Strategisch Financieel Adviseur

Lokatie: Harderwijk

Vacature status: Open

Dienstverband: vast

Uren per week: 32 - 36 uur

Ben jij die Strategisch Financieel Adviseur met een inhoudelijk stevige basis op financiën? Ben jij daarnaast een netwerker en sta je bekend als iemand die op een prettige manier coacht en inspireer? Dan is Meerinzicht op zoek naar jou!
 
Hier ga je werken
Onder het motto “samenwerken geeft meer inzicht” werken de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde, vanuit een gezamenlijke visie, samen met de netwerkorganisatie Meerinzicht. Voor de gemeenten Ermelo en Harderwijk zijn wij op zoek naar een accounthouder. Onder een heldere bestuurlijke en ambtelijke aansturing wordt maximaal ingezet op de kwaliteit van de dienstverlening, professionalisering en efficiency. Meerinzicht moet uitgroeien tot een gezaghebbende, slagvaardige, transparant werkende en herkenbare organisatie van vakkundige professionals, gekenmerkt door korte lijnen in de eigen organisatie en naar de drie gemeenten.
Organisatorisch gezien bestaat Meerinzicht uit twee domeinen: Bedrijfsvoering en Sociaal. Het Bestuur Meerinzicht wordt gevormd door de portefeuillehouders bedrijfsvoering van de drie gemeenten. De Directieraad bestaat uit de drie gemeentesecretarissen en de domeinen Bedrijfsvoering en Sociaal worden aangestuurd door domeindirecteuren.

De afdeling Financiën behoort tot domein Bedrijfsvoering en verzorgt de financiën voor de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde en voor Meerinzicht zelf. Daarbij is de afdeling verantwoordelijk voor de financiële advisering op alle gemeentelijke beleidsterreinen, de planning- en controlcyclus (inclusief de bijbehorende documenten, zoals kadernota, begroting, bestuursrapportages en jaarstukken) en het bijhouden van de financiële administraties. Door samenwerking met de andere afdelingen wordt de verbinding tussen beleid en uitvoering gewaarborgd.

Dit ga je doen
In een omgeving waar wordt meebewogen met de ontwikkelingen van de financiële wereld, wordt er een beroep gedaan op jouw adviserende kwaliteiten op zowel strategisch als tactisch niveau. Deze kwaliteiten komen tot hun recht bij de inhoudelijk complexe projecten binnen de organisatie waar jij als Sr. Financieel adviseur maatwerk levert. Dit maatwerk is afhankelijk van de aard van het vraagstuk, de situatie, de ontwikkeling en de behoefte van de afdeling. Je bereidt besluitvorming voor, vertaalt de input die wordt geleverd vanuit de P&C-cyclus door naar jouw aanspreekpunten binnen de gemeenten.  Je bent het aanspreekpunt en de sparringpartner voor het management, de gemeente-/ concerncontroller en wethouder financiën. Op basis van financiële analyses kun je gedegen strategische scenario’s en plannen maken. Tevens ben je trekker van kadernota en werk je samen met collega’s van de vakafdelingen om te komen tot een optimaal product. Je bewaakt de financiële positie van de gemeente en kan de risico’s in kaart brengen en analyses maken ten behoeve van de visie van de gemeente.

Bovendien ben je intern een collega die collega’s inspireert en bijdraagt aan de groei en sfeer van de organisatie. Het is de bedoeling dat medewerkers in de backoffice gaan toewerken naar een afdeling die integraal en uniform werkt voor meerdere organisaties. Dat betekent dat processen worden geharmoniseerd en systemen eenduidig worden ingericht. Je neemt verantwoordelijkheid in verandertrajecten en bent in staat verbetertrajecten te signaleren en in te zetten.
Bovendien zoek je actief de samenwerking op met collega's van andere disciplines die een adviesrol hebben binnen de betreffende organisatie.

Deze seniorrol binnen ons team kent de volgende verantwoordelijkheden:

  • accounthouderschap voor de gemeente Harderwijk en vanuit die rol het eerste aanspreekpunt voor  de secretaris, beleidsadviseur, gemeente-/ concerncontroller en wethouder  voor de desbetreffende gemeente;
  • uitvoeren van complexe financiële analyses; opstellen van meerjarenramingen, scenario-analyses, businesscases en financiële paragrafen van beleidsnota’s;
  • adviseren van college, raad en auditcommissie;
  • adviseren omtrent bijvoorbeeld allocatiemodellen, sturingsvariabelen, financieringsconstructies, subsidieregelingen, incentives en prikkelstructuur en afrekensystematiek;
  • proactief adviseren van budgethouders over verkregen financiële inzichten;
  • afstemmen met de backoffice van Financiën en met de businesscontrollers van Meerinzicht;
  • opstellen van prognoses en het schetsen van financiële scenario’s.

Jouw talenten
Een academische achtergrond en ruime werkervaring met gemeentefinanciën. Actuele en gedegen kennis van financiële en administratieve processen, P&C producten, financiële verordeningen en BBV. Daarnaast heb je een natuurlijke gunfactor en kom je makkelijk in contact met relaties die potentieel business op kunnen leveren. Je staat bekend als iemand die op een prettige manier coacht en inspireert. 

Wij zoeken een daadkrachtige en communicatief sterke persoon. Een planmatige en projectmatige manier van werken is jou op het lijf geschreven. Je bent een teamspeler, maar ook in staat om dingen zelfstandig aan te pakken.

Van onze strategisch  financieel adviseur verwachten wij:

  • Een WO werk- en denkniveau en een afgeronde relevante opleiding richting bedrijfseconomie of bedrijfsadministratie;
  • Minimaal 3 tot 7 jaar ervaring met het aansturen van complexe financiële projecten in het kader van beleidsrealisatie, formuleren van strategische financiële adviezen en overleggen op hoger managementniveau in een politiek bestuurlijke context;
  • Gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en het begrijpen van de politieke context​;
  • Een sterk analytisch vermogen;
  • Sterke adviesvaardigheden;
  • Een klantgerichte houding.  

Dit biedt Meerinzicht
Je zult werkzaam zijn in een organisatie die volop in ontwikkeling is om de deelnemende gemeenten zo optimaal mogelijk te ondersteunen. Een onderneming waarin initiatief, enthousiasme en zoeken naar de juiste oplossingen de kenmerken zijn. Vanuit jouw rol mag je daaraan een belangrijke bijdrage leveren.
 
Het betreft een functie van 32 tot 36 uur per week met een salaris van maximaal € 80.849,- bruto per jaar (incl. IKB) op basis van een 36-urige werkweek, afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring.. Ook is er een uitstekende reiskostenregeling.

Solliciteren:
De werving en selectie voor deze vacature is uitbesteed aan Publiek Netwerk. Voor meer informatie over deze functie neem je contact op met Anne Marijn Struben van Publiek Netwerk: 06 47 412 618 en annemarijnstruben@publieknetwerk.nl of gebruik hier de solliciteren button voor. 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO+, Parttime, 3-5 jaar, 5-10 jaar, Corporate Finance, Utrecht, Gemeente, Financiele Administratie, Randstad, Financieel Adviseur, Overheid