Coördinator Financiële Administratie Gemeente

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Ben jij een stevige en coachende financiële professional? Zoek je een rol waarbij je zorg draagt voor de kwaliteit van de financiële administratie binnen een gemeenschappelijke regeling? Wil jij een regisserende functie waarbij je het inhoudelijke aanspreekpunt bent en waar je de verbinding legt met collega’s binnen het cluster? Dan is HLTsamen op zoek naar jou!  

Jouw rol als Coördinator Financiële Administratie

Als coördinator heb je een aanjagende en regisserende rol voor het cluster Administratie en Beheer. Je stelt alles in werking voor een effectieve ontwikkeling, inrichting en adequate werking van de administratie. Daarnaast heb je de eindverantwoordelijkheid voor de kwalitatieve oplevering van de jaarrekeningen. De administraties van de vier organisaties worden verzorgd door twee administrateurs, vier medewerkers grootboek en acht medewerkers van een debiteuren- en crediteurenadministratie. Jij bent de contactpersoon tussen de coördinator P&C voor de jaarrekening en stemt waar nodig af met de accountant.  

Verder heb je de volgende verantwoordelijkheden:   

 • Zorgdragen voor de juiste prioritering en verdeling in werkzaamheden;
 • Kwaliteitstoets op de aangeleverde documenten;
 • Aanjager op de prepared by clientlists zoals uitgevraagd door de accountant voor de vier jaarrekeningen;
 • Gesprekspartner en verbindingsofficier naar de accountant;
 • Zorgdragen voor harmonisering in de aanlevering voor de vier organisaties;
 • Zorgdragen dat de vier jaarrekeningen tijdig zijn afgerond met voldoende kwaliteitsniveau;
 • Het voorzitten van het werkoverleg van het cluster.

Vanuit je rol zet je de ingezette weg in. Deze ingezette weg is dat het team een gezamenlijke taak heeft met een gedeeld belang. De drie onderdelen van het team werken in steeds meer samen. Ten aanzien van de verdeling van het werk heeft er een herijking plaatsgevonden waarbij er gewerkt zal worden naar verdere automatisering en digitalisering van administratieve processen. Dit zijn o.a. e-facturatie, btw-aangiftes en de periodieke afsluitingen. Daarnaast zal er meer procesgericht gewerkt worden. Jij, als  coördinator, bent verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van het cluster Administratie en Beheer en fungeert als klankbord voor collega’s. Dat vraagt inhoudelijke expertise en een mensgerichte aanpak. Tenslotte creëer je draagvlak in het cluster voor continue verbeteringen.  

Waar ga je werken?

Ongeveer 470 medewerkers vormen samen HLTsamen. Ze zijn de ambtelijke werkorganisatie van de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen. Ze adviseren de bestuurders van de gemeenten én voeren de gemaakte keuzes uit. Omdat ze voor drie gemeenten werken, bundelen ze kennis en menskracht. Zo helpen ze de ruim 80.000 inwoners van de gemeenten vooruit. Met 100% inzet. Ze zijn creatief in de oplossingen die zij bieden voor maatschappelijke vragen. Jouw ideeën en initiatief zijn daarin zeer welkom! Inventief, krachtig en verbindend, dat is waar zij voor staan. De werkorganisatie bestaat vanaf 1 januari 2017 en is daarom nog volop in ontwikkeling.  

Team Financiën

Het team Financiën bestaat uit twee clusters: Advies & Planning & Control (APC) en Administratie & Beheer (A&B). Totaal 26 fte en een team in opbouw. Een uitstekend gevoel voor cijfers, dat is de basis. Zonder dat geen begroting, jaarrekening of tussenrapportages. Het team voert een ontwikkelplan uit voor ontwikkelopgaven op diverse terreinen. Ze zorgen er daarnaast voor dat alle financiële processen van de vier organisaties op rolletjes lopen. Tenslotte houden ze de kwaliteit van de output en de dienstverlening nadrukkelijk voor ogen.


Wat neem je mee?

 • Een afgeronde en relevante opleiding op minimaal HBO niveau;
 • Je beschikt over ruime ervaring in een administratieve functie;
 • Ervaring op het gebied van gemeentelijke financiën is een pré;
 • Je beschikt over uitstekende coachende- en communicatieve vaardigheden;
 • Je staat stevig in je schoenen en bent een scherpe sparringpartner voor het cluster;
 • Je bent een motivator en verbinder;
 • Je bent energiek, accuraat, enthousiast, flexibel en stressbestendig.

HLTsamen biedt:

 • Een bruto jaarsalaris in schaal 11 (max. € 72.500,- bij een 36-urige werkweek) inclusief een individueel keuzebudget van 17,05%
 • De mogelijkheid om werk en privé goed op elkaar af te stemmen;
 • Talloze regelingen om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren;
 • Flexibele werktijden en werkplekken;
 • Volop mogelijkheden voor ontwikkeling en initiatief;
 • Standplaats Hillegom;
 • Telefoon en laptop van de zaak. 

Solliciteren of meer weten?

Publiek Netwerk begeleidt de werving en voorselectie namens HLTsamen. Heb je interesse in deze uitdagende functie? Stuur dan je cv en motivatiebrief waarin je aangeeft wat jou inspireert in deze functie via de Solliciteren button.

Wil je eerst meer informatie?

Bel of mail met Karin Noordermeer van Publiek Netwerk via 06-12928782 of mail naar karinnoordermeer@publieknetwerk.nl.
 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, Parttime, HBO, 3-5 jaar, Administratief Medewerker, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, Corporate Finance, Gemeente, Financiele Administratie, Randstad, Noord-Holland, Financieel Medewerker, Overheid