annemarijnstruben@publieknetwerk.nl


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Accountant, Assurantie, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, Parttime, HBO, 3-5 jaar, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, Corporate Finance, Utrecht, Gemeente, Gelderland, Financieel Medewerker, Overheid